ГЕРБ решава днес за оставката на Нели Нешева

Съсловни, пациентски и работодателски организации я искат за шеф на НЗОК
Обновена: 21 фев 2012 09:42 | 21 фев 2012 09:41,
191
ГЕРБ решава днес за оставката на Нели Нешева
Нели Нешева. Снимка: Булфото

Очаква се парламентарната група на ГЕРБ да разисква днес оставката на управителя на НЗОК Нели Нешева.

Шефката на касата хвърли оставка в края на миналата седмица, след като премиерът Бойко Борисов поиска от депутатите си да се срещнат с нея и да я отстранят от поста й.

До скандала се стигна, след като сини депутати извадиха пред медиите документи, от които става ясно как миналата година служителите на НЗОК са получили над 2 млн. лв като допълнително материално стимулиране (ДМС), а самата Нели Нешева е взела 30 хиляди лева бонус.

Нешева отхвърли твърденията, но призна, че е получила 12 156 лв като ДМС.

В последните дни съсловни, пациентски и работодателски организации заявиха, че промени в ръководството на касата биха довели до сътресения в системата.

Още по темата

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов коментира, че през 2011 г. е имало спокойствие в системата, ръководена от Нешева, а моментът е неподходящ за кадрови смени заради предстоящо прехвърляне на доста дейности към НЗОК.

На същото становище застанаха и от Българската стопанска камара.

"Очакваме управленската далновидност да надделее над популистките реакции и стабилността на НЗОК да бъде съхранена", категорични са от БСК.

Според камарата чувствителността на общественото мнение към финансовото стимулиране на заетите в администрацията е обяснимо, но то не трябва да бъде водещ аргумент, особено когато се отнася до управлението на огромни финансови потоци като тези в НЗОК.

"Д-р Нешева стана жертва на недъзите на системата на здравеопазване", смятат още от БСК и призоваха ГЕРБ да я оставят на поста й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** Нешева защитник на бедните за цените на лекарствата- мини утре....
132
0
 
7
 
! Отговори
Liliq преди 12 години
Министъра и неговата русокоса заместничка, която се грижи за интересите на Софарма. Те трябва да си ходят много бързо. А след това да се разследва Огнян Донев. Макар че за тези дни той ще си покрия далаверите и ще ги облече в документи много бързо.
131
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАЗИ С АЛЧНОТО СИ ИЗЛЪЧВАНЕ И ГНУСНО ДЪРЖАНЕ Е ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПО ВСИЧКИ СТЪЛБИ НА ВЛАСТТА.
130
0
 
12
 
! Отговори
борис преди 12 години
*** са всички, които крадат от болните - законно или полузаконно, но Донев е най-големият!
129
2
 
11
 
! Отговори
do 141 преди 12 години
""КОЙТО РАБОТИ , ЧЕСТНО И ДОБРЕ ----ТРЯБВА ДА МУ СЕ ПЛАЩА!!!"" ..............................................................................Интересно ... :) и КОЙ решава кой работи добре и кой не ?Кой решава колко да и се плати ? Кой решава въобще да заема тази длъжност ?Тя самата си е решила, че работи добре, сама си е определила бонус и сама си е платила ... Не, мерси, на нас народа това не ни харесва, господа омазани до ушите в л...на бюрократи.
128
2
 
10
 
! Отговори
аватар преди 12 години
И министъра и наглата шевка на здравната каса да си ходят моментално,това НАРОДА го казва,а не депутатите от ГЕРБ.Омръзна ни те да колят и бесят българския народ !!!!!!!!!!!
127
2
 
14
 
! Отговори
НЕРАЗБИРАЩ преди 12 години
Кой казва че е законно ? Застанали са до купчината с нашите пари от осигуровки и ни казват: "Сами ще определяме колко ни струва труда. Колкото ни трябва - толкова ще вземем. Иначе трябва да вземаме подкупи. А ни сме честни - подкупи не щем - искаме сами да си вземаме"От това по голяма наглост и безочие има ли Гарантирано от ГЕРБ
126
0
 
