Летят ли калинки в “Напоителни системи“, пита БСП

Георги Харизанов като Бил Гейтс - нямал висше
Обновена: 17 фев 2012 17:37 | 17 фев 2012 17:36,
174
Летят ли калинки в “Напоителни системи“, пита БСП
Снимка: Impact press group

Председателят на борда на директорите на “Напоителни системи“ Георги Харизанов няма висше образование.

Това обяви днес министърът на земеделието Мирослав Найденов в отговор на въпрос на депутата от БСП Петър Курумбашев.

Народният представител от левицата поиска да научи повече за образованието на Харизанов и останалите шефове на директорските бордове в 11-те регионални поделения на "Напоителни системи".

По думите на Найденов Георги Харизанов все още следвал. Земеделският министър допълни още, че председателят на борда на директорите на “Напоителни системи“ няма нужда от определено образование.

Найденов обясни, че бордът на директорите на “Напоителни системи“ има функции, които по-скоро са свързани със стабилизиране на финансовото състояние на това предприятие.

“Оперативният директор е хидроинженер, има и главни инженери. Това са хората, които осъществяват оперативното ръководство на “Напоителни системи““, посочи Найденов.

Министърът похвали Харизанов за работата му и заяви, че е отличен мениджър.

"Да ценим хората по техните дела, а не по ценза им", призова Найденов.

Той допълни, че един от най-големите умове на нашето време – Бил Гейтс, е завършил висше образование цели 20 години след като е основал “Майкрософт“.

Петър Курумбашев пожела на Георги Харизанов бляскаво бъдеше като на Бил Гейтс. Курумбашев обаче се поинтересува  дали "летят калинки в “Напоителни системи“, като припомни случая със скандалната директорка на фонд “Земеделие“ Калина Илиева, която се оказа с фалшива диплома.

Депутатът от левицата цитира информация, според която 10 от 11-те шефове на регионалните звена на “Напоителни системи“ нямат хидроинженерно образование.

По данни на Курумбашев председателят на борда на клон "Средна Тунджа" Коста Димитров бил теолог по образование. "Вероятно е назначен да прави молитви за дъжд, за суша", отбеляза депутатът.

Биографичната справка за Георги Харизанов от Министерството на земеделието и храните показва, че той е завършил Датския колеж през 1997 година.

Според официалната страница на учебното заведение обаче то е основано преди “повече от 15 години“, а получава статут на частен самостоятелен Колеж по мениджмънт, търговия и маркетинг за подготовка на кадри с висше образование със степен "професионален бакалавър"  през 2011 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
6
 
! Отговори
крадци преди 12 години
Ej go toq oswobodil rezerwa za dyrwesina ..a gi prodawa na 120lw...gadowe.
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в България всичко е скъпо
89
13
 
9
 
! Отговори
Kiro преди 12 години
Гоце, какво е работил бре писал доноси. Тоест хората когато са ги учили да пишат софтуер, нашите *** са писали доноси.Затова от доносник софтуерен специалит не става, както и от ченге полицай. Ми вижте ***.bg колко програмисти се търсят, но никой не търси доносници и партийни секретари.
88
1
 
21
 
! Отговори
Do 146 преди 12 години
Е- поне нещо за завършили; а този дали има и матура- та да знае да пише...или е бил силен в колениченето пред Миро....Ми така е- като не владее свирките като Калина- с германската диплома....А Боко си е *** пожарникар, вживяващ се като неосъществена мутра- има ли нужда от висше за да върти бухалката ?Жалкъл бългаски народе...чалгата е вляза вече в кръвта ти; бягайте да се побратимявайте с ***; и без другото гласувахте заедно....
87
21
 
