Заради скъпите горива десните искат оставки в КЗК

Комисията не защитавала българските потребители от монополни цени
Обновена: 29 фев 2012 12:16 | 29 фев 2012 12:16,
117
Заради скъпите горива десните искат оставки в КЗК
Иван Костов Снимка: архив, БТА

Синята коалиция настоява за оставката на ръководството на Комисията за защита на конкуренцията, защото не защитава българските потребители, съобщи съпредседателят на десните Иван Костов.

Причината е, че 11 месеца след като беше наложен мораториум върху цените на горивата, Лукойл е монополизирал цялата база за съхранение на течни горива и все още отказва да монтира измервателна апаратура, с която да бъде наблюдавано движението на горивата.

Тогава беше сезирана КЗК да спре тези монополни цени и извличането на високи монополни печалби, припомни Костов.

"Днес нищо не е направено, няма никакво произнасяне, не е валидна и тезата, че се отчитат международните цени, защото ако това беше така, дизелът в България щеше да е по евтин от този във Франция", коментира тъмносиният лидер.

Десните са категорини, че ще търсят всички парламентарни средства, за да принудят КЗК да си свърши работата и да защити пазара.

Още по темата

По думите на Костов докато цените са монополно високи, фалират малките и средни фирми, което е в противоречие с обявената от ГЕРБ политика за подпомагане на малкия и среден семеен бизнес.

"Къде е вашето съчувствие към това", обърна се към управляващите лидерът на ДСБ.

Костов припомни, че са внесли промени в закона за защита на конкуренцията и поиска от управляващите подкрепа за тях, ако те се стремят наистина да запазят работните места в малките фирми.

"Виждаме, че има известно раздвижване, след като заявихме, че трябва да се предоговори цената на газа",  коментира той.

Днес у нас идва председателят на УС на Газпром Алексей Милер, добави Иван Костов и отбеляза, че в момента България плаща по 450 долара за 1000 куб. метра газ - цифра, която би могло да бъде предоговорена в посока надолу, както това е станало с други европейски държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
6
 
! Отговори
Гастроном преди 12 години
Ако слушахте Костов,сега нямаше да рупате хлеб с праз! А сега събирайте газта която пикаете пред разумните му предложения ,че ще ви трябва за осветление.
91
5
 
0
 
! Отговори
сони преди 12 години
Да благодарим на дрррругарррря Ваню ГРУхариевич ,че хариза Нефтохим на руската мафия! Само за това заслужава от 25г. до доживот!
90
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе то Костов е виновен и затова, че зимата днес се завърна, ама нейсе! Човекът от 12 г. не е на власт и не спирате да му глождете кокалите, факт е обаче, че откакто са на власт ГЕРБ, Костов не е спирал да им дава акъл, ама няма кой да го чуе, факт е също така, че извади страната от най-жестоката криза, която е преживявала, факт е, че изгони руските мафиоти, отказа на руските самолети да прелитат през нашето небе, отказа и на американците "да си внесем" бежанци от Косово, факт е, че дребните собственици по негово време си махнаха стикерчетата на ВИС, МИС, СИК и т.н., факт е че спря кранчетата на комунистическата олигархия и тя нямаше откъде да цица! И той извърши много грешки, но и много направи, а ако имаше и грам истина във всички грехове, които му приписват разните му там пишман-демократчета, че бил законспириран агент на комунистите и руснаците, досега щяха ли да го държат в опозиция толкова години?!? Някой от плюещите го *** задава ли си този простичък въпрос? Погледнете и чуйте кой го мрази и кои са му враговете и си отговорете сами!
89
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
РУМЪНЦИТЕ ГРЪМНАХА ЧЕУШЕКОНИЕ МИРНО ПРЕХОЖДАМЕ 22 ГОДИНИНа румънците пътищата бяха лунен пейзаж ,сега нашите са такива,автобусите бяха с кюнци от печки сега на нашите липсват само кюнците ТАМ ИСКАТ НЕЩО ДА ПРАВЯТ НИЕ ИСКАМЕ НИЩО ДА НЕ СЕ ПРАВИ и АКО МОЖЕ ПРЕХОДА ДА ПРОДЪЛЖИ ВО ВЕКИ ВЕКОВ и ПОЛИТИЦИ БЕЗ КАПКА СРАМ провалени през този ПРЕХОД да продължават да дават акъл как да излезем от л..та дето сами сътвориха и НИ НАБУТАХА В ТЯХДЕЦАТА И СНАХИТЕ НА КРАДЦИТЕ УПРАВЛЯВАХА И ПАК ИСКАТ ДА КРАДЪТ
88
7
 
2
 
! Отговори
666 преди 12 години
КОСТОВ ЛАПАНЕТО СВЪРШИ!!!!ПРИМИРИ СЕ!!!СЕГА ЛАПАТ ДРУГИ!!!ВСИЧКИ СТЕ ВЪВ ЕДИН ЦИРК!!!
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ ИСКАМ услугата на топлофикация !! лекари те ми казаха да стоя на студено, тия ще ме убият, вредят ми на здравето! какво да направя?
86
0
 
