Бедно ни е въображението за кадрите на ГЕРБ, скочи БСП

Поискаха оставките на Найденов и Константинов
Обновена: 22 фев 2012 14:53 | 22 фев 2012 11:14,
183
Бедно ни е въображението за кадрите на ГЕРБ, скочи БСП
Ангел Найденов възмутен от кадрите на ГЕРБ. Снимка: БСП

БСП поиска оставките на земеделския министър Мирослав Найденов и на здравния министър Стефан Константинов заради серията от оставки на висши държавни чиновници, което левицата определи като "кадрови кадрил".

Това се казва в декларация на левицата във връзка с оставката на управителя на НЗОК Нели Нешева, отстраняванията на заместник-министъра на здравеопазването Гергана Павлова, директора на Агенцията по вписванията Виолета Николова и на директора на "Напоителни системи" Георги Харизанов.

Според левицата трябва да се направи пълна проверка на работата в сферите с освободени служители.

"Тези оставки и уволнения са само първата и малка крачка в правилната посока. От Коалиция за България очакваме следващата крачка - по-голяма, обоснована и необходима, и това са оставките на земеделския и на здравния министър", заяви червеният депутат Ангел Найденов. 

Според БСП няма съмнение, че тези оставки и уволнения са част от усилията да се ограничат щетите и негативният ефект за правителството и за партия ГЕРБ.

Още по темата

"Само един от тези случаи е достатъчно възмутителен. Четирите случая са различни на пръв поглед – Нешева, Николова, Павлова и Харизанов. И четирите предложения идват, след като скандалът е получил публичност. Резонен е въпросът колко и какви са скандалите, за които още не знаем. Изумително е качеството на кадри, които заемат най-високи позиции сред кадрите на ГЕРБ", възмути се Ангел Найденов.

За новата звезда от кадровата скамейка на ГЕРБ - Георги Харизанов, липсата на образование бил най-малкият проблем.

"Липсата на образование бледнее на фона на криминалното му минало. С Харизанов се разделяме сравнително бързо и с желание. Гергана Павлова – човек с почтено минало и подходящо образование – с нея се разделяме не толкова бързо и с известно нежелание. Общото е, че тези хора са част от кадровия провал на ГЕРБ", отсече Ангел Найденов.

"До вчера смятахме, че върхът на кадровата политика на ГЕРБ е владение на Румяна Желева и Калина Илиева, оказа се че сме хора с бедно въображение", коментира още заместник-председателят на ПГ на левицата.

Той беше категоричен, че хората не са длъжни да плащат за задкулисни далавери или за капризите и арогантното поведение на тези, които са във властта.

"Как да повярваме, че министърът на вътрешните работи, който е прекрасно осведомен за всичко, което се случва, не знае за миналото на един човек, който има пряко отношение към неговото министерство. Как да повярваме, че министърът на здравеопазването научава от писмо на ЕК, че цените на лекарствата в България са скандално високи. Как да повярваме, че шефката на Агенцията по вписванията сама си е определила бонуси без знанието на министрите на правосъдието – и предишната, и сегашната", попита възмутен Ангел Найденов.

В момента парламентът дискутира оставката на управителя на НЗОК Нели Нешева, която вчера беше приета от ПГ на ГЕРБ. Днес тя трябва да бъде гласувана от НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: БСПоставки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
толкова ли няма един висшист та е трябвало този човек да сложат? Минал е покрай Бил Гейтс...
97
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато гласуваме наказателно, просто ето така за идеята ще е така !Гласувайте за програми, концепции на управление и т.н., разбира се вникнете в тези програми преценете те изпълними ли са или не. След като минат изборите трябва всички ние да задаваме въпросите и да търсим отговор защо дадено нещо, което е предвидено в програмата не се изпълнява. Недопустимо е като управляващ вечно да намираш виновник за нещо си та нали си дошъл на власт да управляваш, а не да обвиняваш!
96
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Покойният Йосиф Петров правилно каза че ние нито комунизъм нито демокрация не можем да направим, нито нищо. Защото сме НЕКАЧЕСТВЕН ЧОВЕШКИ МАТЕРИАЛ.
95
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбойниците нямат цвят!Мандатността и намаляването на броя на депутатите, ще промени в по-добра посока нещата. Прозрачността, за която се говори, е същата като в сивата икономика. Няма такава!От там трябва да се започне и е най-трудното, защото ще има голяма съпротива от властимащите. Да се премахне порочната практика, стари муцуни от "майната си", да оглавяват листи в провинцията, за каквито и да било избори!"Олигархия"няма, защото тук няма аристокрация. Скъп костюм не е същото.Има еснафи!
94
5
 
