За всичко ни атакуват, ядосват се от ГЕРБ

Управляващите твърди за забраната за шистовия газ
Обновена: 2 фев 2012 19:10 | 2 фев 2012 18:51,
141
За всичко ни атакуват, ядосват се от ГЕРБ
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ няма да премахне мораториума върху забраната за проучване и добив на шистов газ, който беше наложен преди две седмици от парламента.

Тогава депутатите след остри спорове и протести в страната наложиха безсрочна забрана върху проучването и добива на шистов газ по метода "хидравлично разбиване" или сходни техники.

Днес обаче Иван Костов поиска мораториумът да бъде отменен. Лидерът на ДСБ цитира становище на Геологическия институт на БАН, в което се казва, че институтът подкрепя проучванията за наличието на шистов газ у нас.

"Счита се, че е неразумно България да не проучи потенциала си за този нов енергиен ресурс", са посочили учените.

"Категорично няма да махнем мораториума върху шистовия газ до момента, когато българското общество е постигнало съгласие, че това е безвреден метод", обяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов.

Още по темата

По думите му тук е ролята на учените и на експертите да убедят обществото, че този метод е безвреден за проучване и добив на шистов газ.

Тогава ГЕРБ вече можела да преосмисли решението си.

"Едно изявление на ДСБ категорично няма да направи това. Виждате ли как се люшкат политическите сили? Ще цитирам тук премиера, който каза, че за жалост, няма политическа класа в България.

Всеки използва всеки един случай политически да нападне правителството на ГЕРБ. Когато приехме мораториума, в един момент започват обратните атаки – защо сме го приели", възмути се Николов.

Той беше категоричен, че ГЕРБ ще отстоява решението си забраната да остане, защото българските граждани имали страхове и притеснения. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 87 - Ами ще ви следят - като сте крадци и мошеници
81
10
 
8
 
! Отговори
жоро преди 12 години
Писачите , нещо много празнично сте настроени? Как е вожда ви? гледа ли си бебето? Раздаде ли ви премии за празника?
80
14
 
10
 
! Отговори
до Червените Кхмери преди 12 години
По-добре Полицейщина отколкото Червените Кхери.
79
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха ха ха !Пък и се ядасват,завалийките!Не ви ли е ясно ЗАЩО,бе ***!По прости сте от онези,коита ни командваха преди 1989г.! Сещайте се,значи,докъде ще ни докарате!
78
0
 
4
 
! Отговори
Не е верно! преди 12 години
84 - респект! :)
77
3
 
20
 
! Отговори
На протест!!! преди 12 години
Българи покажете,че сте единни.Ето какво искат да прокарат политиците ни.Ще ни следят и то законно,чрез споразумението АCTA,което крадливите ни политици подписаха.Дори да си платил/а за някой филм(остави факта колко ще плащаш),ако го гледаш с някой друг ти си за затвор според това споразумение,на което сложиха подписа си ГЕРБ.Ако си купиш правата за някоя песен и я покажеш на друг,дори само да я слуша у вас,ти ставаш престъпник,а той съучастник.За затвора си.Ако си купиш порно филм и решиш да приложиш нещо от него докато го гледаш с гаджето,ставате престъпници заради копиране.А да слушаш музика без да си си платил/а или да гледаш филми - забрави.Хората не осъзнават все още какво е това.България подписа без знанието на народа,криеха го от обществото,защото знаеха,че никой не иска да го следят.Наскоро Барак Обама говори за ACTA,така че е мн сериозно.Но все пак се разчу какво са направили *** и сега министъра Трайков се изказа,че били подписали със симпатично мастило,и ако не се повтори до март ще се анулира.Звучи като виц,нали? Да,но не е.Пак ни взимат за канарчета.Ако ти се чете може да хвърлиш едно око,коментарите също са интересни.На 11 февруари всеки може да дойде на протеста в София.yurukov.net/blog/2012/01/27/acta-ili-kak-se-obirat-choveshki-pra/
76
0
 
8
 
! Отговори
Завет Св.Иван Рилски преди 12 години
Работете в ползу Роду Болгарски !
75
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20-30 платени комунияги постват глупости, на които хората отдавна не им се връзват.
74
7
 
