Нямам часовник за 29 000 евро, проплака Харизанов

Условната присъда получил след "детска глупост"
22 фев 2012 10:00,
135
Нямам часовник за 29 000 евро, проплака Харизанов
Георги Харизанов. Снимка: targovishtenews

Нямам часовник за 29 000 евро, но е нормално да искам.

Това заяви отстраненият шеф на "Напоителни системи" Георги Харизанов пред bTV.

Той обясни, че има общо три часовника, единият от които наподобява скъпия модел, който бе тиражиран от медиите.

Днес той показа на ръката си аксесоар за 200 евро, подарен от съпругата му.

Харизанов бе категоричен, че няма притеснения от разлика в харчовете и приходите си. По думите му за получен подкуп не може да става дума, тъй като пари под такава форма идвали само след направен компромис. А той компромиси в работата си не е правил.

Големия шум около името си напоследък - условната присъда за изнудване, обвиненията в заплаха за убийство, кражбата от 50 хиляди долара, както и липсата на висше образованието, Харизанов обясни с широкия кръг от хора, които познава и многото неща, които са му се случили в живота.

"Имам склонността да съм активен, имам различен кръг приятели, познавам много хора покрай хобитата си", обясни Харизанов.

Отстраненият шеф на "Напоителни системи" започнал да се забърква в неприятности още като младеж, стана ясно от обясненията му за условната присъда.

От прокуратурата вече обявиха, че той има присъда за изнудване. Тя е издадена от Софийския районен съд и е влязла в сила на 15.04. 2005 г. Харизанов е осъден на лишаване от свобода две години условно, с три години изпитателен срок и глоба от хиляда лева.

Бившият шеф на "Напоителни системи" разказа, че когато е бил на 19 години, шофирайки служебен автомобил, е бил блъснат отзад от друг шофьор.

Още по темата

"В състояние на афект" извършил "детската глупост" да се договори с другия шофьор, който няма гражданска отговорност,  да получи 400 долара за нанесените щети – материални и морални.

Изходът от случката обаче е съвсем различен от очаквания. Харизанов е две седмици с шина на врата, плаща сам за ремонта на колата и се оказва с условна присъда за изнудване след жалба на ударилия го шофьор.

"Тогава не можах да си позволя солидна защита, нямах финансови възможности, работех в рекламна агенция. Другият шофьор е сигнализирал полицията и така получих условна присъда", обясни той.

Давността на провинението му обаче изтича и през 2011 година държавният вече служител си вади свидетелство за съдимост, в което пише, че не е осъждан.

"Това, че някой на младини е допуснал грешка, не означава, че трябва да му се отнеме шансът да се доказва с работа", призова за житейска справедливост Георги Харизанов.

Атаката срещу него той обясни с това, че започнал да слага ред в "Напоителни системи". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
1
 
! Отговори
му преди 12 години
Искал да има часовник за 29 000 евро а нещо друго да иска.
101
0
 
0
 
! Отговори
му преди 12 години
Миро ги е намърдал все такива престъпни елементи.Като крадат да дават и на него.Всички са разследване и за затвора.
100
0
 
2
 
! Отговори
ЗОРО преди 12 години
Ми да си беше купил бе,така и така те преебаха...
99
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атаката срещу човека от стандартните похвати на ДС, които пък са патент на БКП/БСП. За друг министър и или висш служител, БСП ще изкарат компромат, че като малко дете (на 3 години) е пишкал и акал в градинките. жалка история. Тая скапана терористична партия БКП трябва да бъде забранена!
98
0
 
4
 
! Отговори
Арнаудов преди 12 години
Kak се оплете тази шушумига:)))))
97
1
 
11
 
! Отговори
аааааа преди 12 години
има имаааа видях го на интервюто-ама мирето крадеца му е казал какво да казва
96
0
 
7
 
! Отговори
коко преди 12 години
Бате Мирославчо не ти ли е купил часовниче?
95
0
 
9
 
! Отговори
стършел преди 12 години
Нямам Джулия Робъртс в леглото, но бих искал....
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тцтцтцтц...Нямал...Ами купи си бе,***?
93
0
 
