Първановото АБВ остава, но не като партия

Ще стимулирам подема на БСП, обяви президентът (2002 – 2012 г.)
Обновена: 4 фев 2012 15:23 | 4 фев 2012 15:07,
112
Първановото АБВ остава, но не като партия
Учредяването на АБВ. Снимка: архив Булфото

Георги Първанов обяви, че движението му АБВ ще продължи да съществува като генератор на идеи, но не и като политически субект.

"Няма дилема между БСП и АБВ", обяви той във Варна, където участваше в кръгла масана тема: "15 години по-късно. Къде са лидерите".

По думите му АБВ е замислена като модел, в който да се развиват конструктивни идеи с помощта на неправителствени организации, активисти и други.

Още по темата
Първанов обяви, че БСП в момента не е на власт, защото на времето не е могла да се справи с някои проблеми като управляващи, но след това е започнала да се стабилизира.

Според него левицата има само 40 депутати в парламента, защото партията има слабости и той често е бил критичен към ръководството й.

"Левицата обаче е ясна алтернатива в парламента и в отделните региони, но има още какво да се постигне. Ще стимулираме подема на партията", обеща Георги Първанов.

Той допълни,че БСП има голям потенциал и силни личности, които могат да се откроят и да постигат сериозни резултати.

По думите му най-доброто за страната ни е партийното управление, но не очаква голяма коалиция, особено някой да иска да се коалира с ГЕРБ.

Насилието се усеща с всяка дума на премиера

"Насилието се усеща с всяка дума на премиера, насилие, което излъчва арогантност", каза още той.

"Така не може. Няма да са вечни управляващит", предупреди Първанов.

Все пак той изтъкна, че коалиционна политика трябва да се прави непрекъснато, каквато е практиката в други големи европейски държави.

Георги Първанов изрази мнение, че България може да играе сериозна роля във формирането на европейската политика, по отношение на енергийната политика в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: георги първановБСПАБВ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
7
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
Хайде сега употреби и другата си любима думичка - "ГРОБ"...Айде де, нещо днес не си на себе си другарю, не мога да те позная :)))
37
10
 
2
 
! Отговори
До 19 и... преди 12 години
До 19 и всички останали от мръсната пяна на ГЕРБ!Тиквуна така ви е го наврял в ***,че дори не можете да мръднете и пръднете,а камо ли да излезе що годе някаква умна мисъл от плоските ви глави!
36
0
 
12
 
! Отговори
МЕДИЕН КЕНЕФ преди 12 години
Този не е бил толкова инициативен за 10 г. президентство, а сега не слиза от ефир, че ще вземем да го забравим. Това няма как да стане с тези медийни ***, които му дават трибуна да говори. А като си отвори устата засмърдява на безнаказано самодоволство, което ни облива с демагогска фекална струя. С удоволствие чакам да ти пуснем всички заедно казанчето на изборите, да те пратим в канализацията, където е мястото на безочливите "кафеви миризливки" като тебе.
35
0
 
9
 
! Отговори
big mama преди 12 години
Ха-ха-ха! "Ще стимулираме подема на партията, обеща Първанов" Абе, Гоце, вие ваш`та партия ще я "подемнете", кога задникът ми стане толкоз голям, че кат седя да ставам по-висока! :)
34
5
 
17
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Браво бе, педи :))) Добре че си признаваш какво сте всички от БСП :)
33
8
 
12
 
! Отговори
БСП В СЪРЦЕТО преди 12 години
Обожавам те другарю Първанов!Ти за мен си непресъхващ извор на рационални идеи и пример за подражание. А и си красив мъж, като външност имам предвид. Не като оня мечок Боко. Как искам да прекараме заедно един страстен излет някъде из ловните хижи...
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя смърди дори и от снимката,толкова се е оакал
31
11
 
3
 
! Отговори
глупав народ ей... преди 12 години
Достойните противници трябва да се уважават. С какво го превъзхожда мутрата бойко или цецо шлифера - определено не са по-умни, по-крадливи са, защото при цялата си власт - сега и преди когато боко беше глав сек не се намериха истински далавери, като апартаментите, консултантския договор, приятелствата с Пашата и т.н., съдружие с А. Петров от времето когато е бил мутра и още и още... Това простите болшевици- герберасти няма да простят на Първанов! Политика се прави предимно с акъл, който отсът..
30
2
 
9
 
! Отговори
АБВ преди 12 години
***, Бунаци, Врани
29
2
 
8
 
! Отговори
Първанов преди 12 години
И така другари от ДС-БКП ,в този така наречен преход ние успешно построихме Комунизмо-фашизмо-социализъма за нашите членове и членки.Едва ли има наш партиен функционер не осигорил потомството си до 9-то коляно!Ял,пил и грабил на воля народа!И сега пак ,че преебем овчето стадо.След като го ограбихме ся,че бачкат и ще им плащаме с парите дето задигнахме от тях.
28
14
 
4
 
! Отговори
бай Ганьо преди 12 години
Оставете Гоцето а ми си вижте министър-председателя - *** Балкански! СРАМ!
27
5
 
20
 
! Отговори
дан преди 12 години
гадна, ***, подла, доносническа, червена ***...няма нещо, което да мразя повече от продажни комунисти
26
4
 
18
 
! Отговори
АБВ преди 12 години
Архари,Бентлита и Въздухари
25
2
 
9
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
TRIABVA DA SE ZABRANIAT TAKIVA KATO NAS DA IZLIZAT BEZ PRIDRUJITEL
24
1
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 12 години
Остава като сайт за безплатна ел.пощабу-ха-хах-ахаха-хахах-ааа.Ако няма чадър върху трактора, може да ръждяса, а ръждата да стигне и до чадъра
23
1
 
9
 
! Отговори
АБВ Г преди 12 години
Архарец Бай В ***
22
0
 
12
 
! Отговори
do Нели Мартинова преди 12 години
KON DA TI Go TURI V GUZA ZARADI PLATENATA STATIQ, NEDOEBANA 4ERVENA *** NE6TASTNA
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
лагерите са разделени пак на 2, има ли значение кой е на власт - като народа страда, не си получава заплата, да не кажа мизерства и всеки ден се вдигат цените?
20
2
 
16
 
! Отговори
АБВ преди 12 години
Аз, Българската Въшка
19
1
 
13
 
! Отговори
АБВ преди 12 години
Аз Бях Водач