Няма място за паника, но картината не е розова!

Докладът на ЕК е балансиран, отчете правосъдният министър
8 фев 2012 16:52,
31
Няма място за паника, но картината не е розова!
Диана Ковачева Снимка: Impact Press Group

Междинният доклад на Европейската комисия за България е балансиран, обави правосъдният министър Диана Ковачева.

Тъй като това е технически доклад, той не съдържа политически оценки, не сме и очаквали такива, обясни Ковачева.

"Гледаме на този доклад като партньорски и смятаме, че отношението на ЕК е доброжелателно", посочи тя.

По думите й България не е съгласна комисията за конфискация да се самосезира. Тя допълни, че законът за конфискация ще бъде гласуван до Великден. Започват обсъждания за процедурата за номиниране на членове на ВСС, отчете още Ковачева.

Още по темата

Според зам.-министъра на вътрешните работи Веселин Вучков това е очакван доклад.

"Сверяваме часовника си, каза той. Важно е все повече полицаи да извършват качествени разследвания", смята Вучков и допълни, че трябва да бъдат обучени още 4-5 хиляди човека в тази насока.

Според зам.-министъра ще се направи опит Брюксел да бъде убеден, че е допустимо изключение МВР да получава  дарения от общини например. Той отчете, че даренията към МВР са свързани с може би най-критичната оценка в доклада, но припомни, че тази практика е била ограничена със заповед на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов от 1 септември миналата година.

"Ще проведем разговори с експертите от ЕК за даренията. На последната ни среща те се заинтересуваха какво се е променило от 1 септември, много внимателно изслушаха нашите отговори. Ще се опитаме да ги убедим, че публичният регистър изигра своята роля, че изключенията, които сме предвидили в заповедта на министъра са допустими и справедливи особено що се отнася до общините и общинските съвети", каза Вучков.

Целта е да се изчисти този въпрос, така че темата за даренията да бъде затворена за летния доклад, категоричен беше той.

Зам.-министърът на външните работи Димитър Цанчев заяви, че ще бъдат набелязани мерки за подобряване на ситуацията. Според него по-важен е докладът през юли. Тогава ще се оцени постигнатото от България и Румъния, добави той.

"Няма място за паника, но от друга страна има по-малко от шест месеца, коментира Диана Ковачева и допълни, че за това са нужни спешни мерки. Картината не е розова, но трябва да отбележим свършеното", допълни правосъдният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
мариан преди 12 години
nai kritikuvahi i nai plateni....kak taka
22
1
 
4
 
! Отговори
правоседнал вмирисал преди 12 години
още може да шикалкавиме !
21
1
 
1
 
! Отговори
мутра преди 12 години
Аз като виден ГЕРБераст изобщо не се паникьосвам.Колегата Борисов е на власт,значи при нас всичко е розаво.Да живее ГЕРБ ! Цялата власт е наша.Да му мислят кучетата.
20
1
 
10
 
! Отговори
Безнадеждно преди 12 години
Когато фактите говорят и Боговете мълчат ! Пет години след приемането ни в ЕС (незапомнен прецедент за ЕС !), в България до ден днешен няма нито един едър мафиот зад решетките ! Очевидно е вече за цяла Европа, че организираната престъпност е създадена от лица и структури на ДС и е свързана с полицията, с прокуратурата и със съда. Схемата им на действие стана банална за всички евтини екшън операции на арести с ялови доказателства и с ялови прокурорски обвинения, които по правило не издържат пред независимия от общественото мнение съд ! След вече втори положителен мониторингов доклад Румъния скоро ще се откачи от мониторинга и България се превръща в нарицателна за всички черна овца. Нашите червени ченгесари са обслужвали винаги чужди интереси, теглейки народа ни към упадък и мизерия ! Цялата тая верига трябва да бъде веднъж завинаги тотално подменена !
19
1
 