6
 
! Отговори
Честито на комшиите! преди 12 години
Днес Парламентът на Румъния прие закон за лустрацията!Задайте си въпроса-защо им дишаме праха на румънците?
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 106Това драги не са кражби,това са законно придобити заплащания1КОЙ СЪЗДАДЕ ЗАКОНА ЗА БОНУСИТЕ?ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ НА ПРЕХОДА ДЕТО ТЪРКАХА СЕДАЛКИТЕ В ПАРЛАМЕНТА 22 ГОДИНИ!БОНУСИТЕ СА ЗАКОННИ ,НО НЕМОРАЛНИ!ВСИЧКИТЕ НИ ЗАКОНИ СА НЕМОРАЛНИ,ЩОМ ДОГАН ФИЛОСОФ ЗАКОННО ВЗЕ 2 МИЛИОНА КАТО ХИДРОЛОГ ,ЗАМЕНКИ ,ПРИВАТИЗАЦИЯ,БАНКОВА ДЕЙНОСТ ,МОНОПОЛИ КАРТЕЛИ ОЛИГАРСИ всичко ЗАКОННО
84
4
 
10
 
! Отговори
A1 преди 12 години
И аз благодаря на Димо Гяуров,че им бръкна в ... кошера на осите!Добре че са Сините,малко от малко да дърпат юздите на ОЯДЕНИТЕ ГЕРБОЯДНИ ЧИНОВНИЧЕСКИ ПИРАНИ!
83
0
 
2
 
! Отговори
bobi преди 12 години
do 103: podkrepqm napalno kazanoto ot teb da se zarejda v Rompetrol,no v blagoevgrad o6te nema tqhna benzinostanciq ina4e nikoga ne bih zaredil drugade.
82
6
 
4
 
! Отговори
янис преди 12 години
*** ,нали ти продаде НХК-трябваше отдавна да си в затвора.
81
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Благодаря на Синята коалиция, че разбърка гюбрето наречено ГЕРБАВА БОНУСНА КРАЖБА и засмърдя толкова ужасно, че даже вожда на геберастите с плачещо сърце се заусуква и поиска да върнат "законно краденото" от народа. Тъкмо алчните герберасти си мислеха, че номерът е минал, но Димо Гяуров почна с Нешева, а следтова чорапът на кражбата бе разплетен!
80
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЧЕСТИТО НА ПОЛИТИЦИТЕ ЗАКОНОТВОРЦИ ОТ ПРЕХОДА!ДНЕС ПОЛУЧИХТЕ ЕДИН БАНКЯНСИ юмрук МЕЖДУ ВЕЖДИТЕ22 години слушам покрусено да обяснявате "МОЖЕ ДА Е МОРАЛНО УКОРИМО ,НО Е ЗАКОННО"свиване на рамене и ОГРАБВАНЕ ЗА МИЛИОНИ БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЯТА ДНЕС "тъпия"ББ КАЗА МОЖЕ ДА Е ЗАКОННО НО Е НЕМОРАЛНО -ВРЪЩАЙТЕ БОНУСИТЕА В ПАРЛАМЕНТА ОПРАВЕТЕ ЗАКОНА !
79
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зареждайте в Ромпетрол!По-добре там,отколкото на Правешкия BOSS
78
0
 
3
 
! Отговори
BOIKOT!!!! преди 12 години
IMA EDN UTVURDEN OT ISTORIQTQ NA4IN.OBEDINQVAME SE I NE ZAREJDAME GORIVA 2 SEDMICI.6TE IZDURJIM, KOI S KOLELO. KOI PE6A NO BEZ DA SE HODI NA BENNZINOSTANCIITE. SHTE VIDITE KAK VEDNAGA 6TE PADNAT CENITE I 6TE SVALQT AKCIZA. AKO BORISOV MISLE6E ZA HORATA OTDAVNA DA E SVAVLIL AKCIZA. SEGA POTREBLENIER SE SVIVA,CENITE RAZSTAT I NA UPRAVLENIETO SE VIJDA KRAQ!NE MOJE PRI 2.70 LITUR NAFTA DA SE JIVEE NORMALNO KATO DOHODITE SA PO-NISKI OT ..KOSOVO!!ETO ZA6TO DA SE OBEDNIM, DOGOVORIM KAK DA BOIKOTIRAME.
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вечно чакаме някой да дойде да ни измие насраните *** и да ни смени памперса, е не става така...
76
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквото и да се каже против Костов не е актуално.Сравнен със следващите управляващи,където корупцията и тъпотията взеха застрашителни размери,той е ангел и гений едновременно.
75
0
 
11
 
! Отговори
spitfire924 преди 12 години
Знаеш ли как обеснявам всичките тия глупости... Не се краде 20 години краде се поне от 50 че даже и от 500, щото Бай *** е завистлив,некадърен, дупедавец - крадец от край време още от Турското робство. Ботев е бил убит от предател , Левски са го пазили само 2 заптиета като са го карали към София и е осъден от БЪЛГАРИН! Няма нация която така да е смазала и прегазила националните си герои... Никакъв хъс, никакво самосъзнание... не сакам на мен да ми е добре, сакам на вуте да му зле.
74
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"не можете да разберете другари... че Костов разкара предприятия които бяха затънали не до гуша"!Да бе, да... През 96-97 г. това обяснение вървеше, ама сме ...2012 г. А как ще обясниш факта, че тези "отговорни" другари, които се "нагърбиха" да "спасяват" "затъналите" предприятия станаха .... приказно богати червени олигарси! А по-голяма част от предприятията ги няма или едвам кретат за сметка на личното облагодетелстване на шепа хора....
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не можете да разберете другари... че Костов разкара предприятия които бяха затънали не до гуша ами на дъното на черно море в дългове и най-логичното беше да ги разкара на безценица... пак повтарям, завода преди приватизацията имаше почти милиард дългове и руснаците не стига че им го навряхме в *** с тия дългове, че и пари ни дадоха...