Хонорарът не е бонус, измъкна се Доган

"Всяка власт трябва да стимулира служителите си, но при ясни правила"
Обновена: 7 мар 2012 16:03 | 7 мар 2012 13:40,
315
Хонорарът не е бонус, измъкна се Доган
Ахмед Доган Снимка: Impact Press Group

Не съм бил министър, не съм взимал бонуси. Хонорарът не е бонус. Не бъркайте дефинициите. Това заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган по повод призива на премиера Бойко Борисов да върне хонорара си за проекта „Цанков камък“ от близо 2 млн. лева. 

Доган каза това след срещата си с президента Росен Плевнелиев на „Дондуков“ 2, където лидерът на движението не е ходил от 2005 г. Малко преди това от "Дондуков" 1 на правителственото заседание Борисов отново настоя Доган да върне парите, които е взел като консултант по "Цанков камък",  дори призова неправителствени организации да отидат при него, за да му поискат парите, които да отидат за лечението на болни деца.

„В условията на бедност и криза всеки проблем може да се превърне в гръмоотвод с оглед търсене на виновници, на дяволи, сатанизиране“, посочи Доган. По думите му всяка власт дефинитивно трябва да стимулира своите служители.

Според него допълнителното материално стимулиране е принцип на всяка власт и който не вижда това, очевидно не разбира от пазарна икономика.

„Ако държавният служител няма материално стимулиране, той не може да представлява държавата и държавния интерес“, е мнението на партийния лидер.

"Не сме против бонусите изобщо, въпросът е да има правила за тях и да не служат за партийна политика. Те трябва да служат за държавна политика", аргументира се Доган.

Още по темата
„Бонусите не са грях. Въпросът е дали се дават за купуване на политическа лоялност или за извършена работа на служителя“, разясни Сокола.   

"Не казваме, че предишното правителство не е давало бонуси. Тогава бяхме във възход, в страната влязоха 25 млрд. евро чужди инвестиции, имахме 5-6% ръст на развитие, в последния мандат бюджетните излишъци бяха космически, но това не бяха бонуси“, припомни Ахмед Доган.

„Сега сме в стагнация, търсим път за преодоляване на кризата и в тази ситуация раздаването на бонуси има съвсем друг ефект. Ако преди проблемът е бил защо не са достатъчно високи бонусите, сега е защо изобщо ги има“, обобщи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
0
 
0
 
! Отговори
Костов преди 12 години
Защо да се е "измъкнал" ? Казал е нещо съвсем вярно.
265
0
 
4
 
! Отговори
ВАС-съдии отсъдиха! преди 12 години
Няма конфликт на интереси за хонорара от близо 2 милиона лева по проекта "Цанков камък" на лидера на ДПС А.Доган - гласи решението на петчленен състав на ВАС, който бе сезиран с доклад на парламентарната Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Преди 2 години тричленен състав на ВАС отново прецени, че Доган не е влизал в конфликт на интереси и няма нужда да връща хонорара си на държавата. Освен че не признава наличието на конфликт на интереси, ВАС осъди Народното събрание да заплати на Ахмед Доган направени по делото разноски допълнително в размер на 300 лева.Според съдиите от ВАС доказателствата по делото Цанков камък сочат, че Ахмед Доган е сключил 4 договора за поръчка с Институтa по строителство и минно дело ИСМД за хидрогеоложки проучвания на обектите: проект Тунджа", каскада Доспат-Въча", Баташки водносилов път и хидроенергийна каскада Горна Арда", за което е получил общо сумата от 1 955 830 лева. В същото време липсват доказателства според съда, че Доган в качеството му на народен представител, е участвал в гласуване в Народното събрание на решение в полза на юридическото лице ИСМД. Според съда следва да бъде установено наличие на частен интерес и съпътстваща го облага. Необходимо е също така частният интерес да е повлиял върху обективното и безпристрастно изпълнение на задълженията на народния представител, смятат още съдиите. Обстоятелството, че Доган е получил облага от частно търговско дружество под формата на хонорар за извършените поръчки не е достатъчно да се приеме, че е налице конфликт на интереси, се посочва в решението на ВАС. Така че, г-да народни представители, можете да получавате от ООД и ЕАД колкото си искате пари под формата на хонорар. Можете да бъдете специалисти по живот в космоса, влияние на винарките върху горите на Рила и Пирин, изследване на живота в с.Горно нанадолнище и др., важното е да се уредите с частни дружества, които да сключат договори с вас. Другото е работа на съдиите от ВАС. Ако сте депутат, те ще ви оневинят.
264
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като българският съд въдвори Доган в затвора, БГ ще бъде приета в Шенген!!!
263
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доган е класи над Борисов като интелект.
262
7
 
