Кой е върнал бонусите си ще стане ясно в сряда

Данните ще бъдат представени след заседанието на правителството
Обновена: 2 мар 2012 21:32 | 2 мар 2012 21:15, Миглена Иванова
132
Кой е върнал бонусите си ще стане ясно в сряда
Снимка: Dnes.bg

В сряда (7 март) ще стане ясно колко пари са събрани в сметката на финансовото министерство, по която трябваше до края на днешния работен ден всички министри, зам.-министри, началници на кабинети и областни управители да преведат получените от тях бонуси, съобщиха за Дарик радио от финансовото министерство.

От ведомството обясняват, че има нареждане данните за събраните суми да бъдат представени след заседанието на правителството следващата седмица.

Вероятно тогава ще стане ясно и кой е предпочел да освободи заемания пост вместо да върне взетите допълнителни пари.

Тази сряда премиерът даде срок на министри, зам.-министри, представители на политическите кабинети във ведомствата, областни управители и техните заместници до тази вечер да върнат получените от тях бонуси, в противен случай ще се разделят с поста си.

Днес стана ясно, че Министерството на труда и социалната политика е върнало над 11 хил. лева бонуси. Сутринта министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова е превела в сметката на финансовото министерство 1 400 лева, които е получила още докато е била зам.-министър. Като министър Павлова обаче не е получавала допълнителни възнаграждения.

Още по темата

От Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) съобщиха, че ресорният министър Трайчо Трайков не е получавал пари под формата на допълнително материално стимулиране. Средствата, които Трайков е взел над заплатата си на министър, са от фонда за извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения и фонд “Радиоактивни отпадъци”.

Тези пари Трайков е дарил още миналата година на дете, болно от детска церебрална парализа и се е отчел пред премиера Бойко Борисов.

Членовете на политическия кабинет на икономическия министър днес са възстановили получените от тях допълнителни средства за добра работа и извънредно работно време, пише в съобщението от ведомството.

Зам.-министър Иво Маринов е върнал по сметката на финансовото министерство 10 195 лева, а зам.-министър Делян Добрев – 12 769,37 лева, които са от „Фонд за извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения“ и от допълнително материално стимулиране, отчетоха се от ведомството.

Началникът на политическия кабинет на икономическото министерство пък е превела 9 935 лв. във фонда за лечение на деца към Министерството на здравеопазването.

На 1 и 2 март Областният управител на Перник Иво Петров и заместникът му Радослав Йорданов са превели получените от тях бонуси в размер съответно 1 461 лева и 1 108 лева, по сметка на Министерството на финансите,
съобщиха от областната администрация. Средствата са били икономисани от фонд “Работна заплата” на областната управа.

Бившият областен управител на Видин и неговите двама заместници са получили бонуси за 2011 г. по около една
работна заплата (1 100 лева), съобщи за БТА новоназначеният областен управител на Видин Цветан Асенов.

Двамата действащи заместник-министри на здравеопазването - Десислава Димитрова и Кирил Добрев, както и останалите членове на политическия кабинет на ресорното ведомство също са превели по сметката на финансовото министерство допълнителните средства, получени през 2011 г., съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

От здравното ведомство уточниха, че не разполагат с информация как е постъпил с допълнителните средства, които е получил, третият заместник-министър Гергана Павлова, който беше отстранен от длъжност през миналия месец.

Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов пък не е вземал никакви допълнителни средства през миналата или по-миналата година.

Допълнителните възнаграждения за миналата година е върнал също и областният управител на Монтана Ивайло Петров, губернаторът на Пловдив Здравко Димитров, членовете на кабинета на земеделското министерство и на транспортното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: бонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя сайт май го правят третокласници по труд и техника.Щом не ставате за журналисти , вземете и се занимавайте с нещо по-полезно - земеделие , скотовъдство, продавайте картофи на Женския пазар.Няма нищо срамно , дори и БОКО ТИКВАТА каза , да садим картофи.
44
2
 
15
 
! Отговори
Винету Тиквата преди 12 години
Вече никой не вярва на популистките изцепки на Тиквоня.Цяла Европа разбра , за нашите некадърни мафиоти от ГЕРБШенген ше видиме , когато цъфнат налъмитеОСТАВКА НА ТИКВАТА И ЦЯЛАТА МУ СБИРЩИНА ОТ *** !!!
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Раздадени са 100 милиона лева, върнати са 100 хиляди лева.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На мен ми е ясно отсега - никой. Да не са луди - заради месец-два-три, в най-добия случай до следващите избори да се откажат от суми, равни на 2 до кой знае колко средногодишни заплати на средния българин.
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От петък , че за сряда , че за след изборите ....
40
3
 
15
 
! Отговори
роси преди 12 години
ГЕРБ=популизъм=цирк
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скапани ***
38
0
 
10
 
! Отговори
до днес.бг преди 12 години
С удоволствие констатирам, че втръсналата на всички ни снимка на 58 лева е заменена с нова. Буди съмнение обаче фактът, че парите са станали 110 лв. Да не сте взели бонуси?
37
0
 
