ДАНС да разследва "Лукойл", искат от ДСБ

Неоснователно е рафинерията да работи на загуба, смята Бъчваров
Обновена: 5 мар 2012 14:30 | 5 мар 2012 14:22,
85
ДАНС да разследва "Лукойл", искат от ДСБ
"Лукойл" отчита загуба четвърта година. Снимка: архив Булфото

ДАНС да провери имат ли основание съмненията за пране на пари в "Лукойл", както и паричните потоци на компанията, призоваха от ДСБ.

От данни, публикувани на сайта Energy EU, се вижда, че от всички 27 страни от ЕС България има най-високите вътрешноиндустриални цени на дизела и на бензина.

Според  Димитър Бъчваров, член на националното ръководство на ДСБ, държавните институции трябва да обяснят защо въпреки тези данни "Лукойл" вече четвърта година отчита загуби от 10 евро на тон преработен петрол.

За сравнение Бъчваров даде Швеция, която при една от най-ниските вътрешнииндустриални цени на дизела и на бензина, печели 10 евро от преработка на тон петрол.

Той допълни още, че в Швеция средната работна заплата е осем пъти по-висока, корпоративният данък, който у нас е 10%, а в Швеция е почти три пъти по-висок.

"Дълг на държавните институции е да изяснят тези аномалии", заявиха от ДСБ.

Още по темата

Бъчваров допълни още, че е очевидно, че в "Лукойл" стават неща, които трябва да бъдат осветени и да се види истинската причина за високите цени на горивата.

От ДСБ коментираха и преговорите с председателя на борда на директорите "Газпром" Алексей Милер.

По думите на Бъчваров, българската страна отново е била в слаба позиция и резултатът е отново "договорихме се да се договорим".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
13 КъФ си ти, че да казваш кой ще стъпва и къде! Да не би онези канадци, дето срещу 4 млн, извличат злато за 10 млрд да са по-хубави:)))) Или пък едни западняци в енегрогото!:)))
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре че са ДСБ да повдигат постоянно въпроса за монополите, че другите партии си траят. А *** които плюят по ДСБ, трябва да им е ясно че обслужват чужди антибългарски интереси.
8
9
 
14
 
! Отговори
Христо Кенаров преди 12 години
Ами ДСБ да е мислило преди да продаде нефтохима на руснаците.При ориентировъчна загуба сега на държаваа 1 милиард евро на година. Кой ще връща тези пари.Мисля , че тези , които продадоха нефтохима трябва да отговарят пред България по Крумовите закони.
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще разследва ДАНС, дрънци! Те не знаят що е балансово число некадърниците ще ми разследват!
6
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кои бяха тия от ДСБ ?
5
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре,че са от ДСБ да питат и задават разумни въпроси,инак овчето стадо ще го стрижат стрижат доят,а накрая и е*** и то ще блее от възторг и радост.
4
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия от ДСБ са същите популисти като БСП.И аз мога да изляза сега и да каже:Да се направи проверка на всички митници и митничари за корупция.И като вземат всички да ме харесат...
3
0
 
27
 
! Отговори
марко-1 преди 12 години
Та по този повод- Лукойл не внася по борсови цени суровината. Явно Р.Овч е договорил по-специални цени. А Б.Б не се сеща да осигури контрол. Както и Агенцшия по приватизация не осъществи следприватизационния контрол на Нефтохима
2
1
 
28
 
! Отговори
iii преди 12 години
Тази надценка отива в бюджета като косвен данък, така че няма да се разследва?! А с приказките за нов заем, явно се оказаха на червено, след масовото стройтелство на магистрали?! Европа орязва парите и това никой не го е очаквал?! Изиграха му лош номер на Тато II?!
1
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много искат от ДСБ защото Лукойл няма кои да ги пипне в тая курумпирана държава!