Бедно ни е въображението за кадрите на ГЕРБ, скочи БСП

Поискаха оставките на Найденов и Константинов
Обновена: 22 фев 2012 14:53 | 22 фев 2012 11:14,
183
Бедно ни е въображението за кадрите на ГЕРБ, скочи БСП
Ангел Найденов възмутен от кадрите на ГЕРБ. Снимка: БСП

БСП поиска оставките на земеделския министър Мирослав Найденов и на здравния министър Стефан Константинов заради серията от оставки на висши държавни чиновници, което левицата определи като "кадрови кадрил".

Това се казва в декларация на левицата във връзка с оставката на управителя на НЗОК Нели Нешева, отстраняванията на заместник-министъра на здравеопазването Гергана Павлова, директора на Агенцията по вписванията Виолета Николова и на директора на "Напоителни системи" Георги Харизанов.

Според левицата трябва да се направи пълна проверка на работата в сферите с освободени служители.

"Тези оставки и уволнения са само първата и малка крачка в правилната посока. От Коалиция за България очакваме следващата крачка - по-голяма, обоснована и необходима, и това са оставките на земеделския и на здравния министър", заяви червеният депутат Ангел Найденов. 

Според БСП няма съмнение, че тези оставки и уволнения са част от усилията да се ограничат щетите и негативният ефект за правителството и за партия ГЕРБ.

Още по темата

"Само един от тези случаи е достатъчно възмутителен. Четирите случая са различни на пръв поглед – Нешева, Николова, Павлова и Харизанов. И четирите предложения идват, след като скандалът е получил публичност. Резонен е въпросът колко и какви са скандалите, за които още не знаем. Изумително е качеството на кадри, които заемат най-високи позиции сред кадрите на ГЕРБ", възмути се Ангел Найденов.

За новата звезда от кадровата скамейка на ГЕРБ - Георги Харизанов, липсата на образование бил най-малкият проблем.

"Липсата на образование бледнее на фона на криминалното му минало. С Харизанов се разделяме сравнително бързо и с желание. Гергана Павлова – човек с почтено минало и подходящо образование – с нея се разделяме не толкова бързо и с известно нежелание. Общото е, че тези хора са част от кадровия провал на ГЕРБ", отсече Ангел Найденов.

"До вчера смятахме, че върхът на кадровата политика на ГЕРБ е владение на Румяна Желева и Калина Илиева, оказа се че сме хора с бедно въображение", коментира още заместник-председателят на ПГ на левицата.

Той беше категоричен, че хората не са длъжни да плащат за задкулисни далавери или за капризите и арогантното поведение на тези, които са във властта.

"Как да повярваме, че министърът на вътрешните работи, който е прекрасно осведомен за всичко, което се случва, не знае за миналото на един човек, който има пряко отношение към неговото министерство. Как да повярваме, че министърът на здравеопазването научава от писмо на ЕК, че цените на лекарствата в България са скандално високи. Как да повярваме, че шефката на Агенцията по вписванията сама си е определила бонуси без знанието на министрите на правосъдието – и предишната, и сегашната", попита възмутен Ангел Найденов.

В момента парламентът дискутира оставката на управителя на НЗОК Нели Нешева, която вчера беше приета от ПГ на ГЕРБ. Днес тя трябва да бъде гласувана от НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: БСПоставки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кадрите на герб - са пълна скръб! Но БСП-то да не се "възмущава", по-голямата част от тях са подквасени с червена "мая" ...Калинки, Малинки и всякакви животинки - голем смех! Добре, че от време на време се поразсмърди за някой, та ББ се направи на мъж да го "изгони", като че ли не е знаел какъв е, когато го е назначил........Черешката на тортата обаче са Дянков и леля му криСталина - те са пили директно от червения "извор"Н`ъл тъй бА Другари..........
37
4
 
1
 
! Отговори
За Акуд преди 12 години
Акуд ти си ЛУД!
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
били у центъро у десно , ама се към комунизма ги влече, диктатура на простака, тва е, жалкото е, че сме 2012
35
8
 