6
 
! Отговори
йотата преди 12 години
Честит нов министър на здравеопазването!
125
1
 
18
 
! Отговори
Аман преди 12 години
Евалла на ГЕРБ.Ей на т'ва му викам аз нов морал.Да крадеш от общото...ама законно.Ашкулсум, аферим, машалла.Иначе сме в криза де, и зовем лицемерно електората - "Стягайте колана,бъдете патриоти"НАГЛЕЦИ МРЪСНИ, КРАДЛИВИ И ЛИЦЕМЕРНИ...това е ГЕРБ(не че предните бяха стока де)
124
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да забранят всички бонуси за чиновниците ! И без това взимат достатъчно големи заплати, а работа не вършат.Които не е съгласен да се уволнява - на опашка чакат достатъчно безработни вишисти.Но ... това май не е изгодно някому, защото в администрацията местата се предават по наследство.
123
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей крадец от оставка не разбира!Бой с тояги или рязане на ръка до лакътя,както е в арабския свят.Иначе винаги ще има катран в меда!
122
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тряба ни Пиночет на нас.Или някой като него иначе няма да се оправим.
121
0
 
2
 
! Отговори
126 до чикатило преди 12 години
да разбрах малко майтап исках да вкарам в тая драма :0)
120
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая се държа така нагло,явно е забравила ,че пресконференцията беше пред народа,не пред служителите си дето ги прави на маймуни!(щото не мога да повярвам че такъв човек е добър,хуманен шеф)
119
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей от наглите по-нагли са само чиновниците.Те законно си ни крадат,а наглите незаконно...
118
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
GERB DA RESHI ZA ZAM MINISTARKATA TRAGI4NO E VSI4KO AKO NQKOI E GLEDAL TV 7 TOLKOVA NAGLI HORA NI KRADAT AMA SI PLASHTAT NA GERB .KAK MOJE EDNO I SASHTO LEKARTSVO PROIZVEDENO V BG TUK DA E V PATI PO SKAPO OT TURCIQ KADETO SE IZNASQ ???????????KAK ?????I KOI E SLOJIL VAPROSNATA ZAM MINISTARKA KOI ???????????ZASHTO NIKOI NE SI ZADAVA TEZI VAPROSI KADE E DANS ILI TE SAMO MOGAT DA TORMOZQT OPBIKNOVENITE HORA KADE STE BE MISHOCI
117
1
 
11
 
! Отговори
Кадрите на ГЕРБ преди 12 години
Калинка до калинка, тиква до тиква, мутра до мутра, бандит до бандит, физкултурник до милиционер. Като свършат си намират и купуват някой независим, дето нищо не зависи от него и го правят шеф на стол с бюро и заплата с бонуси. За по-лесно влизане в бандата е препоръка да си обръсне главата. Да мисли едно, да казва друго и да върши трето и четвърто.
116
0
 
8
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
126....образно казано....най-много да се подпише под някой документ или да се налива с кафе в заседателната зала...да си принтира някой имейл и това го брои за труд---''достоен'' е хубаво де ама някак си не върви....Колко по достоен труд извършват маса по достойни и кадърни хора от тая за 500 лева на месец и бонуси и 13 та заплата гледат ама само по телевизията !
115
0
 
6
 
! Отговори
2 преди 12 години
И ДВАМАТА НАГЛЕЦИ,ДЕДО ПОПЕ,И ДВАМАТА,ЗАЩОТО ВЕЧЕ НЕРВИТЕ НА ХОРАТА НЕ ИЗДЪРЖАТ НА ТОРКОВА НАГЛОСТ,КРАЖБИ ОТ НАЙ-БЕДНИТЕ И УБИЙСТВА ИНДИРЕКНО ОТ ПСЕВДОМЕДИЦИНАТА.А КАТО СЕ ВЪОРЪЖИМ ДА ВИДИМ КАК ЩЕ РАЗЧИСТВАМЕ УПРАВЛЕНСКОТО БЕЗОБРАЗИЕ И БЕЗОЧИЕ,УБИВАЩО НИ СПОРЕД \"СРЕДНАТА ЕВРОПЕЙСКА НОРМА\"!
114
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като ви казвам аз ,че трябва да има бесилка във всеки град вие не ми вярвате.Поне гилотина да имаше...