Холандският антибългарски сайт няма да бъде спрян

Според Хеерт Вилдерс пускането на сайта не представлява липса на толерантност
18 фев 2012 12:50, Бойчо Попов
349
 Холандският антибългарски сайт няма да бъде спрян
Лидерът на холандските националисти Хеерт Вилдерс. Снимка: Reuters

„Нямаме нищо против жителите на Централна и Източна Европа, но определени групи от тези страни създават проблеми в Холандия. Те извършват много престъпления, отнемат работни места на местните хора и използват социалната ни система. Все пак на сайта има възможност както да се оплачеш, така и да обявиш, че нямаш никакви неприятности с българите и румънците", заяви лидерът на Партията на свободата Хеерт Вилдерс в интервю за предаването „Факторът Кошлуков” по ТВ7.

Холандският политик е категоричен, че целта на сайта е резултатите от него да бъдат представени на холандското правителство. "Имаме сигнали за престъпления, за пиянство на публични места. Властите трябва да са наясно с всичко това и да вземат мерки", обясни Вилдерс.

Вилдерс смята, че пускането на сайта не представлява липса на толерантност. „Все пак защитаваме интересите на холандци, които гласуват за нас. Борим се за техните интереси. Нямаме никакво намерение да закриваме сайта“, каза политикът и добави, че партията му е категорично против оставането на България и Румъния в Европейския съюз. „Тяхното изхвърляне обаче не е възможно, тъй като ние нямаме мнозинство в парламента, а те вече са пълноправни членки на съюза“.

Според социолога Андрей Райчев обаче още по дефиниция сайтът е тенденциозен и манипулативен. По думите му новата националистическа вълна в Европа е обяснима с факта, че европейците за първи път не са в ситуация на превъзхождащото всички останали великодушно същество, което може да „извади някой ненужен гулден и да го даде на бедния негър“. Холандците вече са принудени да се конкурират с реални хора, които произвеждат по-бързо и за по-ниско заплащане, обясни още Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тоя женските хормони са му в повече.
235
2
 
10
 
! Отговори
До ГУРУ преди 12 години
Аркадаш тази манипулация,дезинформация и подривна дейност дето са те обучили в медресетата на туракия и уахабит сауди арапия, тука не хваща декиш. Българския народ много добре знае кои са му истинските приятели и кои са били душманите на Балканите. Анадън му турак ***?
234
1
 
4
 
! Отговори
да преди 12 години
Браво пич,каза му го най-сетне,супер много се радвам,че има хора,които наистина знаят произхода на истинските БЪЛГАРИ!
233
1
 
3
 
! Отговори
da преди 12 години
Четете 281,.това е истината...впрочем и у нас се действа така,за да не се занимаваме с НЗОК,и другите тарикати,които си оценяват труда,.хахах,.и които не крадат ,а отклоняват,.и които не обират нагло,а ощетяват,.дай по-добре да покажем създадените умишлено от нас гета,.и на дедо петко не поддържаната порутина,която е останала без керемиди(в нормална държава въпросният дедо щеше да е глобен а руината съборена-имаш имот поддържай!)
232
3
 
6
 
! Отговори
До 288 ГУРУ: преди 12 години
Млък *** долен.Заради такива *** като вас тракедонистите, дето се срамувате от българския си произход сме на това дередже. Велики траки ли? Затова на гърците продължават да им наливат милиарди а такива *** като теб искат да ви екстрадират обратно в Монголия.Даиба крадливото ***.
231
1
 
1
 
! Отговори
atakuvaite преди 12 години
6tom te ne iskat da go mahnat,izto4noevropeiskite hakeri nega go atakuvat i uni6tojat
230
2
 
2
 
! Отговори
да преди 12 години
*** си като дъното на тенджерам,наследници на Траките,.на Осама да,.промит мозък,.образовай се!
229
1
 
4
 
! Отговори
ha преди 12 години
Аз съм си патил от холандци 2 пъти до сега ,пътувал съм до там и съм отсядал там //Амстердам-Ротердам -Моерджик,.//Трябва да ви кажа уважаеми,че не става въпрос за ***,а за хората от източна Европа по принцип,.впрочем това е отношението на всички т.н. цивилизовани-арийски и т.н нации,проблемът е,че явно са прави след като за 133 години така и не можахме да се обединим/деления класови,расови,политически,.//това е резултата!
228
5
 
0
 
! Отговори
272 до 274 преди 12 години
По-добре мека китка, отколкото празна глава.Холандците спазиха заповедите перфектно. Просто заповедите бяха такива. А защо бяха такива, съм обяснил. Сега пак ли още не ти е ясно?Празна глава не е грях, ама не дръж капака вечно затворен!
227
5
 
1
 
! Отговори
toto преди 12 години
traki izmamnisti i moshenisti
226
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кучето скача според тоягата.
225
4
 
3
 
! Отговори
ГУРУ преди 12 години
Та как така ще ни гоните от Европа?Та ние сме потомци на траките, най великия и древен народ в света.Аз го доказах! Нашите предци...Четете,четете г-н Вилдерс за да не се излагате!
224
1
 
6
 
! Отговори
Savoya преди 12 години
ha! mi te kato ednoja4ni blizanci s Volen!
223
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия холандци горките са много зле. Вместо да си обърнат внимание на факта,че повече от половината от населението им е от африканци и араби,че голяма част от холандците са пристрастени към наркотици и много от тях включително политици са хомосексуални,че страната им потъва в морето със всеки изминал ден... те са седнали да се занимават с шепа българи и румънци! Все едно да не споменавам за слона който ми е стъпил на врата,а да се оплаквам шумно от комара който кръжи наоколо...
222
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nie v bg iskame li imigranti ot azia afrika i kadeto i da e ,neeeee ami tova e vsi4ko nikoi ne iska maimuni s tolerantnost sega imame milioni romi i milioni problemi s tiah
221
1
 
12
 
! Отговори
Педерландец преди 12 години
В някои литературни източници вместо Педерландия може да се срещне и като Пидерландия...
220
3
 
16
 
! Отговори
Педерландец преди 12 години
Новото име на Нидерландия(Холандия) е Педерландия...
219
4
 
1
 
! Отговори
Просто човек преди 12 години
Това не е антибългарски сайт! Не всявайте паника и омраза.
218
2
 
28
 
! Отговори
конса преди 12 години
Мисля,че този ***,холандските служби са го накарали да дрънка тези глупости,за да измести вниманието на нацистите в Холандия от арабите към българите.Просто са му посочили по-лесна жертвичка,защото брадатите са наистина сериозни,в своя джихад,за разлика от нас-ние сме просто гастербайтери/калайджии.Ние гледаме да измамим,излъжем,пребием,изнудим,окрадем някого,а брадатите искат нещо много повече-ислямска държава в сърцето на Европа.Абе геополитика,няма какво да говорим повече.
217
2
 
30
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
И аз нямам нищо против холандците, но определено холандските стоки създават проблеми в България. Те отнемат работни места и средства от българския производител.Вместо да се обясняваме с холандците, не е ли по-просто да не купуваме холандски стоки?!