Нели Нешева дари парите от бонуса

С 12 156 лева шефката на НЗОК ще помага на децата на улицата
21 фев 2012 13:25,
159
Нели Нешева дари парите от бонуса
Нели Нешева Снимка: БТА

Шефката на Здравната каса Нели Нешева дари взетите като бонус 12 156 лева.

След избухването на скандала с допълнителните пари тя с назидателен тон обясни, че цени труда си и не би върнала приетия бонус.

Впоследствие обаче размисли и реши, че ще даде сумата за благотворителност.

Договорът за дарението е подписан между Нешева и Мариана Писарска, представител на Сдружение "Деца и юноши", в присъствието на двама юристи.

Още по темата

Волята на дарителя е да подкрепи дейностите в Центъра за работа с деца на улицата, като средствата да бъдат използвани за храна и облекло от първа необходимост, медицински услуги, образователна и спортна дейност на децата и юношите, които живеят на улицата. 

Заради скандала с взетия бонус Нешева си подаде оставката по настояване на премиера Бойко Борисов.

Днес депутатите от ГЕРБ трябва да вземат решение дали приемат оставката й.

В последните дни съсловни, пациентски и работодателски организации се обявиха в подкрепа на Нешева и заявиха, че промени в ръководството на касата биха довели до сътресения в системата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: бонусНели Нешевапари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
10
 
! Отговори
алооо преди 12 години
Тая Нешева, че е нагла нагла е. Обаче има тук и някакви други врътки, свързани с лекарствата, защото там се въртят милиарди левове. А скандала е кьорфишек за народа, който и без това не вижда по-далече от носа си.
54
5
 
10
 
! Отговори
МАРКО ТОТЕВ преди 12 години
До мимито..Абе съкровище ти за Законост и МОРАЛ явно не си чувала???? Като ти й се струва на Кака НЕЛА много тежка и не достатъчно заплатена работата..да си намери друга!!!(не да си изписва бонусчета)..Но явно и при нея такова чуство като отговорност и МОРАЛ не съществува...
53
3
 
8
 
! Отговори
СИ преди 12 години
КАДРИ НА ГЕРБ .РАЗДАЛА ОТ ЗДРАВНАТА КАСА БОНУСИ ОТ 1 500 000 ЛВ. А БОКО НЕ ДАДЕ 10 ЛВ НА НАЙ-НИСКИТЕ ПЕНСИИ ЗА НОВА ГОДИНА.А ГРЪМКОТО УВЕЛИЧЕНИЕ ОТ ЮЛИ Е 6 ЛВ.
52
1
 
1
 
! Отговори
До-62 преди 12 години
Мухъл ,знаеш ли колко взима един смотан доктор ???Да не говорим за истински такъв!?За това не ми се прави на напъпил пубер!
51
6
 
4
 
! Отговори
123 преди 12 години
ДО 61 ТИ ГЕРБЕРЧЕ СИ ТВОРЕНИЕ НА ЛЮБОВТА И СЕКСУАЛНИТЕ СТРАСТИ МЕЖДУ БОКО И ПЛЕВНЯТА ЗА ТОВА СИ ВЗЕЛ ОТ ЕДИНИЯ ПРОСТОТИЯТА А ОТ ДРУГИЯ ЛЕВИТЕ НАКЛОННОСТИ
50
1
 
1
 
! Отговори
до 123 преди 12 години
много интересна коцепция!!! А защо не вземеш да отказваш и на теб да ти плащат???
49
2
 
6
 
! Отговори
ДО 54 преди 12 години
МНОГО СИ *** ПОЧТИ КОЛКОТО ГЕРБЕР. ПОМИСЛИ МАЛКО *** ТАКЪВ ОТ СЪДЕ ИДВАТ ПАРИТЕ ЗА ГЛОБИТЕ? ОТ ДОКТОРИТЕ И БОЛНИЦИТЕ КОИТО СКУБЯТ ПАЦИЕНТИТЕ
48
1
 