3
 
! Отговори
до 92 преди 12 години
г-н фашизоид, проведохте ли си жалкото факлено маршче? Не сте ли жалки. Редят се през три метра та отдалеч да личи че има много хора. Хахахахаха. Другаря ви Адолф ако беше победил с другаря ви Мусолини най-напрад след евреите щяха да изгорят вашите идоли български фашаги в Дахау. Славянин-фашист - символ на върховна неграмотност на личността.Само ГЕРБ!
93
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А БСП поддържа огъня на глупостта да не би случайно да загасне , в БСП са всички съчки , пръчки и бамбуци и един очилат песнопоец Д Неделчев с прякора амстера .
92
2
 
9
 
! Отговори
ДО БСП преди 12 години
А вие другари ,защо здадохте власта ,...парите ли свършиха в 12 без 5?
91
2
 
8
 
! Отговори
666 преди 12 години
А.Н.-ПРАЗНИТЕ МИСЛИ НА ЕДИН ПРАЗЕН ЧОВЕК.
90
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъвто народа такива са и управниците.
89
9
 
9
 
! Отговори
lele преди 12 години
Виждам че герб още има привърженици и ми става тъжно... *** народ, слаба държава бяха казали. Това ли са им специалистите- криминално проявени среднисти. Че даже ги и защитавате. То бива простотия бива, ама чак пък толкова....
88
3
 
6
 
! Отговори
do 88 преди 12 години
"Но това не значи, че автоматично БСП ще спечели. Смятате ли, че българите са наивни и глупави?"За съжаление да - наивни и глупави все още има твърде много. Вижда се по това, че продължаваме да играем по свирката на другарите... И да - ако ГЕРБ се провали, печели само БСП... Още не сме пораснали достатъчно, за да отхвърлим тези ***.
87
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 12 години
до 77: За сметка на това три месеца преди да им изтече мандата на тези дето сега лаят си гласуваха закон:Чл. 1. (1) Амнистират се, като се освобождават от наказателна отговорност и от последиците на осъждането, лицата, които до 1 юли 2008 г. са извършили престъпления по непредпазливост, за които по закон се предвижда лишаване от свобода до 5 години или друго по-леко наказание.
86
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми на вас по принцип ви е бедно въображението за всичко друго, освен за далавери!
85
0
 
11
 
! Отговори
само питам ? преди 12 години
Олигарсите в Бг,... от кои ПАРТИИ СА?
84
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичките без изключение и предишни и сегашни управници сте Маскари
83
9
 
10
 
! Отговори
Нагъл крадец преди 12 години
ГЕРБ си отива и техните сподвижници от БСП се опитват да ги спасят! И едните и другите много добре знаят, че всяко изказване на *** БСП/ДПС срещу другата пасмина ГЕРБ е в ОГРОМЕН ПЛЮС за пожарникаря и физкултурника и се явява като ЕДИНСТВЕНА причина хората да гласуват за ГЕРБ - "А бе по-добре тия отколкото БСП/ДПС". С две думи - ДОЛУ КОМУНИЗМА!Вечна памет на хора като Генерал-лейтенант Христо Николов Луков, борците за свобода Илия Стоянов Минев, Стефан Вълков, Васил Узунов и много други..
82
2
 
13
 
! Отговори
hagen преди 12 години
И на мен ми беше бедно въображението когато виждах кого назначавахте за партийни секретари в предприятията преди 22 год.Най-тъпите но предани на партията кадри.
81
1
 
8
 
! Отговори
САМО В Бг преди 12 години
Какви "КАДРИ",бе другарЮ,нали вие ги създадохте ,..........................и ТЕ пък взеха че станаха по-добри от вас!
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И на мен ми е бедно въображението за далаверите на другарите които по една или друга причина няма да бъдат разкрити!!!!!!!
79
3
 
13
 
! Отговори
Въпрос 3 преди 12 години
Кой се прави на "ударен" за създадените монополи в Топлофикация, Енергетика и т.н.?Кой вика "Дръжте крадеца"?Не съм привърженик на никоя партия, превърженик съм на морала, който включва честността и справедливостта.ГЕРБ ще се провали, тя е сбирщина от най-неудачната прислойка на БКП и други "преходни " партии.Но това не значи, че автоматично БСП ще спечели.Смятате ли, че българите са наивни и глупави?