6
 
! Отговори
Kiro преди 12 години
Червените кхмери, ореваха форума.Нека се погледнат първо. Серго руска *** без нито един ден трудов стаж стана министър преседател. Гоце триперо агент доностик от ДС ловувал по Касахстанските степи. И двмата завършили история на БКП.Доган ефенди мандато носител двоен агент турски терорист предавал интересите на България. Истъкнат филосов и "хидро инженер".
86
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Найденов на практика потвърждава изследванията, че България е най-корумпираната страна в ЕС. Холандия също е категорична за Шенген, заради повсеместната корупция в правителството на ГЕРБ.
85
4
 
7
 
! Отговори
Спрете се преди 12 години
Фенове, дайте да спрем ***, снощи пак са трепали българи в село. Крадат и бият, докога ще търпим тази ромска пасминаВижте в 7plus7. netЗа малко не убиха кмет не село, млади и способен човек, докога така ???? Бойко, стегни се....
84
0
 
14
 
! Отговори
Начо преди 12 години
Миро, Бил Харизанов скоро ли ще забременее?
83
0
 
16
 
! Отговори
bzb преди 12 години
"Найденов обясни, че бордът на директорите на Напоителни системи има функции, които по-скоро са свързани със стабилизиране на финансовото състояние на това предприятие."И какво? Могат да спестят от ремонта на някоя язовирна стена? Що за глупости?
82
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
selian4eta kade ste vinovni sa amerikancite za vsi4kite vi nevoli nali 4e ste prosti na galo6?????????
81
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При демокрацията на гражданите за европейско развитие на България по-важно е да си без образование, но верен и фанатичен талибанин от ГЕРБ, отколкото да си безработен хидроинженер, но без контакти с висши тузари от ГЕРБ.
80
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Около 200 язовира са под управлението на тази "калинка".Включително и този дето заля с.Бисер и издави сумати народ.
79
0
 
8
 
! Отговори
Harmony преди 12 години
Найденов току що е приключил работното си кафе и наясно с отбора на Днес.бг
78
1
 
17
 
! Отговори
Гошко Харизанов преди 12 години
Може и да съм без вишу, ама съм много верен на Партията.
77
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За Бил Гейтс се знае много, например че забогатява като експлоатира труда на програмистите си, копира и краде софтуера на други компании и има протекцията на военните и Пентагона . За Харизанов обаче почти нищо не се знае как изведнъж се издига като директор и мениджър на Напоителни системи. Известно е само, че е назначен за директор от министъра на земеделието Мирослав Найденов и за Харизанов не е ясно даже дали преди да стане директор, Борисов не го е срещнал на някоя от магистарлите в строеж
76
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Вишистите Комунисти един *** въпрос от неграмотен селянин.Кой е създателят на Българският Химн
75
13
 
7
 
! Отговори
Гарантирано преди 12 години
На следващите избори БСП няма да влезе във Парламента.Просто такава Партия няма да има.Всички крадци на България ще се обединят във Партия или Коалиция.Просто Партия БСП няма да участва във изборите
74
0
 
18
 
! Отговори
Antonim преди 12 години
Тези бордове на директори са сладка работа за наши хора. Освен да източват държавните фирми, за друго не стават. Не знам някоя държавна фирма да е прокопсала с тяхна помощ.
73
0
 
20
 
! Отговори
Бойкова подлога преди 12 години
За какво му е на човек висше образование да бъде председател на борда на директорите на каквото и да било!? Има вуйчо владика, пийнал и хапнал с правилните хора...и ето ти няколко хиляди лева заплата! Сравнението с Бил Гейтс е нелепо! Аз имам строителна фирма и мога да правя каквото си искам - да уволнявам и назначавам хора с и без образование, ЗАЩОТО ТОВА Е ЧАСТЕН БИЗНЕС, ФИРМАТА СИ Е МОЯ, ПАРИТЕ СА СИ МОИ! Г-н Найденов надявам се разбира, че при "Напоителни системи" нещата са различни...
72
0
 
10
 
! Отговори
Асан преди 12 години
Е ака така функциите за финансовото стабилизиране са поети от хидронженер?Миро Мършата не е насно,че това не е като да вкарваш 20- годишно месо...дето си го изядохме всички на саздърма....