ГЕРБ не спаси шефката на НЗОК, прие й оставката

Нели Нешева имала място в бъдещото управление на държавата
Обновена: 21 фев 2012 19:04 | 21 фев 2012 19:00,
204
ГЕРБ не спаси шефката на НЗОК, прие й оставката
Нели Нешева Снимка: БТА

Парламентарната група на ГЕРБ реши единодушно да приеме оставката на управителя на НЗОК Нели Нешева, съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев след заседание на депутатите. До месец ще бъде назначен нов шеф на Здравната каса. 

Шефката на касата хвърли оставка в края на миналата седмица след разразилия се скандал с раздадените бонуси в НЗОК. Нешева призна, че през 2011 г. е взела 12 156 лева като допълнително  материално стимулиране. Заради негативната обществена реакция премиерът Бойко Борисов лично "помоли" депутатите от ГЕРБ да й поискат оставката. 

След избухването на скандала с допълнителните пари Нешева с назидателен тон обясни, че цени труда си и не би върнала бонуса. Впоследствие обаче размисли и дари сумата за благотворителност.

Макар че приемат оставката й, управляващите дадоха висока оценка за нейната работа и екипа й.  "Вече няма напрежение в системата и това се  дължи на целия екип, но е предимно нейна заслуга", разясни Красимир Велчев. 
 
Депутатът обаче допълни, че обществото е чувствително към раздаването на бонуси, особено в условията на криза.
 
Самата Нели Нешева в мотивите си да подаде оставка е посочила, че не иска тези неща да се използват за политически и корпоративни цели, посочи той.  
 
"Когато един човек е подложен на такова напрежение и от неговия подпис зависи преразпределението на 3 млрд. лв., може би се нуждае от почивка, но отчитайки професионалните качества на Нешева, съм сигурен, че тя има своето място в бъдещото управление на държавата", коментира Велчев. 
 
Той уточни, че няма нищо конкретно предвид, а по думите му един добър специалист винаги може да си намери място навсякъде.
 
ПГ на ГЕРБ е решила да предложи на премиера Бойко Борисов да разгледа кадровия потенциал в здравеопазването и да направи необходимото пред цялото общество да не остават съмнения, че има защита на корпоративни интереси, посочи Велчев.
 
Утре оставката на Нели Нешева е първа точка в проектопрограмата на парламента. 
Още по темата
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: оставкаНели Нешева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кирил Ананиев, бившият съветник на президента (2002 - 2012 г.) Георги Първанов, е взел близо 300 хил. лв. премии от бордове за две години като зам.-министър, пише Труд.Излиза, че Ананиев сам е бил допълнително материално стимулиран по-добре, отколкото 176-те служители в Министерството на финансите, които взеха за 2011 г. общо 233 725 лв. бонуси.За 2008 г. Ананиев взел 159 848 лв. върху заплатата си, за 2007 - 118 645 лв., общо 278 493 лв.Преди да стане секретар по финансовите въпроси на Георги Първанов, Кирил Ананиев бе зам.-министър на финансите в три правителства - на Иван Костов, на Симеон Сакскобургготски и на Сергей Станишев.Освен него бонуси са получавали шефът му в министерството Пламен Орешарски, който сега е депутат от Коалиция за България и колегите му Димитър Ивановски и Любомир Дацов.Орешарски получил извън заплатата си 4700 лв. за 2007 г., а през 2008-а - 6668 лв. от други трудови правоотношения и 1424 лв. от друга стопанска дейност.За 2006 г. Димитър Ивановски взел 32 467 лв., за 2007 - 38 833 лв., а за 2008 - 49 525 лв. Той бе заместник на Орешарски в министерството на финансите от 2005 до 2009 г.Любомир Дацов, който също бе зам.-министър на финансите до 2009 г., а сега е общински съветник от НДСВ в София, през 2008 г. е взел допълнително 88 024 лв., през 2007 г. - 10 800 лв., а през 2006 г. - 21 190 лв.Премии от бордове взел и друг зам. - министър на Орешарски - Кирил Желев. Той получил 128 983 лв. за 2008 г.Темата за бонусите на чиновниците нашумя след разкритието на Труд за допълнителните пари, плащани във финансовото ведомство. Финансовият министър Симеон Дянков тогава обясни, че е стимулирал само хората, свършили добра работа.
119
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
той и цецо крадецо е в непрестанен гаф и постоянни издънки ама си стои
118
0
 
10
 
! Отговори
PABLO преди 12 години
ХАЙДЕ ПИГИ СЕГА НА ТР. БОРСА ЗА РОБИ!!! ТАМ БОНУСИ БОЛ!!!
117
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От 00:00 часа на 21.02.2012 г. цената на газта в Бензиностанциите на "ЛУКОЙЛ" ще се продава на цена 1,44 лв. За другите горива не зная. ЧЕСТИТО :) :) :)
116
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоа,батко,се ги избира,едни ***,и не доразвити *** крави,а после се жалва...
115
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Spineless from the start, sucked into the partCircuses to town, you play the lead clownPlease, pleaseSpreading his disease, living by his storyKnees, kneesFalling to your knees, suffer for his gloryYou willBow to Leper Messiah
114
1
 
9
 
! Отговори
141ви преди 12 години
то май касата е станала частен сектор-от всякъде :)
113
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е то ....от тия,сегашните май нито един няма като хората....
112
1
 
