ГЕРБ решава днес за оставката на Нели Нешева

Съсловни, пациентски и работодателски организации я искат за шеф на НЗОК
Обновена: 21 фев 2012 09:42 | 21 фев 2012 09:41,
191
ГЕРБ решава днес за оставката на Нели Нешева
Нели Нешева. Снимка: Булфото

Очаква се парламентарната група на ГЕРБ да разисква днес оставката на управителя на НЗОК Нели Нешева.

Шефката на касата хвърли оставка в края на миналата седмица, след като премиерът Бойко Борисов поиска от депутатите си да се срещнат с нея и да я отстранят от поста й.

До скандала се стигна, след като сини депутати извадиха пред медиите документи, от които става ясно как миналата година служителите на НЗОК са получили над 2 млн. лв като допълнително материално стимулиране (ДМС), а самата Нели Нешева е взела 30 хиляди лева бонус.

Нешева отхвърли твърденията, но призна, че е получила 12 156 лв като ДМС.

В последните дни съсловни, пациентски и работодателски организации заявиха, че промени в ръководството на касата биха довели до сътресения в системата.

Още по темата

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов коментира, че през 2011 г. е имало спокойствие в системата, ръководена от Нешева, а моментът е неподходящ за кадрови смени заради предстоящо прехвърляне на доста дейности към НЗОК.

На същото становище застанаха и от Българската стопанска камара.

"Очакваме управленската далновидност да надделее над популистките реакции и стабилността на НЗОК да бъде съхранена", категорични са от БСК.

Според камарата чувствителността на общественото мнение към финансовото стимулиране на заетите в администрацията е обяснимо, но то не трябва да бъде водещ аргумент, особено когато се отнася до управлението на огромни финансови потоци като тези в НЗОК.

"Д-р Нешева стана жертва на недъзите на системата на здравеопазване", смятат още от БСК и призоваха ГЕРБ да я оставят на поста й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
1
 
0
 
! Отговори
буден гражданин преди 12 години
Оставете жената бе, хора. Стига сте я ръфали Тя вече няма да прави така.
172
1
 
0
 
! Отговори
Beni преди 12 години
Епидемия ... Пациентът в Зимбабве: Докторе, падат ми ушите. Лекарят в Зимбабве: Абе това е някаква ***! А какво сте правили? Пациентът: *** гъски. Докторът: Значи имате гъша ***! Пациентът: Благодаря, докторе! (умира) Докторът (записва в протокола): Пациентът умря от гъша ***. Пресслужбата на Министерството на здравеопазването на Зимбабве: За изминалата седмица в Зимбабве умряха 2500 души от глад, 5400 от отравяне с изгнили банани и един човек от гъша ***. Журналист (записва си): Гъшата *** попада в списъка на трите главни причини за смъртност в Зимбабве. Новинарска агенция: В Зимбабве зачестиха случаите на заболяване от неизлечима гъша ***. ТВ канал: Неизвестно досега заболяване на име "гъша ***" покосява населението на Зимбабве. Министерството на здравеопазването на Зимбабве призовава населението да не изпада в паника. Научно светило А: Да, гъшата *** не е известна на науката - и в това е основната й заплаха. Авиокомпания Congo Air: Прекратяваме всички полети до Зимбабве до приключването на епидемията от гъша ***. Научно светило Б: Властите крият реалните мащаби на катастрофата! Всъщност гъшата *** вече е проникнала в Европа - в Амстердам е бил видян кихащ *** с гъска под мишница. Пресата (публикува снимки на гъски): Врякащите убийци са около нас! Политик: За справяне с обхваналата света епидемия на гъша *** е абсолютно необходимо да бъдат изтребени всички гъски. Полицията (козирува): Тъй вярно, ще бъде изпълнено. Собствениците на ферми за гъски: Вие кво, да не сте обезумели? (Красиво се бият с полицията под щракането на светкавиците на пресата) Пресата: Заговор на собствениците на ферми за гъски застрашава националната сигурност! Министърът на здравеопазването на Монголия: За спасение на страната от епидемията на гъша ***, която вече е достигнала до нашите граници, е абсолютно необходимо да отделим сто милиона долара за оборудване на лаборатории за борба с гъшата ***. Премиер-министърът на Монголия: Вие сте обезумели! Президентът на Монголия: Премиер-министърът е твърде затънал в финансови машинации, договори с Китай за доставка на хляб и нагло игнорира реалната заплаха за населението на свободолюбива Монголия! Бившият премиер-министър на Монголия: Нашата партия спешно иска населението да бъде спасено от вируса на гъшата ***. В краен случай може и само населението на източна Монголия. Кандидат за президент на Монголия: Единственият начин да бъде спасена страната е да се прекратят отношенията с загниващия Запад, откъдето тръгна гъшата ***, а вместо това трябва да засилим сътрудничеството си с Китай и да се включим в състава му като автономна област. Китай ще ни спаси! Избирателите на Монголия: Вие сте обезумели!
171
0
 
