Зам.-министри от кабинета на Станишев „гушнали” 1,1 млн. лева от бордове

Корнелия Нинова взела 150 хил. лева от „Булгартабак холдинг”
Обновена: 24 фев 2012 14:37 | 24 фев 2012 07:09,
486
Зам.-министри от кабинета на Станишев „гушнали”  1,1 млн. лева от бордове
Червената депутатка взела като зам.-министър 150 хил. лв. Снимка: архив, Булфото

Седмина бивши зам.-министри от кабинета на Сергей Станишев са получили общо 1,1 млн. лв. от бордове, докато са били на власт, показа проверка на “Труд”.

Преди ГЕРБ да забранят на членове на политически кабинети да вземат премии от бордове, хонорарите от държавните предприятия са превишавали значително доходите от заплата на управленците от тройната коалиция.

Соцдепутатката Корнелия Нинова, бивша зам.-министърка на икономиката, е прибрала близо 150 хил. лв. от борда на “Булгартабак холдинг”, докато нейната партия бе на власт. Нейната съпартийка Анна Янева и дясна ръка на бившия икономически министър Румен Овчаров, е взела от тютюневата компания също толкова.

Малко по-скромни допълнителни доходи е реализирал друг настоящ соцдепутат - Димчо Михалевски, който бе заместник в регионалното министерство - близо 110 000 лв. Неговите възнаграждения са от фонда ФЛАГ и предприятието “Публични инвестиционни проекти”. Бившият зам. транспортен министър Георги Петърнейчев, днес червен депутат, е получил около 117 000 лв. Той бе в управлението на “Холдинг БДЖ”.

Кирил Ананиев, зам.-министър на финансите в три правителства (на Костов, Сакскобургготски и Станишев) и бивш финансов секретар на президента Първанов, само за две години е получил около 300 000 лв. от бордове. Другият заместник във финансите от времето на Орешарски - Димитър Ивановски, е взел около 120 хил. лв. Същата сума върху заплатата си е получил и още един бивш зам. финансов министър - Любомир Дацов.

Сумите, взети само от тези седмина зам.-министри, се равняват на всички бонуси, изплатени за 2011 г. в Държавен фонд “Земеделие” на 1543 служители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


486
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
12
 
11
 
! Отговори
Браво на другарите преди 12 години
Браво, браво и пак браво. А на Корнелия шапка и свалям. Без капка свян тази млада дама се караше с бате Бойко в парламента, обвинявайки го в лъжи и престъпления. Жена със съвест чиста като сълза. БСП са просто страшни. Другари продължавайте все така.
322
6
 
12
 
! Отговори
Дедка преди 12 години
Аз не вярвам да са много хората, които имат истинско доверие на БСП... тяхната история, техните навици и тяхната работа са пределно ясни на почти всички ни. Честно казано не съм се и съмнявал. Даже това сигурно е много малко връхче на бесепарския айсберг.
321
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредния опит за манипулация. Защо манипулация? Защото тези данни не са станали известни вчера. Можеха да ги обявят още 2009 като дойдоха на власт, да се провери и ако са извършени престъпления да се потърси съответната отговорност. Вместо това в следствие на определена премия за собствена полза при нарушения на правилата вадим плашила от миналото. Заради подобни истории от миналото бяхте избрани, г-да от ГЕРБ. Но нищо не променихте! Даже сте по-крадливи от предишните
320
0
 
