Първановото АБВ остава, но не като партия

Ще стимулирам подема на БСП, обяви президентът (2002 – 2012 г.)
Обновена: 4 фев 2012 15:23 | 4 фев 2012 15:07,
112
Първановото АБВ остава, но не като партия
Учредяването на АБВ. Снимка: архив Булфото

Георги Първанов обяви, че движението му АБВ ще продължи да съществува като генератор на идеи, но не и като политически субект.

"Няма дилема между БСП и АБВ", обяви той във Варна, където участваше в кръгла масана тема: "15 години по-късно. Къде са лидерите".

По думите му АБВ е замислена като модел, в който да се развиват конструктивни идеи с помощта на неправителствени организации, активисти и други.

Още по темата
Първанов обяви, че БСП в момента не е на власт, защото на времето не е могла да се справи с някои проблеми като управляващи, но след това е започнала да се стабилизира.

Според него левицата има само 40 депутати в парламента, защото партията има слабости и той често е бил критичен към ръководството й.

"Левицата обаче е ясна алтернатива в парламента и в отделните региони, но има още какво да се постигне. Ще стимулираме подема на партията", обеща Георги Първанов.

Той допълни,че БСП има голям потенциал и силни личности, които могат да се откроят и да постигат сериозни резултати.

По думите му най-доброто за страната ни е партийното управление, но не очаква голяма коалиция, особено някой да иска да се коалира с ГЕРБ.

Насилието се усеща с всяка дума на премиера

"Насилието се усеща с всяка дума на премиера, насилие, което излъчва арогантност", каза още той.

"Така не може. Няма да са вечни управляващит", предупреди Първанов.

Все пак той изтъкна, че коалиционна политика трябва да се прави непрекъснато, каквато е практиката в други големи европейски държави.

Георги Първанов изрази мнение, че България може да играе сериозна роля във формирането на европейската политика, по отношение на енергийната политика в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: георги първановБСПАБВ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
6
 
16
 
! Отговори
Обикновен човек преди 12 години
Радвам се,че като пусна телевизора в 11.55 часа преди новата година и няма да гледам вече Първанката със словото дето го чете 8 години! А иначе - какви са му позитивите:че хората обедняха тотално,че няма икономика,че има престъпност,октоподи .Ама и аз ,той пък каква вина има? Той все се усмихва и винаги поучава!
77
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а стига с тез партии измислени ве ей, само герб, ясно ли вий ништасници смотани исчезнете
76
5
 
14
 
! Отговори
EPS преди 12 години
тоя *** на снимката изповядваше идейте на ония *** КОМУНИСТИТЕ-дето убиваха майки с деца при атентата в църквата СВЕТА СОФИЯ!! Гоце трипера как лъжеше ,че ни бил в ДС:))пък се оказа ДОНОСНИК даже и пари е в вземал!!И ТОЯ ром СЕДЕФЧО ИСКА ПАК ДА КРАДЕ И ДА НИ ДАВА АКЪЛ!!!
75
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно ще остане като шахматен клуб.
74
11
 
