Правосъдната Ковачева: Докладът не е шамар!

"Но очевидно нещата не вървят така, както се очаква"
Обновена: 9 фев 2012 09:37 | 9 фев 2012 09:35,
86
Правосъдната Ковачева: Докладът не е шамар!
Диана Ковачева. Снимка: Impact Press Grouр

В междинния доклад на ЕК за България няма политическа оценка, защото той е технически, обяви министърът на правосъдието Диана Ковачева.

По думите й в него има и позитивна, и критична оценка за това, което не е свършено и трябва да се свърши, но "очевидно нещата не вървят така, както се очаква", посочи тя пред bTV.

Още по темата

Няма шамари между партньори, отговори министърът на въпроса дали не е шамар за страната ни този доклад на ЕК.

"Възстановяването на доверието в съдебната система трябва да е във фокуса на българските институции, но усещането за справедливост липсва у българите", смята тя.

Според нея докладът от Брюксел трябва да се чете преди всичко експертно.

"Не е вярно, че това е най-лошият доклад за България. Показателите, по които се оценява Румъния, са различни. Критериите са определени през 2007 г. Румъния например не се оценява по организирана престъпност", отбеляза Диана Ковачева.

"Всички, които са чели докладите на Еврокомисията през последните години, ще разберат, че това не е най-лошият доклад за България, защото в него се оценяват и правосъдието, и прокуратурата, които не са част от изпълнителната власт", категорична бе тя.

Диана Ковачева съобщи, че следващата седмица ще бъде събрана експертна група, която да се занимае с проблемите в разследването и като цяло в съдебната система.

Според нея темата за изборното законодателство, засегната също в доклада, е много важна. Тя отбеляза, че вече има Изборен кодекс, а сериозните нарушения по време на изборите се дължали преди всичко на неподготвеност на изборната администрация. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Доклада не е шамар", но е круше право в муцката ...
38
1
 
18
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Абе русо моменце,тъпо блондинче,не шамар амик к-р в ***-ти е този доклад.Хората ви го казват в прав текс,а вие се правите на ощипани,ами ако не можеш да се справиш махайте се от този пост,то един цветанов стига дето се прави на херкулес.Не може втая държава само с диктатура да се управлява ами иска и мозък !!
37
0
 
7
 
! Отговори
не е верно! преди 12 години
Боже, Али МакБил ама малко по-....страшничка така :) Али си имаме, Ал Бънди - също! Да не говорим за Брад Пит. И накрая - Кинг Конг най-горе :))))
36
0
 
17
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
"Румъния например не се оценява по организирана престъпност" - ами сигурно защото нямат, *** коза! :) Мамалигите си свършиха работата отдавна, защото нямат комунистическа мафия навсякъде в държавата, като тук!
35
1
 
9
 
! Отговори
Заминаващ завинаги преди 12 години
На 2 януари докато си бях в къщи ми откраднаха машина за 3 нона-за ЧНГВчера се прибирам от работа и гаража разбит,инструментите ги няма.Благодаря ви,че работите вече много добре!!!Тази година се изнасям завинаги и НИКАКВИ данъци няма да видите повече!!!Писна ми да треперя,за гаража,за касетофона,за апартамента,за кредитната,за пенсията,за болниците,заради детскитеБАСТА-ще си сменя името и ще се откажа от гражданство,когао взема норвежко такова.
34
2
 
17
 
! Отговори
SOS преди 12 години
***! АМИ МВР СЪД ТИ КОКОШКО ОТ КОИ СИ?НЕ СИ ЛИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО.ТИЯ БЕЗДАРНИЦИ НИ МИСЛЯТ ЧЕ ЯДЕМ ДОМАТИ С КОЛЦИТЕ.
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярно е... не е шамар... направо кроше си беше, което изби зъбите нагли, ГРОБ-аджийски... А пък Цецо обеща, че на 1 април 2010 влизаме в Шенген... и един мармот завива шоколад...
32
0
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Да не ешамар доклада на ЕК. Това е звучна плесница.
31
0
 
9
 
! Отговори
xj преди 12 години
Проблемът е, че когато съгреши някой, почти никога не си признава, а намира други доводи и оправдания. Жалки хора!
30
1
 