11
 
! Отговори
акуд преди 12 години
бсп да не се обажда. щото нямаха министър който да не беше подсъдим. да припомним една колоритна личност румен петков катастрофата и жертвата по пътя пазарджик пещера, пияния петков който беше прикрит от тогавашния зам . министър на транспорта, и после страшно повишен по етажите на власта
34
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
моем ви кажем само едно, кадри има само БЕСЕПЕТО - тва е голем ФАКТ.сите останали са едни големи смешковци за сажаление. седнала кметицата да ми говори за тва, че цените на парното били непоносими за ората в криза, ама ти си собственичка на тецо, май нещо пазарната икономика е минала покрай теб без да разбереш, нещо май си се варнала 80-те години на светлото бадеще не е ИСТИНА. голема излагация, е тва са кадрите , примери колко сакате
33
13
 
43
 
! Отговори
Да преди 12 години
Плюйте колко си щете, ама е факт че по-необразована, алчна, безцеремонна пасмина, събирана от кол и въже не ни е управлявала досега. Гарантирано от ГЕРБ!
32
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, Герб не е ли изтърсачето на партията-майка.В политиката всички сте братя и сестри.С един общ баща-парите .
31
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кирил Ананиев, бившият съветник на президента (2002 - 2012 г.) Георги Първанов, е взел близо 300 хил. лв. премии от бордове за две години като зам.-министър, пише Труд.Излиза, че Ананиев сам е бил допълнително материално стимулиран по-добре, отколкото 176-те служители в Министерството на финансите, които взеха за 2011 г. общо 233 725 лв. бонуси.За 2008 г. Ананиев взел 159 848 лв. върху заплатата си, за 2007 - 118 645 лв., общо 278 493 лв.Преди да стане секретар по финансовите въпроси на Георги Първанов, Кирил Ананиев бе зам.-министър на финансите в три правителства - на Иван Костов, на Симеон Сакскобургготски и на Сергей Станишев.Освен него бонуси са получавали шефът му в министерството Пламен Орешарски, който сега е депутат от Коалиция за България и колегите му Димитър Ивановски и Любомир Дацов.Орешарски получил извън заплатата си 4700 лв. за 2007 г., а през 2008-а - 6668 лв. от други трудови правоотношения и 1424 лв. от друга стопанска дейност.За 2006 г. Димитър Ивановски взел 32 467 лв., за 2007 - 38 833 лв., а за 2008 - 49 525 лв. Той бе заместник на Орешарски в министерството на финансите от 2005 до 2009 г.Любомир Дацов, който също бе зам.-министър на финансите до 2009 г., а сега е общински съветник от НДСВ в София, през 2008 г. е взел допълнително 88 024 лв., през 2007 г. - 10 800 лв., а през 2006 г. - 21 190 лв.Премии от бордове взел и друг зам. - министър на Орешарски - Кирил Желев. Той получил 128 983 лв. за 2008 г.Темата за бонусите на чиновниците нашумя след разкритието на Труд за допълнителните пари, плащани във финансовото ведомство. Финансовият министър Симеон Дянков тогава обясни, че е стимулирал само хората, свършили добра работа.
30
1
 
6
 
! Отговори
Мими преди 12 години
Наистина ли вярвате, че е по-добре да се краде под масата и да не разбирате, както прочех в част от коментарите? Явно всичко Ви изнася стига да не знаете. На това му казват да си заровиш главата в пясъка и да те манипулират от горе..
29
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герберски ***!Нее толкова важно кой от къде е дошъл,а какви ги върши в момента при управлението на държавата!Всеки ден скандали... от Румито Желева та до днес!Не минава ден без издънки !И най- смешното е, че боготворите Тиквата,че не си поплюва и ги уволнявал!Ами то има ли свестен човек в това управление начело с Банкяската Тиква?
28
1
 
8
 
! Отговори
за №22 преди 12 години
Кирил Ананиев, бившият съветник на президента (2002 - 2012 г.) Георги Първанов, е взел близо 300 хил. лв. премии от бордове за две години като зам.-министър, пише Труд.Излиза, че Ананиев сам е бил допълнително материално стимулиран по-добре, отколкото 176-те служители в Министерството на финансите, които взеха за 2011 г. общо 233 725 лв. бонуси.За 2008 г. Ананиев взел 159 848 лв. върху заплатата си, за 2007 - 118 645 лв., общо 278 493 лв.Преди да стане секретар по финансовите въпроси на
27
1
 