2
 
! Отговори
Трипера преди 12 години
Комунистите излязохме от властта преди 22 години - нито Бойко, нито Гоце, нито Станишко са комунисти. Ние, комунистите, винаги сме се борили срещу капиталистическата държава и не сме били никога строители на капитализма. Такъв комунист няма да намерите в целия свят.Онези, които от членове на БКП станаха социалдемократи и привърженици на пазарната икономика, никога не са били комунисти. Комунизмът е идея, популяризиране и работа за обществено-икономическата система, която ще унищожи режимите на олигарсите, монополите и крадливите бизнесмени!Невъзможно е да си привърженик на пазарната икономика и частната експлоатираща собственост (като хората от БСП и техните ***) и да бъдеш комунист. Все едно да обявим, че Ахмед Доган е французин - не става, нали?Единственият факт е - по време на управлението на комунистите, въпреки всички грешки, беше изградена една НОВА БЪЛГАРИЯ - беше изградена Републиката, жените станаха част от управлението и обществения живот, бяха разрушени всички ретроградни остатъци, криминалните престъпници, привържениците на фашизма и вредителските елементи бяха наказани с тежката ръка на закона, установи се спокойствие и мир, сигурност и справедливост, всички работеха и бяха щастливи от живота си... Нещастни бяха само днешните реститутки, престъпниците, бившите земевладелци и едри предприемачи, частниците, които не можеха вече да крадат. България се превърна в прекрасно място за живот!Когато говорите за комунисти - винаги помнете, че те нямат нищо общо с БСП, не членуват в БСП, комунистическите идеи не са идеи на БСП! БСП е обикновена капиталистическа партия, привърженик на левия либерализъм и не се различава по пазарните си идеи от която и да е друга партия в Народното събрание!Ние, комунистите, никога няма да приемем, че бесепарските плазмодии продължават да бъдат наричани "комунисти" - това е дълбоко погрешно и неправилно. Комунистите приемаме БСП като част от плана за унищожаване на България! Най-хубавото нещо, обаче, е, че комунистическите идеи за обуздаване на пазарната икономика и частния бизнес днес се приемат стихийно от по-голямата част от българите. Рано или късно хората ще разберат колко много са ги мамели политически монополи относно комунистите!Времето на ИСТИНАТА идва с нас!
73
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Насилието се усеща с всяка дума на премиера, насилие, което излъчва арогантност", каза още той.КЪДЕ ГО ВИДЯ ТОВА НАСИЛИЕ??? ЗАКОПЧАХА ТВОИТЕ ХОРА "ОКТОПОДА"," НАГЛИТЕ" И ВЗЕ ДА ВИКАШ ЧЕ ИМАЛО НАСИЛИЕ ЩОТО И ТВОЯ РЕД ИДВА НАЛИ СИ ГЛАВАТА НА ОКТОПОДА
72
1
 
17
 
! Отговори
Тутангоцерон преди 12 години
МУМИЯТА СЕ ЗВРЪЩА на ПОЗИТАНО!
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
без думи.
70
1
 
15
 
! Отговори
до 79 преди 12 години
Доносник Гоце и гея не са никаква алтернатива, защото алтернатива се вика не някаква възможност. Не може те НЕ са такава "възможност", след като вече показаха какво могат цял един мандат. ГЕРБ си остава на власт, мога да се обзаложа с теб, също така мога да се обзаложа, че като спечелят вторият мандат пак ще разправяте, че изборите са фалшифицирани :)))
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доносника с мезонетите откак напусна топлата хралупка на Дондуков не слиза от медиите. Иска още мезонети, педофилчето му с педофилче
68
7
 
0
 
! Отговори
Chervena преди 12 години
V Orlandovci shte otide vseki,kojto prodalzhava da vjarva na Borisov,a sega shte gledam kak Parvanov shte parkira premiera da si sedi na zadnika.
67
8
 
2
 
! Отговори
до 77 преди 12 години
Според теб кой ще е следващият премиер? Коя е алтернативата на Гоце-Станишев?
66
0
 
3
 
! Отговори
D.Ivanov преди 12 години
Drugari i gospoda,razbrahte li nesto ot kazanoto.Maje i usukva kato politicheski ofizer.
65
0
 
10
 
! Отговори
до 72 преди 12 години
Щом казваш. Дано да е добър премиер, колкото е добър президент в момента Калфин, дето всички комунисти по форумите познахте, че ще спечели изборите срещу ГЕРБ :)
64
13
 
2
 
! Отговори
44 преди 12 години
БРАВО ПЪРВАНОВ ,МАЧКАЙ ГЕРБЕРИТЕ .УСЕЩАМ КАК ЗЛОБЕЯТ..ИДВА И КРАЯ
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абвГЗ на агент ГОЦЕ.Този червен птеродактил що не си сяда вече на осрания червен маймунски ***?Нали бил историк?Още ли не е прочел,че след по малко от 25% доверие от промити тикви на овце следва разпад на обществото?Язък за терора наложен от червения фашист тиквата.Ривулюцията за сега няма да се състои другари .
62
0
 
2
 
! Отговори
DO 72 преди 12 години
POGLEDNI STANI66EV V GRAB
61
0
 
8
 
! Отговори
Ivo преди 12 години
NOV BARDAK SAS STARI KYRVI ISTORIA SI GOCE TI I KRADLIVATA TI PARTIA
60
14
 
3
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Гоце е следващият премиер! :) Станишев е много добър кадър,но няма излъчване...:) Не казвам,че са цвете за мирисане...
59
0
 
3
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
NEKA UYRE DA VZEMEM PO EDNA LUPATA I DA VARVIM DA VADIM IZBIRATELI OT ORLANDOVCI----SBOREN PUNKT POZITANO-20-BLAGODARIM ZA PODKREPATA