Паси иска да пратим наш космонавт с екип на НАСА

Трябва да си сътрудничим със САЩ в космическите дела, смята ексминистърът
Обновена: 2 фев 2012 15:20 | 2 фев 2012 15:12,
160
Паси иска да пратим наш космонавт с екип на НАСА
Соломон Паси (д) разговаря с американския посланик Джеймс Уорлик. Снимка: архив, Булфото

Президентът на Атлантическия клуб в България и бивш външен министър Соломон Паси предложи да изпратим български космонавт с екип на НАСА в орбита.

"Ако правителството наистина не може да формулира приоритетите си в Америка, бих предложил нещо друго, което може би не е толкова структурно важно, но е особено видимо и би било логично продължение на десетилетните български традиции. Това е изпращане на български космонавт с екип на НАСА в орбита", обясни Паси в интервю за БТА.

"Сътрудничеството между България и САЩ в областта на космическите дела би трябвало да доведе до нови форми на интеграция в новите технологии. Това е нещо, от което България истински се нуждае", допълва той.

Той коментира и свалянето на американските визи за българите.

"Това наистина е добро да се  случи, но аз в никакъв случай не мога да го нарека космически приоритет. Това е един технически въпрос, който беше редно за 10 години да бъде решен", посочи Паси.

Нещо повече, преди 10 години той звучеше революционно и невероятно, докато днес огромна част от европейските държави се радват на такава облага. Това, че ние я нямаме, говори много повече за некадърност на преговорите от наша страна, отколкото за американско нежелание", коментира Соломон Паси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
10
 
! Отговори
Байконур преди 12 години
сулюмоне,ела да те кача на мойта ракета,да ти пръсна чифутската трътка!
116
0
 
5
 
! Отговори
локуми на килограм преди 12 години
Циркаджия *** и най важното не е чергар лошо лошо
115
8
 
2
 
! Отговори
116 до 118 преди 12 години
Неуки приятелю, точно руската програма се основава на германски специалисти, депортирани в СССР, а такива като фон Браун са измъкналите се късметлии. САЩ поне имат дълга история на разработки - германците само помогнаха - докато руснаците бяха пълни индианци в материята, и "руските германци" изиграха много по-важна роля.
114
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами да се качва и да заминава, ко чака аз ли да ида да летя, ако стане авария в космоса или има извънземни, ай бегайте ве
113
1
 
2
 
! Отговори
до 126 преди 12 години
Ти да не си адвокат на Американците - тези нагли грабители и лъжци?!?Като искат да се уверят че, тези които получават визи няма да остават нелегално в Америка, защо там има няколко десетки милиона нелегални имигранти? За тях дали са се уверили, като са ги пуснали?!? Личи си колко ти е промит мозъка - говориш с преведени на български шаблони, типични за САЩ... Като си толкова начетен, защо казваш Америка? Дебелогъзите американци казват Америка и мислят САЩ, защото останалите са им задния двор...
112
2
 
5
 
! Отговори
до 123 преди 12 години
бъдещето е в совалките , тоест до следващата която ще извадят американците независимо дали ще бъде на НАСА или на някоя частна компания --Кажи го на американците. Моделът, който сега разработват в НАСА прилича на модернизиран вариант на руския Союз.
111
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя не е в час - НАСА беше закрита придш година и нещо. А за визите американците искат да се уверят че, тези които получават визи няма да остават нелегално в Америка. Това е доста разтегливо, но и не иждам как ще стане сега, защото ги обхваща доста голяма ксенофобия. А и с тази криза не им трябва много вътрешна конуренция.Така че колото и добри майстори да са преговарящите не виждам как ще стане в близките 5 години.
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като толкова много искаше да влезем в нато да даде пример и да иде доброволец в афганистан без пари и да докаже на хората че това е правилния начин
109
0
 
2
 
! Отговори
!? преди 12 години
Еееех .......неналудувал се.........
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо сте се вторачили в ракети та ракети , това си е архаичен летатетелен апарат без бъдеще изпращаш нещо огромно а се връща едно гърне бъдещето е в совалките , тоест до следващата която ще извадят американците независимо дали ще бъде на НАСА или на някоя частна компания
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак ще трябва да е с руска ракета, горкия Паси, направо да ходи при Роскосмос.
106
0
 
10
 
! Отговори
д-р преди 12 години
Паси е типичен пример как гъзоблизането може да стане доходоносна професия. При соца сигурно щеше да е партиен секретар.
105
0
 
21
 
! Отговори
Лисан преди 12 години
Предлагам самият Паси да полети. И е желателно да не се връща.
104
1
 
6
 
! Отговори
да летим с НЛО преди 12 години
Американците никога не са били силни в ракетната техника. След като измряха или се пенсионираха немските корифеи, космическата им програма започна да търпи провал след провал.
103
2
 
6
 
! Отговори
до 116 преди 12 години
САЩ разработват ракети преди Германия или Русия, т.е. развитието на ракетите се дължи основно на САЩ.--Американската космическа програма се основава на германски специалисти, които са похитени от американската армия. Проверете и ще видите, че имената са немски, те са организирали и изработването на ракетите. Не забравяйте, че германците са изработвали Фау-2 , 1100 броя, с която бомбардират Лондон. Започнали са производството и на реактивни самолети Месершмид Ме163.
102
0
 
6
 
! Отговори
защо?! преди 12 години
И какъв е смисъла от това?Имаме си вече двама космонавти... сега и астронавт ли ни трябва?! Всъщност въпроса е за какво ни е това?
101
9
 
0
 
! Отговори
81 до 93 преди 12 години
Ракетата не е и китайска - първите ИЗВЕСТНИ са монголците, които мятали разни фишеци зад крепостните стени. А колко неизвестни е имало още...?Но това, което е известно, е че САЩ разработват ракети преди Германия или Русия, т.е. развитието на ракетите се дължи основно на САЩ.
100
0
 
6
 
! Отговори
jiv bg преди 12 години
Uorlik kato si tragva za Amerika da si vzeme i domashnoto pudel4e Solomon Pasi.....
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Могат да използват летателен апарат на РУСИЯ или КИТАЙ , други в момента НЯМАТ!--Само Русия имат - дори китайците нямат още.
98
0
 
8
 
! Отговори
до 81 от Берлинер преди 12 години
Неуки приятелю, фон Браун е само един ученик на Роберт Годард, ракетата е американска разрботка и САЩ са номер 1 в комоса, както и въобще в науката и технологиите и още мнооого дълго ще бъдат.--Фон Браун ученик на Годард? Прекалил си с кока колата и гледането на американски сапунки.Между ракетите на Годард и ракетата на фон Браун, която достави американските каубои на Луната има толкова връзка, колкото между магарешката каручка и мерцедеса, общото е само, че имат по четири колела.