8
 
! Отговори
Иванчо преди 12 години
Некадърници.
18
2
 
9
 
! Отговори
Живко Сталев преди 12 години
ГЛАВА ПРОСТА МЕЖДУ ДВА ЛОСТА- ЩО Е ТО?МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО на Р. България
17
2
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Ало-о-ооо Гл. ПРОКУРОР, АКО ИСКАШ ПОЛОЖИТЕЛЕН ДОКЛАД ДЕЙСТВАЙ!- ДЕЛОТО ПО КОЕТО ДА СЕ СЪДЯТ МИНИСТРИ за яз. Иваново, да се е образува по: Чл. 335. (1) Който причини наводнение по непредпазливост и с това изложи на опасност живота или имота на другиго, се наказва с лишаване от свобода до три години.(2) Ако е последвала смърт или значителни вреди, наказанието е лишаване от свобода до пет години.- Чакаме, разследването може да започне и срещу неизвестен извършителИ ДОКЛАДА ПРЕЗ ЮНИ ЩЕ Е ПОЛОЖИТЕЛЕН!!!
16
3
 
19
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Основания за паника ли...- Основания за паника наистина няма...- КОРАБА "БЪЛГАРИЯ" ПОТЪВА НОРМАЛНО БЪРЗО..., ДЪНОТО Е БЛАЖЕННО БЛИЗО, А НАЙ-БЛИЗКИЯ БРЯГ Е НА 1 000 СВЕТЛИННИ ГОДИНИ...
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правосъдният министър да си подаде оставката, не се справя с работата си
14
4
 
8
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
Много ти е къса паметта. Което и правителство да беше на власт, ако ще и на марсианците, щяхме да взезем в ЕС, защото усилията бяха през последните 15 г. на правителствата и най-вече на нас, че ги и търпяхме. Петков и сие с нищо не са допринесли за влизането, което беше сигурно, те просто се озоваха във властта по това време...За негативните доклади за България няма да споменавам- просто ни спряха фондовете, посланици даже се изказваха по съдебни дела, заради оправадтелни присъди на престъпници
13
1
 
12
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Докато не ни отшият някоя голяма парична санкция,Вожда ще си я кара както той си знае.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
OFFF АРЕ НЕМА НУЖДА......
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е ако няма нужда от паника, бат'Бойко що орева орталъка как всички лоши са му виновни пак ?
10
0
 
19
 
! Отговори
askhole преди 12 години
"По думите й България не е съгласна комисията за конфискация да се самосезирa"Откъде накъде една фльорца и една корумпирана съдебна система ще говори от името на България, че не сме били съгласни??? Напротив, очакваме да се самосезира и най-накрая откраднотото и незаконно придобитото да бъде прибрано. Но... знаем , че ще има и много съдии, прокурори и други такива държавни пиявици и затова не искат самосезирване...
9
0
 
8
 
! Отговори
Om Ram преди 12 години
Общи приказки и шикалкавене.
8
9
 
2
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Подкрепете ме в проекта- Борба с старите хора. Да се въведе закон над 65 годисхна възраст да се преспиват. Сържавата ще живне тогава.
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Устакярко, и твоята предшественичка (***) нищо не направи, но за награда Бойко я направи вицепрезидент, а сега вече командва и тъй наречения президент.
6
14
 
1
 
! Отговори
Илия Топалов преди 12 години
Забравихте че не пожелаха да се дава информация на министър петков белия чорап,къде бяхте тогава да коментирате доклади и ситуацията в държавата,лапачи от позитано 20
5
2
 
12
 
! Отговори
Симера" преди 12 години
Непочтенните и долни труженици на ТЕМИДА от всички категории - съдии, прокурори, адвокати, дознатели, следователи и т.н. (няма категория от всички тези, срещу които да не е водено наказателно производство) доказаха с безумните си действия, бездействия и отсъждания не само по КУЛТОВИ дела на публични личности, но и по граждански дела несъстоятелните си позиции за обществото, Европа и света. Обяснимо и съвсем логично звучат докладите от Брюксел - СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА не е ефективна и на рактика Е В УСЛУГА НА ПРЕСТЪПНОСТТА и единственото, което не пишат в прав текст е: "всички категории подведомствени на ТЕМИДА са мафиоти, бандити, гангстери, престъпници и корумпирани ***!!НУЖДАЕМ СЕ СПЕШНО ОТ АМЕРИКАНСКИ ПРОКУРОРИ, КИТАЙСКИ СЪДИИ, АНГЛИЙСКИ ДОЗНАТЕЛИ, ИЗРАЕЛСКИ СИЛИ ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ, а нашите или с мотиките по нивите или в забоя!!
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
taa e ubava pichka mature