1
 
! Отговори
до -123 преди 12 години
Ти си ***!
47
2
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
какво щеги дарява.да ги върне от кадето ги е взела .като иска да дари 5 заплати.
46
2
 
13
 
! Отговори
Г.А. преди 12 години
Луд маниак поръсил със силна отрова купчина пари и ги дарил на домовете за сираци в България. В резултат са загинали 20 депутати, 3 кмета и 12 служители на Здравната каса. Пострадали деца няма...
45
8
 
7
 
! Отговори
123 преди 12 години
НЕ ПЛАЩАЙТЕ НИЩО НА ДЪРЖАВАТА ЗА ДА НЕ КРАДАТ ГЕРБ
44
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъпунгерии...,знаетели колко пари минават през здравната каса???????Изглежда не!! Едно да знаете, когато се плаща малко там където има много ама много пари ще има корупция!За да няма такава или да е в някакви граници трябват добри заплати,това е доказано,не сме измислили топлата вода ние.И може да е виновна, не я оправдавам, но вината и е морална ,прочетете закона които не е от 2 години а много преди това!Трябва промяна на сега действащото законодателство.И ,не се намират лесно добри специалист
43
8
 
12
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Нейното нахалство продължава...Защо ще дарява моите обществени пари за здравно осигуряване.Каква е тя та ще ги дарява!?Да не е импулсен телефон.Или така по лесно ще си ги върне обратно. Давам ти ги и ти после ми ги връщаш.Няма край наглостта и.Пък и искат да остане!Срамота за държавата.то се видя че ГЕРБ са крадци и имушейници.
42
12
 
5
 
! Отговори
:) преди 12 години
Явно тук пак са се появили (или просто не са си тръгвали) групата "Платени Мразещи". Никой не се сеща, че бонусите са част от ГЛОБИТЕ, наложени на издънките в болниците, а не от ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ. Но това изобщо не е интересно - НАЛИ ТРЕБЕ ДА СЕ СЪЗДАВАТ БРОЖЕНИЯ И ДА СЕ СТРЕСКА ОБЩЕСТВЕНОСТТА. Така че слагайте минусчета, че ми е много положително! :) Белкем ми мине ....
41
2
 
9
 
! Отговори
Мими преди 12 години
Бонуси се дават и никой не го отрича...но може ли на някои хора бонуса им да е 50 лв, а на други 12000? Като тези бонуси се дават по усмотрение :)
40
1
 
14
 
! Отговори
hagen преди 12 години
Днес.бг вече втори ден водещите новинарски сайтове са пълни с възмутени граждани по повод баснословните цени на Софарма.Само Вие премълчахте тази новина.Или не сте от първите новинари.
39
13
 
7
 
! Отговори
мимито преди 12 години
Много искам да знам да знам ако Вие бяхте на нейно място, като управител на НЗОК щяхте ли да дарите тия пари и щяхте ли да хвърлите оставка? Не сте в ред! Толкова сте озлобени, такива обидни думи без да познавате човека и работата му. Бонуси се дават навсякъде. Хвърлиха Нешева на кучетата и Вие я оглозгахте. Свърхихте работата на някой друг, който вече и е подготвил удобен заместник и протрива доволно ръце. Бъдете щастливи!
38
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само за едно нещо е бил прав Боко през всичките тези години на популизъм! А именно - материала в България е лош! Сега 99% от критикуващите Нешева не ги е яд, че тя е взела такъв бонус, а ги е яд, че те не са взели такъв бонус! Направо газ пикаят бантускотовете!
37
5
 
0
 
! Отговори
МАРКО ТОТЕВ преди 12 години
ХА-ХА ха Кака НЕЛА слага минусчета?????
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kakvi sa tezi sdrugenija, kakvi sa tezi fondazii, kakvi sa tezi 5 leva, be !!Ami tova sa nai-golemite perachnizi na pari !!!Sega tezi 12 000 leva shte otidat za bonusi na drugi, ili shte badat na Nesheva obratno !!!