8
 
! Отговори
До 20 преди 12 години
Ти като си ,,вАзмутен,, ,защо не се научиш да пишеш на български ?
26
5
 
8
 
! Отговори
Me преди 12 години
То па ваш'ти кадри са чудо и приказ.. да ви се невиди бандитската шайка..
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви кадри, какви пет лева спрягат пък и тез? В България от 20 години се въртят по високите етажи на властта, в едно "сатаниско хоро", едни и същи крадци и мошеници и ни засмукват все по-надолу и по-надолу в тинята на мизерията и отчаянието!!! Само периодично се сменят цветовете и ориентацията и се продължава с грабежа и потисничеството!!! Докато не се изрине всичката досегашна и сегашна *** от политиката, в милата ни татковина ще се вдига всичко друго без доходите ни!!!
24
0
 
8
 
! Отговори
иво преди 12 години
Що ли го коментирате.От 20 год. се проверки се правят и ??????Смешна работа.
23
8
 
21
 
! Отговори
Помислете си ! преди 12 години
*** са крадливи ***, но за ГЕРБ са прави ! ГЕРБ е много зле. Направен е по модела на мутренска фирма и нищо добро не ни чака, докато не махнем и БСП, и ГЕРБ от властта - ЗАВИНАГИ !
22
6
 
5
 
! Отговори
ДО 22 преди 12 години
За безхаберие и разграбване ще говориш малко в по-предишни години, май си живял на друга планета не тук
21
10
 
10
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Настъпват БСП по мазола май - ще разбутат работата с лекарствата с язовирите.Ах че боли - и от тук ще пресъхнат чешмички.
20
13
 
13
 
! Отговори
optimist преди 12 години
О БСП да не говорят за кадри, ако се разровим между техните членове не ми се мисли какво ще излезе... Това, че Харизанов е свил 50 бона и бил със средно образование ще ни се види като идеален профил :)
19
3
 
12
 
! Отговори
„Чумата” на 21-ви ве преди 12 години
Чумата на 21-ви век властта на парите, се е разпространила по замята, провокирайки инволюция на съзнанието, алчност, агресивност, аморално безумие и екологичен без-предел, а вследствие на инволюцията на съзнанието, човечеството се превръща в опасен и нежелан елемент за хармонично развиващата се Вселена.Ако съществуващата система на потребителско общество се остави без изменения, то човечеството ще се самоунищожи още в първите десетилетия на новото хилядолетие.Квантовият преход това е ултиматум и едновременно шанс за спасение на стигналото до задънена улица човечество. Той се съпровожда с изменение геометрията на пространството и с проникващи към Земята потоци от високочестотна фотонна енергия. Повишението на честотните вибрации и прехода на пространството на ново полево ниво ще измени външния вид на Земята, но най-напред ще измени съзнанието на хората!Това е неразбираемо за хората с материалистично възприемане на света, но процесите във Вселената не зависят от разбиранията на човека.При въздействие на енергиите на високите вибрации ще могат да оцелеят само хората намиращи се в резонанс с тези вибрации, тоест тези , които се стремят към чистота на своите мисли и постъпки. За спасяването няма да могат да помогнат нито мъдрите правителства, нито високите длъжности, нито натрупания капитал.Хората се оказват абсолютно неподготвени за пренастройката на Вселената. Тази неподготвеност е много по-опасна от падането на някакъв астероид на земята, от което всички са така уплашени. Но пред реалната и близка опасност хората проявяват удивително безгрижие и пълно отсъствие на елементарно чувство за самосъхранение, граничещо с безразсъдство!Жизнено важният проблем отдавна би трябвало вече да се обсъжда и да се решава на ниво правителства и ООН, да не говорим за свещенослужителите. Но, заети със своите материални проблеми, те принудително водят хората към пропаст.