8
 
! Отговори
boy преди 12 години
Де да бяха само толкова! Смешнициии
319
0
 
16
 
! Отговори
АГЕНТ ГОЦЕ преди 12 години
Викнете танковете!
318
1
 
17
 
! Отговори
Стария преди 12 години
Крадците на народа нямат цвят! Нямат и свян! Сега се чувстваме излъгани и псуваме,но нима не ни беше ясно за кого гласуваме.Не разбрахме ли, че докато седиме пред компютрите,ще ни крадат и мамят и управляват мутрите.
317
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нима само от кабинета на Станишев са гушили? А от кабинета на Б.Б. да не би да са света вода ненапита? А управляващите за 22 години преход? Всички по високите етажи на властта гушат!
316
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво се пънете всички да се плюете един друг тука?*** един харесвал ГЕРБ,друг БСП,*** едните са хубави щат ги харесвам нищо,че вземат,ама другите са маскари.Стига с тая простотия!Ей за тва сме на тоя хал и управляващите си правят квото си искат,щото ние долу се караме вместо да викнем вкупом по тях.Някой вярва ли,че министър работи в ползу роду за 2 бона.Аз не.Мони ли,ББ ли,ЦЦ ли,Трайчо ли и т.н. и т.н..Кой ще си зареже бизнес или службица с стотици хиляди или милиони доходи срещу 2 бона.
315
0
 
13
 
! Отговори
САМО В Бг преди 12 години
""ТЕ"" НЕ СА ВИНОВНИ ,.....ВИНОВЕНТЪПИЯТ НАРОД ,ЧЕ ГИ ТЪРПИ .......МАЛКО Е БЕДЕН НАРОДА ,ОЩЕ ТРЯБВА .........***,ПОЛИТИЦИ ,*** ,И ЛЮБОВНИЦИ......Само за това се работи в Бг !
314
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе взели са ги.Ама някой да е казал,че е неправилно или незаконно?Статията е за да замаже скандалите та ГЕРБаджиите.Типично за тях.Демек-Ние взехме ама я ги вижте и прежните.Я да искарат и техните парици от бордовете преди да ги забранят.Да не излязат по-големи суми за по-къс период.
313
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най големите бонуси раздадени по времето на тройната ламя,днес същите лица са най яростните противници на мижавите бонуси раздадени от това правителство.ТОВА Е ДИВ ПОПУЛИЗЪМ-КОМУНИЗЪМ....
312
5
 
18
 
! Отговори
МИНАВАЩ преди 12 години
А познайте дали има поне един от изброените горе със средно образование. Естественно, щом няма членове на ГЕРБ - няма и простаци и среднисти. И никои не си е определил сам заплатата като на тая *** от Здравнаната каса - на всички възнагражденията са определени законно от висшестоящата инстанция за реално положена работа. Само Герберастите сами си определят колко да грабят от НАШИТЕ пари за осигуровки.
311
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато учителите стачкуваха с искане за повишаване на заплатите си, Станишев се лигавеше и обясняваше че не може да стане, защото щяла да се наруши икономическата стабилност а имаше достатъчно пари в резерва за да си раздадат 1,7 млн лв през декември неясно по какви критерии. А онзи *** Орешарски се гавреше с учителите и закриваше седянки.
310
8
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Браво бе,бесепарчета....!!!
309
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато българина си стои на *** не го чака нищо добро.Показаха ни го гърците с които все ни плашат.Какво стана в крайна сметка на Гърция 130 млрд. на нас пак големия за още напред.И пак питам къде е по добре в фалирала Гърция или в стабилната Бълтария.То май избора е ясен.
308
6
 
8
 
! Отговори
Корнелина преди 12 години
Какво толкова съм направила не съм ги откраднала тези пари те ми ги дадоха-можех да взема и по вече но нали съм скромна комунистка взех само 150000лв.ако беше евро щях да съм по доволна.
307
4
 
11
 
! Отговори
едни и същи са!!!! преди 12 години
На това му се вика след дъжд качулка.Тези пари вече ги няма но сегашните са още тук и пак ги излапват.Грабят я горката страна от където им видят очите .Тези дори обещаваха да не са като предишните а те ама съвсем същите.
306
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА ЖИВЕЕ МАФИЯТА, БСП, СДС,ГЕРБ, ДПС
305
3
 
12
 
! Отговори
МИНУВАЧ преди 12 години
ДА Е.А И МАЗНАТА ***.
304
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И защо герб не го казаха в началото на мандата си,нали щеше да има нов морал,а сега подхождат като ченгета от ДС...палячовци...