2
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Изключително нагла личност е тази.А герб кога ще разрешат алтернативни каси?! Тока и горивата (където по цял свят има конкуренция) ги дадоха на частни фирми, а касата - държавен монопол. Да има къде да си пълнят гушките техни хора...
170
0
 
3
 
! Отговори
БайМъди преди 12 години
Лком *** кръв *** !! за 12 бона хахаххаа *** ***
169
0
 
2
 
! Отговори
възмутена преди 12 години
Нешева от колко години е на този пост.Сега ли чак разбра каква е цената на лекарствата. .Целият бъл. народ знае че лекарствата у нас са три пъти по скъпи от тези в Европа.
168
0
 
2
 
! Отговори
възмутена преди 12 години
Нешева е бита карта иоставането й натози висок пост само ще вреди
167
0
 
1
 
! Отговори
За правдата! преди 12 години
Донев се опита да й затвори устата, но не успя! Сега ще си понесе последствията!
166
0
 
2
 
! Отговори
възмутена преди 12 години
Затова се злоупотребява с държавни средства защото се защитават един друг и почват да си вярват че са незаменими
165
0
 
0
 
! Отговори
djon преди 12 години
Вън вън м.д.е.
164
1
 
1
 
! Отговори
митака преди 12 години
Абе тя жената не е виновна, ами май му стана неудобна на този Донев, че инъче няма да може мръсника да си продава скъпите лекарства и да си *** милиардчета.
163
0
 
0
 
! Отговори
Липко преди 12 години
Може и да е по-добре да я приемат за да спрат да я мъчат! Тя направи достатъчно като заформи скандала с този крадец ДОНЕВ!
162
1
 
0
 
! Отговори
Златина преди 12 години
Нешева определено стана жертва на тази схема и на мафиотите от Софарма !
161
0
 
1
 
! Отговори
Кали преди 12 години
Така е! Затова сега Донев се опитва да я съсипе!
160
0
 
1
 
! Отговори
кришна преди 12 години
Единствено тя е пожелала да съдейства на разследващата журналистка от тВ 7 и сега затова е на това положение! Браво! Повече като нея да има!
159
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
MRASNA KRADLA GERB SVINIA
158
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зам.-министърът на здравеопазването Гергана Павлова е в основата на проблема с високите цени на лекарствата за болниците, пише днес в. "Монитор", като се позовава на разследване на TV7.
157
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тая пикла още ли ще я защитават.до сега да я бяха издухали.
156
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че какво има да решават? НАРОДА го реши! Долу ония, които взимат парите на тези които би трябвало да ги взимат - лекарите на пангара. Те ни спасяват живота, а не някакви тлъсти и злобни като булдоци лелки! Заради такива администраторки избягаха кадърните ни лекари и ни оставиха неграмотници, които ни избиват в болниците. РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ КЪМ ГЛАВАТА! Махнете я тая, че на народа му писна от нагли лапачи и администраторчета! Искаме работещи хора!
155
0
 
6
 
! Отговори
мами преди 12 години
В това състояние в което са сега болниците никога не е било. Виновните за това състояние на болниците да си отиват - министъра шефката на касата и зам.министърката всичките тези са за гонене. Това ако се казва здравеопазване здраве му кажи. Да пазе господ да се разболееш по сериозно .
154
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"В последните дни съсловни, пациентски и работодателски организации заявиха, че промени в ръководството на касата биха довели до сътресения в системата."Прави сте! Ще има здраво сътресание в КОРУПЦИННИТЕ далаверки, които са смазани, отработени и дават резултати!