ДАНС да разследва "Лукойл", искат от ДСБ

Неоснователно е рафинерията да работи на загуба, смята Бъчваров
Обновена: 5 мар 2012 14:30 | 5 мар 2012 14:22,
85
ДАНС да разследва "Лукойл", искат от ДСБ
"Лукойл" отчита загуба четвърта година. Снимка: архив Булфото

ДАНС да провери имат ли основание съмненията за пране на пари в "Лукойл", както и паричните потоци на компанията, призоваха от ДСБ.

От данни, публикувани на сайта Energy EU, се вижда, че от всички 27 страни от ЕС България има най-високите вътрешноиндустриални цени на дизела и на бензина.

Според  Димитър Бъчваров, член на националното ръководство на ДСБ, държавните институции трябва да обяснят защо въпреки тези данни "Лукойл" вече четвърта година отчита загуби от 10 евро на тон преработен петрол.

За сравнение Бъчваров даде Швеция, която при една от най-ниските вътрешнииндустриални цени на дизела и на бензина, печели 10 евро от преработка на тон петрол.

Той допълни още, че в Швеция средната работна заплата е осем пъти по-висока, корпоративният данък, който у нас е 10%, а в Швеция е почти три пъти по-висок.

"Дълг на държавните институции е да изяснят тези аномалии", заявиха от ДСБ.

Още по темата

Бъчваров допълни още, че е очевидно, че в "Лукойл" стават неща, които трябва да бъдат осветени и да се види истинската причина за високите цени на горивата.

От ДСБ коментираха и преговорите с председателя на борда на директорите "Газпром" Алексей Милер.

По думите на Бъчваров, българската страна отново е била в слаба позиция и резултатът е отново "договорихме се да се договорим".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОМУНИСТА КОСТОВ,СЕ ПОЯВЯВА ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ С ПОПУЛИСКИТЕ СИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ,ЧАСТ ОТ КОИТО ВРЕДЯТ И НА БЪЛГАРИЯ,НО ТОЙ Е ИЗЧЕЗВАШ ВИД ЖИВОТНО! СЛЕД СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ,ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ЩЕ СЕ СЕЩА ЗА НЕГО,ОСВЕН АКО НЕ СЕ ПРИСЛАМЧИ В ЛИСТАТА НА НЯКОЯ ИЗБИРАЕМА ПАРТИЯ,БЕЗ ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК ДА ЗНАЕ ЗА ТАЗИ МУ МЕТАМОРФОЗА!!!!!!
29
10
 
16
 
! Отговори
!? преди 12 години
Ами навремето , точно Драгалевския продаде рафинерията на руснаците със мотива , че била губеща.Смяха му се и във Персийския залив.
28
8
 
3
 
! Отговори
Dzver преди 12 години
Всичкото хубаво, ама на сайта Energy EU са посочени съвсем други стойности - 0,148 за бензина и 0,210 за дизела...Като гледам, не само не са най-високите, а по-скоро са към ниските. Тия от ДСБ, като си измислят източници, поне да поглеждат какво пише на тях, баси...
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъй де, да обобщим - лошия Костов и добрите Лукойл. Те, както винаги - защитават българската страна, за разлика от лошия Костов. Много е лесен герберасткия живот
26
4
 
1
 
! Отговори
В.Зл. преди 12 години
НИЕ С ДРАГАЛЕВСКИЯ СМЕ ЕДНО ЦЯЛО,ТАКА,ЦЕ КАТО МИ ПОСТАВЯТЕ МИНУСЧЕТА,САМО МОЖЕ ДА МЕ РАДЗВАТЕ И ТО МНОГО!!!
25
1
 
13
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Съветската мафия е силна а политическата воля е слаба...ББ е приятел с ВЗ...
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
27Ми тогава и за Лукойл са виновни българските закони отворко! Или не си разбрал какво съм написал:)))
23
1
 
9
 
! Отговори
данъкоплатец преди 12 години
Разбийте монопола! Държавен или частен - няма по- лошо от него! За НЕмотивирания НЕадминистратор имам предвид.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Петрола трябва да е държавен,както и водата,енергото,лекарствата и богатството на България,смъкване лихвите на банките и когато например министри злоупотребят веднага народа да му бие шута,така че ние нямаме нужда от данс за какво е тая служба?До сега какво дремаха а не разследваха разни олигарси,банки лихви и престъпници с коли по 100.000 лева а ние които им плащаме заплатите работим за 300лв!!!
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прав е Драгалевския *** , той има опит със монополите ......МТел например.
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Работете,работете,роби,аз трябва да подарявам огърлици за по 100 000 евро на..любимите си!Ваш Златю Валев
19
1
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
не са ти виновни западняците, а българските закони, отворко!!
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама че личностно раздвоение - хем протестирате срещу високите цени на горивата, хем плюете по Костов, че иска да разследва пазарното поведение на Лукойл... Странни хора. Комунисти и герберисти.
17
9
 
3
 
! Отговори
В.Зл. преди 12 години
ТЕЗИ ПОПУЛИСТИ ОТ ДъСъБъто ВИ ПУСКАТ ВЪДИЧКАТА,КОЯТО В МОМЕНТА Е НАЙ- ПОДХОДЯЩА И ВИЕ СЕ ЗАКАЧАТЕ ВЕДНАГА!!!БЕДНИЯ НАЙ-ЛЕСНО СЕ УПРАВЛЯВА!!!
16
1
 
6
 
! Отговори
тъпо популист парче преди 12 години
Къде са Швеция, къде е България?! За съжаление филма не е шведски, а е съветски!!!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не им е чиста работата.
14
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЕРИОЗНА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОХОДИ !!! Нов интернет портал - търсачка ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители. Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 7-ми април 2012! Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад. Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви! Всеки месец, като заплата! Лесно е, става за минута! Успех! Вашата покана е тук: signup.wazzub.info/?lrRef=442669d5
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разчитам на ДАНС да си изпуснат нервите и да употребят прекомерна сила над оялите се шефове на лукойл.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
16Хахахахаха! И къде мислиш ще отидат повишените екотакси, наемите глобите и т.н.:)))) В цената на горивата:))) А това за ревизия на Лукойл за един месец е върхът:)))))) Това да не ти будка за вестници бре:))))))
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички икономически лостове са в ръцете на държавата:може да се повишат еко-таксите за танкерите на монополиста, да се налагат глоби за замърсяването, да се вдигнат наемите на заетите площи, да се праят ежемесечни ревизии на лукойл. Държавата трябва да бъде мащеха за монополистите които свалят десет кожи от гражданите и.