6
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
Канарчета драги,идват избори!Никой нищо не връща!23 години папа ***,народа измира,а вчерашни пройдохи двете Българии изцоцаха!Огледайте се около Вас,свестните луди наричат!Такива в политиката НЯМА!Абонирани по рождение,напускат само с краката напред!"Всички са маскари",доказано още от Първото Велико в Търново!Първо си гласували заплатите!Политиката е пирамида,в основата е сивата маса от поданници,наречени сега електорат!Всички революции се инспирират и финансират от вън!"Народа да го духа!"
36
0
 
1
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Е, и?
35
0
 
3
 
! Отговори
Лисан преди 12 години
онуси в размер на стотици хиляди лева са раздавани през миналата година в Държавната комисия по хазарта (ДКХ). Справка, с която "Труд" разполага, показва, че самият шеф на ведомството Калоян Кръстев е взел за миналата година 49 089 лева. Потърсен за коментар обаче, той признава да е взимал само 24 000 лева."Тази сума е силно завишена. Реално не съм взел повече от 6000 лв. на тримесечие", кава той. Тлъсти суми са получили и отделни шефове на дирекции, други висши служители и дори шофьорите на ведомството. Над 40 служители на ДКХ са били стимулирани през м. г., като масовите бонуси са по около 20 000 лв. годишно. Общата сума на раздаденото допълнително материално стимулиране възлиза на 815 355 лв. Средствата са процент от събраните суми от глоби.Премията на председателя на комисията по закон се разписва от министъра на финансите. Калоян Кръстев, който е съученик на финансовия министър Симеон Дянков, застана начело на комисията по хазарта през февруари 2010 г. след скандал, довел до оставката на предишния шеф на ведомството Димитър Терзиев.В последните две години Калоян Кръстев се занимаваше с проекта на нов закон за хазарта, който предстои да се гледа на второ четене в Народното събрание. Основната идея на проекта е да се узаконят интернет залаганията. Всички опити на предишни правителства досега това да се случи са се проваляли.Пазарът на игрите на щастието в мрежата възлиза на стотици милиони левове и затова законопроектът е сблъсък на сериозни бизнес интереси. Кръстев рядко се появява публично, а заседанията на комисията по хазарта са закрити за обществото.
34
0
 
5
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
Петя, ще ги коментираме, няма спор. Ще добавим към коментара и доходите от консултации на другаря милиционер Цвъцко (как бързо се купуват 6 апартамента), както и консултантските хонорари на Лъчо Мозъка. Поне да има някаква справедливост и равнопоставеност в коментара, нали все за това ратувате.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голям процент от българските пенсионери се мъчат да оцелеят с пенсии колкото на снимката, която са поставили от днесбг, а управляващите си раздават космичски бонуси.
32
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Много зле дойде за ТиквоБойко разкриването на далаверата с бонусите. Мислеха си, че и пробваха да прикрият нещата, но не успяха, народът спря тази им далавера, поне за малко. Е, ще намерят друг начин да крадат, но резилът им е страшен. Сега се мъчат да скрият този резил с разни популистки акции, уж щели да се връщат бонусите и т.н., но само се излагат още повече и затъват в собствените си ***. Страшен резил и главоломен спад на доверието в тях, пък каквито ще рейтинги да си измислят........
31
4
 
8
 
! Отговори
Петя любопитната преди 12 години
Хубаво, върнаха разни дребни суми, взети над и без това мизерните им заплати. Сега ще можем ли да коменитраме наведнъж взетите 100 хиляди на Корнелия Нинова и 1,5 милиона на Доган?!
30
0
 
6
 
! Отговори
Чичо Тиквичка преди 12 години
И аз се уплаших, та върнах шестте лева бонус към пенсията. Страх ме е братовчеда да не ни спре пенсиите с баба Тиквичка, че тогава ще видим зор...Хора, връщайте бонусите, Боко ше ни наплеска.
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наскоро една порнозвезда си поиска пенсия в размер 40 000 евро, като бивша депутатка. Нашите държавни чиновници не искат да останат по-назад и даже не искат, а си дават сами (бонуси)! Е, кой е по-морален в случая? Изглежда, Чичолина...
28
7
 
4
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Компроматът с бонусите беше поредния автогол за БСП и още една крачка към заличаването им от политическия живот, и съответно изхвърлянето им на политическото бунище. Всеки нормално мислещ човек може да се досети, че щом ГЕРБ са взели няколко стотици хиляди лева, то БСП са взели милиони и милиарди. Все пак ГЕРБ съществува от има няма 6-7 години, докато столетницата се облажвала стабилно с десетилетия.
27
1
 
6
 
! Отговори
BIVSH GERBER преди 12 години
Общинският съветник от БСП Георги Кадиев публикува на страницата си във "Фейсбук" таблица с възнагражденията на ръководствата на няколко общински дружества за януари - март 2011 г.Както самият Кадиев пояснява средно на месец член на Управителния съвет е получавал: във фирма "Електротранспорт" - 3917 лв., в "Топлофикация" - 3629 лв., в Център за градска мобилност - 2956 лв.По договор за управление в "Чистота Искър" получавали средно 2918 лева, в столичния "Метрополитен" - 2 870 лв., в "Столичен автотранспорт" - 2 800 лв."Докато аз бях директор на "Топлофикация", заплатата ми беше 900 лв. Не знам какво се е променило там освен ръстът в задълженията на дружеството", пише общинският съветник от БСП.
26
0
 
6
 
! Отговори
!!! преди 12 години
който НЕ ГИ ВЪРНЕ ГОСПОД да го съди...него и семето му... !!!