3
 
! Отговори
за Цанков камък... преди 12 години
В случая не е установено, че народният представител Ахмед Доган е получил материална облага от държавно търговско предприятие или от държавен орган, тъй като "Институт за строителство и минно дело" АД е частно юридическо лице, в което 60% от акциите му са собственост на друго частно юридическо лице - "Минстрой холдинг" АД. И такаааа. Какви точно държавни пари е взел Доган? Никакви! Това е разликата между него и Тиквата която не знае за какво става дума изобщооооо!
261
2
 
2
 
! Отговори
а сега де? преди 12 години
2 април 2004 г. Авторитетното британско списание EUROMONEY определи строителството на ХВ Цанков камък за сделка на годината като най-добре структурирания проект в търговско-финансово отношение за 2003 г. Рамката на финансирането на проекта има комплексна структура с много източници, включваща консорциум от банки и експортни кредитни агенции, действащи като презастрахователи.
260
2
 
4
 
! Отговори
нещастници преди 12 години
А Тиквата и Цветелинката ще върнат ли 2 милиарда лева? Нека те първи почнат с даренията!
259
0
 
6
 
! Отговори
умерен преди 12 години
Доги Хидрото трябва да бъде съблечен и палците на ръцето му вързани за палците краката му. После да се остави на жълтите плочки до едно буре с мас и всеки Българин,който има желание да го опъне.............едва след това може да се отрправи към Централния
258
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами ще се измъкне, има акъл у главата си, не е кат оня *** тиквата
257
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
riazan ***
256
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доган е ***! Заради този *** България загуби 20 години поне! На всяка манджа мерудия е! Костов единсвтен каза точно и смело какво е доган за Бя! До кога Бог ще го търпи? Без Доган България щеше да е невероятно страна!Доган - кошмара на България!
255
2
 
14
 
! Отговори
jan преди 12 години
Под ново турско робство ли сме?За Станишев може да се пише, че е гей(не го знам)Първанов - че е бил агент ГоцеКостов- че бил *** а за Доган нищо не позволяват.Затова ми изтриха 292 и ми забраниха да коментирам.Мерси и чао.
254
1
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаааа.... преди 12 години
....СЕГА ЩЕ ПАДНЕ СЕИР...КОГАТО ОТ ГЕРБ, ПУБЛИКУВАТ И БОНУСИТЕ НА "ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ"!!!!!!!!!!!!ЧАКАМЕ С НЕТЪРПЕНИЕ, НОВАТА ИНФОРМАЦИЯ!
253
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ НОВ ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕСВСИЧКИ ФЕСОВЕ В БЕЛЕНЕА ДОГАН ТРЯБВА ДА КОПА КАМЪНЯЦИ В БЕЛЕНЕ И ДА ХРАНИ ПРАСЕТАТА
252
1
 
8
 
! Отговори
1875г.П.Р.Славейков преди 12 години
Не сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала...
251
1
 
7
 
! Отговори
ан преди 12 години
стига сте повтаряли какъв голям политик еколко е голям се вижда по делата му и особено в тежки временаприсмива се острани спокоен ,че си осигурил до десето коляно бъдещето и ето бил голям политик да му дадат да управлява бг в момента и ако изкара отлични показатели за страната,тогава е добър няма значение произхода муа сега какво .....излезе наплямпа се философчето ,сложи си новия костюм и се скрие сеиррррррако чете все пак да напомня ,че този отгоре гледа и ще му върне сълзите н
250
0
 
17
 
! Отговори
Мечтателя преди 12 години
Ашконсул Доган ефенди ! Хитър си ! Евалла ! Кръв повръща ама пари не връща !
249
2
 
9
 
! Отговори
mi преди 12 години
Да - не е бонус, ПОДКУП Е!!!
248
3
 
4
 
! Отговори
tur4ina преди 12 години
zaradi politicite Turcite i Balgarite se karat kvo zna4enie ima dali si tur4in ili balgarin jivey si jivota ...vsi4ki sa s edni i sashti prava nezavisimo kav si shtom si grajdanin na Balgaria,imali smisal dase ubijdame
247
2
 
4
 
! Отговори
До българин преди 12 години
Не че БГ партиите са кадърни,електоратът- народа е стадо ***