Бедно ни е въображението за кадрите на ГЕРБ, скочи БСП

Поискаха оставките на Найденов и Константинов
Обновена: 22 фев 2012 14:53 | 22 фев 2012 11:14,
183
Бедно ни е въображението за кадрите на ГЕРБ, скочи БСП
Ангел Найденов възмутен от кадрите на ГЕРБ. Снимка: БСП

БСП поиска оставките на земеделския министър Мирослав Найденов и на здравния министър Стефан Константинов заради серията от оставки на висши държавни чиновници, което левицата определи като "кадрови кадрил".

Това се казва в декларация на левицата във връзка с оставката на управителя на НЗОК Нели Нешева, отстраняванията на заместник-министъра на здравеопазването Гергана Павлова, директора на Агенцията по вписванията Виолета Николова и на директора на "Напоителни системи" Георги Харизанов.

Според левицата трябва да се направи пълна проверка на работата в сферите с освободени служители.

"Тези оставки и уволнения са само първата и малка крачка в правилната посока. От Коалиция за България очакваме следващата крачка - по-голяма, обоснована и необходима, и това са оставките на земеделския и на здравния министър", заяви червеният депутат Ангел Найденов. 

Според БСП няма съмнение, че тези оставки и уволнения са част от усилията да се ограничат щетите и негативният ефект за правителството и за партия ГЕРБ.

Още по темата

"Само един от тези случаи е достатъчно възмутителен. Четирите случая са различни на пръв поглед – Нешева, Николова, Павлова и Харизанов. И четирите предложения идват, след като скандалът е получил публичност. Резонен е въпросът колко и какви са скандалите, за които още не знаем. Изумително е качеството на кадри, които заемат най-високи позиции сред кадрите на ГЕРБ", възмути се Ангел Найденов.

За новата звезда от кадровата скамейка на ГЕРБ - Георги Харизанов, липсата на образование бил най-малкият проблем.

"Липсата на образование бледнее на фона на криминалното му минало. С Харизанов се разделяме сравнително бързо и с желание. Гергана Павлова – човек с почтено минало и подходящо образование – с нея се разделяме не толкова бързо и с известно нежелание. Общото е, че тези хора са част от кадровия провал на ГЕРБ", отсече Ангел Найденов.

"До вчера смятахме, че върхът на кадровата политика на ГЕРБ е владение на Румяна Желева и Калина Илиева, оказа се че сме хора с бедно въображение", коментира още заместник-председателят на ПГ на левицата.

Той беше категоричен, че хората не са длъжни да плащат за задкулисни далавери или за капризите и арогантното поведение на тези, които са във властта.

"Как да повярваме, че министърът на вътрешните работи, който е прекрасно осведомен за всичко, което се случва, не знае за миналото на един човек, който има пряко отношение към неговото министерство. Как да повярваме, че министърът на здравеопазването научава от писмо на ЕК, че цените на лекарствата в България са скандално високи. Как да повярваме, че шефката на Агенцията по вписванията сама си е определила бонуси без знанието на министрите на правосъдието – и предишната, и сегашната", попита възмутен Ангел Найденов.

В момента парламентът дискутира оставката на управителя на НЗОК Нели Нешева, която вчера беше приета от ПГ на ГЕРБ. Днес тя трябва да бъде гласувана от НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: БСПоставки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както преди СДС, БСП, МСП, ТКЗС не знам си какви, *** червени, сини, хората си реват, а те всички нови стари са от един отбор и някоя дълга ръка от едно време /от преди 89г./ им дърпа конците
137
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никога не съм бил фен на БСП, няма и да бъда, но .... ГЕРБ влязоха в чартовете с некадърния си "материал"!
136
9
 
11
 
! Отговори
Д-ра до 131 преди 12 години
И ти им вярваш? А между другото твоето семейство отдавна не гласува за ГЕРБ!Само ти си останал глупчо!
135
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като знаем кой стои начело на държавата, не е трудно да се предположи какъв може да е кадровия му избор.
134
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Пленумът на БСП мисли как да събира повече данъци, но не и а икономика, работни места, напредък. "А за какво да мислят, за това как да се изхарчи резерва ли. Дянков вече го изхарчи. 2008 са обмитени 20 млрд къса цигари 2010 10 млрд. Загубата за 2 милиарда лева на година е в джоба на Герб после се чудиме къде са парите. Изпукаха резерва на здравната каса, сега е наред сребърния фонд. Заради празноглавието ви да гласувате за Герб загробвате децата си с дългове които десетилетия ще плащаме.
133
9
 