15
 
! Отговори
Stoyanov преди 12 години
Ако имаше качествена журналистика,първия въпрос към Б.Б. директно щеше да е кой го назначи това несретно момче,дето все се е набърквало в конфликти.Щото и Калина не само имаше фалшива диплома,ами и там не се знаеше същото.Не Мирко Найденов,ами цялото правигелство щеше да си тръгне. Боже, няма да сме живи когато създадат българския "Билд" та да им треперят гащите на тези нещастни политици -като почнеш от депутатите и свършиш с оня млад татко Станишев,дето ако си дундурка бебето или е в Брюксел.
92
0
 
6
 
! Отговори
някой преди 12 години
става ми смешно като чета коментарите 90% от писалите под тази статия са хора с ограничено мислене които могат да лаят само тук а навън в истинският свят са малки мишки които ги е страх да си кажат мнението жал ми е че българина е стигнал до тук боли ме к.ра за тоя и за вас само на едно се надявам да почнете малко да разсъждавате не само като прочетете нещо да лаете като не ви изнася почнете да го показвате навън по улиците а не пред монитора за това или направете нещо или не се оплаквайте
91
2
 
21
 
! Отговори
СЛАБОУМЕН преди 12 години
АМА АЗ ПАК НЕЩО НЕ РАЗБРАХТОЗИ НА СНИМКАТА ГОРЕ МУТРА ЛИ Е, ИЛИ НЕ Е ???МАЙ НА МУТРА МИ ПРИЛИЧА...
90
0
 
14
 
! Отговори
мисля преди 12 години
Така ли не се намери в тая държава поне един млад човек с качества поне равни на момчето на ГЕРБ Нищо, че не е виновен дето е краднал / ама не е/, изнудвал, /ама от младост / и неук /ама ще се научи / Не се ли срамува тоя министър...май не...сигурно не! Ега ти държавата в която сме родени!
89
0
 
18
 
! Отговори
Мето Кмето преди 12 години
Е-еее де, познавал много хора покрай хобитата си. Е кави да са тия хобита де? Щото аз сега като имам склонност за пуша предимно наргиле трябва ли да кажа, че имам специфичен кръг приятели на основа наргиле? А ако добавя и карането на ролкови кънки по нови, неоткрити още магистрални участъци, теглен от 944, XRZ или MC12 представяте ли си какви кръгове се заформят? Олимпийските ряпа да ядат дето ке казва. Тоя празен чайник си е точно за една тотална проверка за съответствие на харчовете и доходите
88
0
 
14
 
! Отговори
ттт преди 12 години
Вярно е! Няма часовник за 29000 евро. Никой не продава часовник на такава цена. Продават се на 28999.95 евро.
87
0
 
18
 
! Отговори
до 112 преди 12 години
момче,Миро стандарта ще те вземе само ако и КРАДЕШ И ПОСЛЪГВАШ ДОБРЕ при това да си МОТИВИРАН!!ти за калинка от ДПС чувал ли си?голема експертка -да знаеш в ЮАР какви ги е вършила за пари в едни барове с консумация.после и мминистърка я направихме.тука сме на принципа-ДРУГАР МИЛИЦИОНЕР ДРУГАР МИЛИЦИОНЕР!така вече 60 години
86
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те това е управленския потенциал на ГЕРБ!Калинка- лъжкинята, Румяна- глупачката , сега и тоя *** , който ИМАЛ МНОГО ПРИЯТЕЛИ-интересно кои?Младите хора си скъсват гъзовете от учене , имат на неговите години по три магистратури и ходят безработни, а тоя пич работи като шеф на бордове с гимназия?Къде живеем бе хора ?
85
0
 
6
 
! Отговори
ДО 108 преди 12 години
Случайно ,на един ---кръстопът ,от центъра до Факултето,маалко преди центъра на Факултето!
84
1
 
16
 
! Отговори
до 112 преди 12 години
Приятелю,Уточнете .В момента учъ фтро вишо въф Каспичанския свободен унивирситет.
83
1
 
43
 
! Отговори
до г-н министъра преди 12 години
Г-н Найденов, аз имам завършено средно образование ( ПУЦ ), строителен профил. Работил съм в строителни фирми и съм правил сгради. Като младеж имах неблагоразумито да се сбия с един индивид и ме осъдиха. За радост условно. Впоседната фирма където работех ме обвиниха в кражба на 50000 лева и заведоха дело срещу мен. Моля назначете ме за председател на борда на директорите на някое от управляваните от Вас държавни дружества! Свидетелството за съдимост не е проблем. В момента уча вишО.