Скъпи коли и лукс имоти – резултатът от интеграцията на ромите

Държавата да вземе мерки, призова Ангел Джамбазки от ВМРО
28 фев 2012 17:00, Мария Папазова
186
Скъпи коли и лукс имоти – резултатът от интеграцията на ромите
Столипиново. Снимка: архив Булфото

Националната стратегия за интеграция на ромите (2012-2020), която се обсъжда в Народното събрание, повтаря почти дословно всички останали такива програми, убеден е общинският съветник и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Той допълни, че на последния парламентарен контрол на 24-ти този месец народните представители просто са упражнявали ораторските си умения върху стратегията, без дори да са я чели.

Миналия петък до гласуването й в НС не се стигна заради изчерпване на времето за законодателна дейност. На заседанието на парламента обаче се разгоря бурен дебат за ромите.

Днес Джамбазки определи дебата като абсолютно безсмислен. Той обясни, че чрез измислени термини и понятия в стратегията се заобикалят истинските проблеми с малцинствата.

"Ромите няма да се впишат по-лесно в обществото ни, ако сменим начина, по който ги наричаме", заяви общинарят.

Още по темата

По думите му страната ни трябва да разработи своя собствена политика, която да помогне на хората, които живеят до нас, но не и с нас, да се впишат в обществото.

Джамбазки заяви още, че единственият резултат от изготвените стратегии и отпуснатите пари за интеграция на ромите досега са няколко десетки луксозни коли и скъпи имота на определени хора.

Общинският съветник допълни още, че намира стратегията за дискриминационна, защото облагодетелства ромския етнос за сметка на "неромите".

Ангел Джамбазки изрази недоумението си защо трябва да се отпускат средства от държавния бюджет, за да се строят общински жилища за хора, които не плащат задълженията си.

"Толкова много млади семейства чакат за общински жилища", допълни той.

Юридическият съветник на ВМРО Карлос Контрера заяви, че Народното събрание се занимава само с имагинерни неща.

От партията предлагат да се вземат адекватни мерки срещу просията и скитничество на ромите.

По думите на Контрера и Джамбазки обществото и политиците са оставили тези два проблема като маловажни.

Те обаче смятат, че скитничеството предшества по-тежки престъпления като джебчийството и дори проституцията.

Просията пък генерирала трафик на хора и носела огромни приходи на определени ромски фамилии.

От ВМРО предлагат тези две престъпления да се наказват с общественополезен труд.

Ангел Джамбазки предложи хората, заловени да просят, да чистят коритата на реките или да помагат при почистването на градовете при тежки зими като тази.


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
2
 
1
 
! Отговори
ГУРУ БУДА-ТРАКИЕЦА преди 8 години
100-липиново! Люлката на тракийската цивилизация на Балканите.Нашите предци!
Не мога да разбера какъв е този бяс, с който се отричат местните ни корени!
Ние винаги сме били за ОРИ-(Османо Ромската Империя).


136
0
 
2
 
! Отговори
ф преди 8 години
Каквото и да си говорим *** живеят далеч по-екологично и благодарение на това ще имаме още известно време чиста вода, бензин и прочие.
135
0
 
3
 
! Отговори
the true преди 8 години
За 25 год живот в милата родина България, вече мога да заявя че съжалявам че съм се родил в такова пропаднало и покварено място! В комшулък с такива жалки, мързеливи завидливи и прости хора и при това Българи! Аз съм етнически българин, но след целия разпад който наблюдавам смело твърдя, че ако бяхме под турски или гръцки робство, в момента живота тук щеше да е по-добър със сигурност! Жалко че Ботев и Левски и много други са пожертвали живота си!! Дано Бог им го прости това!
134
0
 
1
 
! Отговори
ne bulgar преди 8 години
pitam ima li balgari vav bg ako e taka napravete si DNK i da imate posport sa 4ista rasa ,ina4e mammmmmmmmmmm,na ostanalite pra vnuci na predatelite na levski,vpo4em te sa na vlast ot davna.i sa bili vinagi na 4elnite mesta, ujassssssss.prodajni *** ubihte bg naroda-istinskia kato mu vzehte vlasta i sega hliaba.
133
0
 
14
 
! Отговори
rumen221 преди 8 години
ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е В ГЕРБ…

В наше село има кръчма, която не е фалирала още от времето на Василий ІІ – ***… От тогава, та до сега, на стената на кръчмата е написано само едно правило…:

- „УВАЖЕНИЕ, ВСЕКИМУ – ВЕРЕСИЯ, НИКОМУ”…, а Пешо – простия е дописал – (ДОРИ ЗА РИМЛЯНИН…)

ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА РИМЛЯНИТЕ Е НЕОБХОДИМО… „РЕГЛАМЕНТИРАНО СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО В ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ…”, НАКРАТКО КАЗАНО АВТЕНТИЧНА ДЕМОКРАЦИЯ…

КОНСТИТУЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ
Чл. 6. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.
- Нека видим и бг. Закона – „Семеен кодекс”…:
Чл. 6. (1) Брак може да сключи лице, навършило осемнадесет години.
(2) По изключение, ако важни причини налагат това, брак може да сключи и лице, навършило шестнадесет години, с разрешение на районния съдия по постоянния адрес на лицето.
(3) Районният съдия изслушва двамата встъпващи в брак, родителите или попечителя на непълнолетния.