15
 
! Отговори
asd преди 12 години
Хареса ми поведението на тази дама, мисля че беше най-адекватна от всички. При все, че трябваше така да поднесе нещата, че да е в унисон с другите от пратия ГЕРБ и да избегне цялата истина. А истината е че ГЕРБ тотално се провалиха досега и докладите го показаха, защото стават по-лоши и по-лоши. Ако в началото комисарите им гласуваха доверие и ги стимулираха с окуражаващи доклади, сега вече излезе истината. Тя е, че разлика м-у предишните и сегашните няма, само PR-ра е различен.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бедстващи патици са залепнали върху дунавския сняг край Русе. Пернатите не могат да излязат от ледената хватка и загиват бавно от студ в адски мъки. Русенското утро днес е поднесло непоносим мраз, който изненадал дори дивите обитатели на брега. Птиците може да замръзнат само за няколко минути в нечовешкия студ, който в Северозточна България надхвърли минус 24 градуса. Къде са прирадозащитниците, тези мърморковци, храна на птиците кой дава в момента.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Докладът не е шамар!"Да , не е шамар , а е бъркане на едно "място отзад"!
27
1
 
10
 
! Отговори
ДЖУСА преди 12 години
ДА НЕ Е ШАМАР А НАПРАВО СИ Е ПЛЕСНИЦА ПО ***
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Магистратите трябва да се избират, а не да се назначават. Затова има корупция в съдебната система."Брей! И на изборите ГЕРБ да плати на една-две тумби ***, както се се видя на разни клипчета от последните избори, че да си вкарат свои съдии. Хитро. И хич няма да има корупция след такива избори, когато ще дойде време благодарните съдии да се отблагодаряват на благодетелите си! ;)
25
0
 
1
 
! Отговори
Kala6nikov преди 12 години
A za6to ni6to ne kazva Kova4eva za procesa sre6tu onezi svine Aleksei Petrov i Nikola Fil4ev,za6to i po mediite ni6to ne se pi6e po vaprosa...Za6toto pak se opitvat da gi opravdaqt po vsi4ki obvineniq i da gi izkarat edva li ne ma4enici..Posle 4akaite dobri ocenki za pravosadieto ot Evropa.Koga nai-setne 6te gi natikate tiq mutri tam,kadeto im e mqstoto i 6te pokajete na sveta,4e sme darjava..Moje bi nikoga,za6toto i na Vas gospojo Kova4eva Vi se pla6ta s parite otkradnati s reket,ubiistva...
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Надеждите на България и Румъния за скорошно присъединяване към Шенгенското пространство днес бяха полети със студен душ след публикуването на критичен доклад на Еврокомисията за липсата на ефикасни мерки в борбата срещу корупцията в България, съобщи Франс прес.
23
0
 
0
 
! Отговори
sostin преди 12 години
eto az vi kazvam 4e i tia po4naha kato komunistite i stani6katata predi tiah . abe horata ni vikat ei ne e dobre , tia na6te vikat ne be te ni hvaliat , taka onia glavo4i predi6nite , evropa maha6e s prast , stani6kata vika6e 4e onia ne6to nesa nared .......tapotiata stava absoliutno sa6tata .... pak da kaja komuniagite da mal4at 4e te kvi *** sa nasrali
22
5
 
5
 
! Отговори
Марти преди 12 години
До 15 ФАКТМного е простичко да разбереш,ако си напънеш ГЕРБерското мозъче.Съда и прокуратурата,работят според законите в България.Законите се гласуват от едни тиквеници наречени депутати.За предишните е ясно че бяха маскари,ама сегашните като са праведни какво направиха?Та Цвъки,вместо да обикаля ТВ-та и да плаче от съда,да бяха седнали заедно с Генерала и великия правист Фидосова(завършила право Монтана) и да бяха сътворили адекватни закони.Но не им отърва,защото утре тях самите ще ги съдят,а птк и няма да има възможност за оправдания.Сега е удобно,за некадърността на МВР са виновни съдиите.И пито платено,нали?
21
0
 
5
 
! Отговори
teo преди 12 години
Бойко и Ковачева, НЕ БЪЛГАРИТЕ, А БЪЛГАРСКИТЕ ДЕПОТАТИ, ПАРТИЙНИ ЛИДЕРИ И КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ НЕ ИСКАТ ДА ИМАТ УСЕЩАНЕ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ!!! А българите имат това чувство, но няма на кого да се оплачат!!! ЗАТОВА КОВАЧЕВА ИЗГОТВИ ПРОЕКТОЗАКОН ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ПО ВИСШИТЕ ЕТАЖИ ЗА БЕЗНАКАЗАНИТЕ ИМ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ГО ВНЕСИ В ПАРЛАМЕНТА С ДВОЙНО ПО-ГОЛЕМИ НАКАЗАНИЯ, ЗАЩОТО ТЕЗИ ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ СЕ ЧУВСТВАТ СПОКОЙНИ НАД ЗАКОНА!!! Топката е в теб Ковачева и АКО ИСКАШ ДА ПОМОГНЕШ НА БЪЛГАРИЯ ДЕЙСТВАЙ
20
0
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
А ти как разбра, че съда работи по- добре? По броя на оправдателните присъди ли? Или Николай Урумов ти каза??