15
 
! Отговори
Пенсионер преди 12 години
Приятели от ГЕРБ,Спрете се за малко.Послушайте когато ви критикуват.Може все нещо да ви "влезе" в главите,иначе ще заприличате на хипопотама ,който колкото повече затъва в ла..ната все повече отваря устата
132
6
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Защо все съпоставяте минало и сегашно, не виждате ли, че в миналото големите крадци са били единици и не са се биели в гърдите, че са постигнали всичко с честен труд както повечето сегашни управляващи.И ака съпоставяме броя на времето на управление съотношението сега е в полза на предните управляващи.
131
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***. Вашите кадри родиха кадър като Румен Петков с висящи дела да стане министер не на кое да е, ами на МВР!!! Престъпник да ръководи министерството на полицията! Къв по-голям абсурд! Те ще ми говорят за кадри. Че и досега кадруват, щото на много места си им стоят техните кадри и правят само мръсотии, само това, нищо друго! НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИСТИ НА ВЛАСТ!
130
9
 
23
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Това не е управление, а сбирщина от случайно попаднали на високо хора, които нямат капацитета да погледнат по-далеч от носа и джоба си. И които успешно прекрояват държавата по собствения си аршин.
129
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а, там още некъв от герб , вчера по телевизията и на негу му било скапо парното, еми тва е бизнес бе пич, има себестойност, има продажна цена, па и я регулират таа цена навсичкото и отгоре от неква агенция, значи кога опре до джоба сме комунисти иначе сме против комунизма НЕРАЗБИРАМ, тъпо, мноого тапо, ЕЛЕМЕНТАРНО
128
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мое ли фандаковата-кметицата де, да расаждава кат комунист социалист уж била от тиа дет са у десно от центъра,"цените на парното требвало да се саобразят с кризата и да се помогнело на хората" е тва или требе да е "супер интелегент" или требе да си мисли, че сме 80-те години и е партийно сабрание .Таа жена за пазарна економика не е чувала тя си още у соца, е тва кадър.
127
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Знаем много добре кой се намърда в парламента,но за това имате вина и вие.Вече и децата энаят,че умът,обраэованието-не купеното,доброто въэпитание не са на мода.
126
2
 
18
 
! Отговори
ДА БЕ ! преди 12 години
...135...МигРена Кунева е заета ,ТЯ е собствен президент на Славка Трифонова и КУ-КУ бенда!РЕЦИКЛИРАН ПОЛИТИК!
125
0
 
13
 
! Отговори
ДО 140 преди 12 години
От 1944г ,до сега ......22г.+45г.----нищо!
124
1
 
13
 
! Отговори
алоо,БСП.... преди 12 години
А вие ,като бяхте образовани ,....защо преход ---20г.?Политиците на ----НИЩОТО в Бг!
123
6
 
12
 
! Отговори
sem преди 12 години
гугъл: Национален протест срещу безобразията в България 17.03.2012
122
6
 
14
 
! Отговори
Ананимен преди 12 години
Бедно ви е въображението за кадрите на БСП.Знаете ли какво каза зам. председателя на БСП в нашето градче--"Сега ние сме на власт и само нашите фирми ще работят"!Иточно така става.Само техни приближени фирми имат работа.Така гласят конкурсите че да спечелят техните хора!Така че за въображението другарю Ангеле не ми говори защото ти въобще го нямаш.
121
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до МИСЛЕЩИЯ българинБОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, ТИ ОТ МИСЛЕНЕ СИ СЕ ПОБЪРКАЛ!Първо тя не е човек,няма човечност ,второ е българомразец,трето е българопредател и трето ,АМА С ГЛАВНИ БУКВИ МНОГО ,МНОГО МРЪНКА И НИЩО НЕ КАЗВА *** тази изградена форма на МНОГОПРИКАЗВАНЕ И НИЩОНЕКАЗВАНЕ ДЪЛБОКО Е ОМРАЗНА И ОМРЪЗНАЛА НА ВСИЧКИ!И друго нещо ,когато в пространството между ушите се гонят ветрове ,няма нужда от кукли на конци!
120
1
 
9
 
! Отговори
На 135 преди 12 години
Нищо не си измислил.Това е стар виц.
119
18
 
6
 
! Отговори
Мислещ българин преди 12 години
Оставете тая изкуствена война между БСП и ГЕРБ! Това е поредна комунистическа пропаганда! НОВОТО ЛИЦЕ Е МЕГЛЕНА КУНЕВА! ДОБРА ИЛИ ЛОША - ТЯ Е ЧОВЕКА!