При днешната 97% бедност е КРАЙНО НАЛОЖИТЕЛНО…:
1. "СЕМЕЙНО подпомагане за отглеждане на дете", да се плаща (както е по Конституция) само на СЕМЕЙСТВА ОТ ПЪЛНОЛЕТНИ РОДИТЕЛИ…, в размер - 80% от работната заплата (за безработните от МРЗ)..., за първите три деца и САМО ДО НАВЪРШВАНЕ НА ТРИ ГОДИНИ от най-малкото…
- ТОВА СЕ НАРИЧА ДЕМОГРАФСКА ПОЛИТИКА…!

2. На ВСИЧКИ СЕМЕЙСТВА на деца от 4 до 7 години, да се плащат "Средства за социална интеграция" – по 1/3 от минималната пенсия ЗА ВСЯКО дете, НО САМО КОГАТО посещаващи детски ясли и градини.
- ТОВА Е ИНТЕГРАЦИОННА ПОЛИТИКА…!!

3. На ВСИЧКИ СЕМЕЙСТВА на деца от 7 години, до завършване на средно образование (безплатно по Конституция), на СЕМЕЙСТВОТО да плащаме само "Средства за образоване" – по 2/3 от минималната пенсия, НО САМО КОГАТО децата посещават училище...!
- ТОВА Е ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОЛИТИКА…!!!

4. Всички ИНДИВИДУАЛНИ социални помощи СУМАРНО…, да са под минималната пенсия от 136 лева! Особено безкомпромисен да е "Отказа от социална помощ" при "Отказ на предложено работно място отговарящо на ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ ЦЕНЗ ИЛИ ПРОФЕСИЯ”…!!!
- ТОВА Е ОБЩЕСТВЕНА СПРАВЕДЛИВОСТ…!

5. Общините да регистрират НЕЗАБАВНО фирми за "Облагородяване на общината", където с нискотехнологичен труд, необразованите и без професия безработни граждани, да си изкарват прехраната...!!!
- ТОВА Е ПОЛИТИКА НА ЗАЕТОСТ…!

6. Неграмотен ЧОВЕК (не ***) се ограмотява за 6 месеца. При отказ – без помощи и на трудовата борса...
- За 3 месеца се „взема” професия... При отказ – без помощи и на трудовата борса...
- Имащия квалификация, но отказал работа отговаряща на квалификацията му - на трудовата борса... и на „Жизнен минимум”, от 65 до 135 лева..., защото 65лв. е гарантирания от държавата минимум, а 136 лева е минималната пенсия за честно положен труд…
- ТОВА Е ОБЩЕСТВЕНА СПРАВЕДЛИВОСТ…!!!

7. За нерегистриран на борсата – никакви помощи...!!!
- ТОВА Е ОБЩЕСТВЕН РЕД… !!!

- БОКО, РОСКО, а и ти Тотьо, ето това е КОМПЛЕКСНА, ДЕМОГРАФСКА, СОЦИАЛНА И ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОЛИТИКА....!!!
- ПРОСТО е да се направи…, но само с ПОБОИЩА НАД ТИЙНЕДЖЪРИ не става, трябва и АКЪЛ, ама то не е картоф да го насадиш…
132
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЕРИАЛИТЕ ЧЕСТО СА ВРЕДНИ, А ТУРСКИТЕ – МНОГО ВРЕДНИ!
"Да, филмите са снимани изключително добре. Аплодисменти за операторите, за декорите, за костюмите и грима. Но! Филмът носи послание. Трябва да носи послание. Не да промива мозъци и да насажда лъжлива представа. Преди време се наложи да поостана в Германия. В пика на истерията Листопад. Знаете колко са турските емигранти там. Те не се социализират. Те не стават част от Германия. Живеят в турските квартали, работят в турски фирми, четат турски вестници, ходят в турски кафенета. Настояват момичетата да са забулени. И Европа им позволява това! Европа позволява в сърцето й да се тъпчат основни човешки права и свободи, фундамента на идеята за Европа............................
Манипулацията и лъжата в тези сериали е огромна. И това ги прави вредни. Защото създава неверен образ, лъжливо впечатление. Уви, в България вече расте второ поколение, отгледано с чалга и простащина.

Не гледайте *** сериали, моля ви. Светът е пълен с тях. Тъповатите Отчаяни съпруги, пълни с интриги и мръсно бельо. Безумната глупост Двама мъже и половина, чиито продуценти могат да бъдат съдени за морални вреди и неспасяеми поражения върху менталното здраве дори на ***.

Това са филми, които не оскърбяват интелигентността и културата ми.