18
 
! Отговори
Долу ACTA или ГЕРБ! преди 12 години
Ей тикво такава,не си прави шега с българите! Когато става дума за нашата свобода,няма партии няма политика..всички сме единни! Долу ACTA или долу ГЕРБ!
73
4
 
12
 
! Отговори
"WAKE$HELP" преди 12 години
Дон Балон решил един скучен зимен ден да се погрижи за Демокрацията в страната си Балонленд и извикал своя малък съветник с голямата сянка Хер Флик.Дон Балон: - АЗ съм решил да подобрим Демокрацията у нас, но как незнам? Хер Флик присвил очи зад потните си очила и казал: - Като Ви видях и разбрах.Как да подобрим нещо, което го няма, но можем да подобрим това, което го има от 22г.! А то е Мутрокрация.А тя лесно се подобрява, просто Мутро се заменя с Демо(Народ) и имаме Резултат, който е Демокрация.А тя, ако я има няма нужда от подобрения.Дон Балон се замислил дълго, навел глава на една страна и погледнал тъпо обувките си.
72
2
 
10
 
! Отговори
"WAKE$HELP" преди 12 години
У нас има ли Демокрация? Човекът е обществено животно.Цялата власт произтича от народа и никога не се връща към него.Буквалното значение на думата Демокрация е Народовластие.У нас е Представителна Демокрация!- гласоподавателят избира свои представители, които се събират в законодателни или изпълнителни органи.Там те могат да извършват функции, за които гласоподавателят не ги е натоварил директно: участие в специални комисии, подготовка на проектозакони и гласуване на закони, Но по Собствено усмотрение в Съгласие със Собствената им Съвест.Вие Гражданите преценете, това вярно ли е за политиците у нас досега? Ако не е, къде е Причината за това? Лошо живеят тези, които смятат, че ще живеят винаги.Който изгуби честността си, не може повече нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат само законите там, където няма нравственост? Отначало ли е нищо- и нататък нищо.Всичко само се изменя и нищо не се губи.Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е истината!
71
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да поздравим с днешния празник властелина на шистовия газ Трайчо, шеф на *** - Министерство на Икономиката, Науката, Енергетиката и Туризма.
70
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този на снимката е толкова ***, че две думи на кръст не може да върже.Но да угодничат и да продават българските национални интереси, на това са само способни.
69
2
 
13
 
! Отговори
чичо преди 12 години
Абе питам се защо 22-ри подписахме АСТА от 260 държави.Да не би да сме на 22-ро место по стандарт на живот . Управниците ни нещо да промениха от типа на корупция,престъпност,качество на живот.Като го направят им даваме право до подписват.До тогава раферендум.Да се учат от Хърватска,дето още не е в Европата.
68
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
а не сте ли виновно за всичко вие бе молив не наострен?
67
2
 
18
 
! Отговори
Желев преди 12 години
Преди години руснаците плащаха по 53 копейки за ток и по 35 коп.за газ на член от семейството.Защото имаха ток и нямаха олигарси.Но какво ще спечелим ние от производството на шистов газ.Ако имаме един Кадафи,ще ни е добре,но ние имаме Бойко и ще се оправдават с ,,Европа така иска,,.
66
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Честит партиен празник Цецко, Боко, Лъчо и т.н.
65
1
 
33
 
! Отговори
ггг преди 12 години
Гласувахме за вас.Но вие си раздавате тайничко бонуси под масата и то финансовия министър,дето разпределя парите ни.Уж нямало пари.Щом има/нама пари дайте и на целия народ,не само на вас...тайничко.Подписахте АСТА пак тайничко.Лъчо Мозъка получил пак тайничко 165 000 от прегледи,според пресата и т..нПък Нейков ,пак според пресата,каза явничко ,че младото поколение ще работи до 70 години за пенсия.И после хората били против вас.А какво правите да за да бадат с вас?
64
5
 
24
 
! Отговори
Не е верно! преди 12 години
От този на снимката по-голям *** не съм виждал, кълна се! Тези лимби, тази пролетарска устременост в погледа на тракториста. ТКЗС 50'те някъде, в лудогорието :)Пламене! Евала!
63
6
 
24
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Защото сте най-долнопробна банда от ченгета и лапачи.А ОСВЕН ТОВА СТЕ И ***. ОСОБЕНО ГЛАВАТАРИТЕ ВИ.