10
 
! Отговори
Ееех Вапцаров преди 12 години
Работиме много,работим от сутрин до здрач.Но хлеба е малко.Но хлеба не стига, деца. И ваште лица са сгърчени вече от плач. И ваште очи са сухи и неми такива големи, мъчително тъжни очи... И в тех е стаен ужас свиреп: Хлеб! Хлеб! Послушайте, малки,послушайте, мънички мои, така е днес,наверно било е и вчера. И аз, понеже нямам храна, понеже нямам с какво, ето на: ще ви нахраня със вера. Ще дойдат години и ний ще ги стигнем водите ще впрегнем в бетонен ръкав. Не ще ги изпуснем, нали? Ще ги впримчиме здраво. Ще им кажем: "Така ще вървите!" И те ще тръгнат така! Ще имаме хлеб тогава.Ще имаме хлеб! И радост в очите ще имате, мънички мои. Имам ли аз, то значи да има за теб, имаш ли ти, то значи да има безброя. И толкова хубав ще бъде тогава живота. И днешната плесен ще бъде безкрайно далеко.Ще пееме всички. Ще пеем, когато работим, но радостни песни, които ще славят човека. И, ако случайно и аз остарея, тогава ще гледам от своя прозорец далечния път, ще гледам как вие се връщате, бодри и здрави, и тихо ще шепна: "О, колко е хубав светът!" Така и ще бъде!А днеска оскъден е хлеба. На вашите майки гърдите са сухи сега.Да хленчим не ще ни помогнати хленч не ни трябва.Но мен ме притиска жестока, дълбока тъга. За вашто "сега"е горест стаена във мен.Ала не бойте се, деца, за утрешния ден!
111
1
 
14
 
! Отговори
Gruh Gruh преди 12 години
То се вижда ква е охранена *** бре ;) Била си заслужила бонусите ! Айде като е толкова печена да ходи в частния сектор сега да види как се вадят 12 бона !
110
0
 
5
 
! Отговори
Мдааа! преди 12 години
Абе вие знаете ли фуража колко поскъпна?А знаете ли зимъска прасетата какъв апетит ги гони?А?!!!Еми ето ви разумен мотив за усвояване на бонуса.За ***-майка със разстройство все пак иде реч ;)
109
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Откакто я дават тази госпожа по медиите ми прави впечатление, че в лицето и има нещо неестествено. Явно друг не го е забелязал. Има нещо, дето не е наред."Ха! Отвръщаме поглед и се преструваме, че не сме забелязали. От учтивост.
108
2
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА преди 12 години
ИМА БОЛНИ ДЕЦА КОИТО НЕ ДОЧАКВАТ УТРЕШНИЯТ ДЕН ,ДЕЦА НА КОИТО ИМ СЕ НАЛАГА ДА УМРЪТ ЗАЩОТО ШЕФКАТА НА ЗДРАВНАТА КАСА Е ПРОФЕСИОНАЛИСТ И ДОСТОЕН БЪЛГАРИН,ДЕЦА КОИТО УМИРАТ ЗАЩОТО 240 ПЕДОФИЛА ПРЕВЪРНАХА ПАРЛАМЕНТА ВЪВ ЛОБИ БАР ПРОКАРВАЙКИ ЛОБИСТКИ ЗАКОНИ
107
2
 
5
 
! Отговори
aSo преди 12 години
лифтинга на снимката е много нагло нещо... и как така се оказва че има бъдеще в управлението на държавата!?!?
106
1
 
7
 
! Отговори
Статистик преди 12 години
Грууух, Грух, Грух!...изстена Фидосова в знак на солидарност, и само Нешева разбра какво се криеше зад нежното звучене този звук. ;)
105
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, де що *** се показа пред обществото все *** се оказа.Премиер - търговец на амфетамини, покровител на контрабандисти и агент на чужди посолства.МВР шеф - корумпирано прасе, пожертвало бащата на жена си да си спаси кожата.Земеделски министър - обвинен за внос на негодни храни.А сега и цялата серия крадливи *** по агенциите дето сами си определяли колко им струва "труда", включително и Харизанов дето си е бил откровен бандит!
104
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
малииииииииииииииииииииииииии.... къв ***, а?Кой знае с още колко премии се е угоила без да усетим
103
1
 
5
 
! Отговори
ехоооооо преди 12 години
Като няма хляб дайте на плебеите зрелища! А КАКВО Е БЪДЕЩЕТО НА МУРГИНА????? Ами г-жата от Агенцията по вписванията? Масларова? Плеяди от "ДОСТОЙНИ"-еха аа страниците на Гинес няма да стигнат да им се изпишат само инициалите за 22 години! Недостойните да хрантутят "ПАТРИЦИИТЕ" Ало безработните овчици избраха да плащат здравни вместо да се хранят и това е черешката на сладоледа от ДЕМОНкратичното блатоденствие.Ура за светлато бъдеще, ако го доживее някой!!!
102
1
 
13
 
! Отговори
Евросимпатизант преди 12 години
Много ви моля, не обиждайте Нешева.От европата ни предупредиха, че прасетата ни били нещастни.Нека и кажем поне по една блага дума, за да се почувства ТАЗИ *** щастлива!
101
1
 
9
 
! Отговори
супер преди 12 години
НЕШЕВАТА- ПРЕЗИДЕНТ! ТОВА НАЙ ЩЕ Й ПОДХОЖДА! СУПЕРГЪРЛА,СУПАРСПЕЦИАЛИСТ! БЕЗ НЕЯ СМЕ ЗАГУБЕНИ!