Дали са си признали зверствата в България. И не само. Турция се опитва да се справи с не толкова симпатичното наследство на Османската империя"
Написано от МАРИЯ ЮВИГИ
131
1
 
24
 
! Отговори
Васил Златарски преди 8 години
Братя.Пазете целокупноста на България, като зеницата на окото си! Цялото змийско котило на т.н. тракедонисти автохтонисти, цели разпокъсване на България. Пъклените планове на тези псевдо патриоти трябва в зародиш да се задушат,преди да е станало късно. Тези нехранимайковци подмолно подготвят Косовския сценарий за България.
Съединението прави силата!
130
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на 162 163 и 165 Има ли политици да го прочетат и да им влезе нещо в главата ?
129
2
 
1
 
! Отговори
пуфффффф преди 8 години
Тоз пък''православна''до 10в. ,...Иранците какви са?
128
1
 
3
 
! Отговори
hahah преди 8 години
Абе Джамбазки,твойта фамилия откъде идва?Къде са парите за така наречената интеграция?Кой се облагодетелства?Кой трябваше да следи как се потребяват тези пари,май стана като с еврофондовете!!!!!Аман от пишлемета като тебе!Кога те вербуваха впрочем?Крадливо мръсно и лъжливо племе,депутати с фалшиви дипломи,говорни дефекти и какво ли още не дават съвети как трябва да се живее,ЗАСРАМЕТЕ СЕ БЕ ***,така така и ще си намерите майстора скоро!
127
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стоп на циганизирането и ислямизирането на България.
Стоп на чалгата,турските сериали,новините на турски език.
Забрана на партии насаждащи етническа и религиозна омраза в православна България.Да се отнемат незабавно паспортите на всички ***, които се срамуват от българския си произход, правейки се на велики траки,османотураки и т.н.
126
2
 
10
 
! Отговори
ivo преди 8 години
PARAZITI MARSH V INDIQ
125
0
 
21
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Абе, суяк - на Българката някой ще и позволи ли да не плаща ток, вода или осигуровки, щото имала дете? И мъжът и ли трябва да спре да работи, за да имат "нулев доход бруто"?
С една дума - трябва ние да се мангализираме, вместо *** да се очовечат - това ли предлагаш?


А справянето с просията е много просто - СПРЕТЕ ДА ДАВАТЕ ПАРИ НА ПРОСЯЦИ !!! Аз на *** или на *** и 1 стотинка няма да дам, нито троха хляб, ако ще пред очите ми от глад да умира !! Как доброволно ще храня душманите си?
124
15
 
5
 
! Отговори
ДО 165 преди 8 години
Ти с 500 лв можеш ли да живееш годишно?
На българките пречи ли им някой да раждат, вместо да работят за 270 лв?
А от презадоволени мамини дечица, дето учат до 30 години и мама и татко ги гледат, дали държавата има голяма полза!?
123
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Апропо - виждате каква е позицията на Ангел Джамбазки - и той е последователен в изповядването и. Беше кандидат за кмет на София, но-о-о-о... многоуважаваният Избирател предпочете *** *** фъндъкова !!! Защо бе, Софиянецо? За гетата и катуните ли ти е жал? За мръсномургавите джебчийки, просяци и клошари ли? За каруците ли щеше да ти е мъчно - същите каруци, които за резил обикалят навред из "европейската столица София" и фъндъкова не смее да ги забрани?
122
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
спрете помощите след трето дете, три да имат българките пак добре
толкова ли е сложно
121
18
 
3
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 8 години
NIYAKOI FORUMISTI PICHAT ZACHTO FRANCIA NE ISKA ROMITE AMI DA VI KAJA BE HORA TE ZNAYAT 4E ROMITE SA KORENYACITE NA TIA ZEMI DETO VIE GI GONITE; 4E ROMITE NE SA EMIGRANTI NA SOBSTVENITE SI ZEMI ;SAMO NE SI MISLETE 4E EVROPA SPI I NE ZNAE NICHTO
120
2
 
45
 
! Отговори
Българин преди 8 години
А на *** трябва да се спрат всякакви привилегии - помощи, безплатни ток, вода и здравеопазване, а когато вършат престъпления, да бъдат наказвани по закон. Законите трабва да бъдат еднакви за ВСИЧКИ - и въобще не ме интересува дали тая зараза ще измре от глад или ще оцелее.

Аз не желая да бъда дискриминиран на етнически принцип в СОБСТВЕНАТА си страна, защото някакви гнусни подобия на хора трябвало да се "интегрират" в човешкото общество, без да са годни да бъдат част от него.
119
2
 
38
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Според Конституцията и Всеобщата декларация за правата на човека ВСЯКО РАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА ПАРИ, И КАКВИТО И ДА Е ДРУГИ БЛАГА НА ЕТНИЧЕСКИ ПРИНЦИП СЕ ЯВЯВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ - дискриминация за представителите на всички останали етноси !!!

Затова ВСИЧКИ политици, които досега са допускали *** привилегии с цел някаква "интеграция" и още по-зле - безнаказаност на мангалските престъпления, трябва да бъдат съдени за апартейд, геноцид и противодържавна дейност и осъдени на доживотен затвор !!!
118
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 8 години
160 - ще ги пребие, защото ушевите свини не смеят да се защитят !!! Я ако ушевият извади пищова и натръшка 5-6 *** - да видим ще яде ли бой... ама това въобще не са мъже, а *** !!!