Хонорарът не е бонус, измъкна се Доган

"Всяка власт трябва да стимулира служителите си, но при ясни правила"
Обновена: 7 мар 2012 16:03 | 7 мар 2012 13:40,
315
Хонорарът не е бонус, измъкна се Доган
Ахмед Доган Снимка: Impact Press Group

Не съм бил министър, не съм взимал бонуси. Хонорарът не е бонус. Не бъркайте дефинициите. Това заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган по повод призива на премиера Бойко Борисов да върне хонорара си за проекта „Цанков камък“ от близо 2 млн. лева. 

Доган каза това след срещата си с президента Росен Плевнелиев на „Дондуков“ 2, където лидерът на движението не е ходил от 2005 г. Малко преди това от "Дондуков" 1 на правителственото заседание Борисов отново настоя Доган да върне парите, които е взел като консултант по "Цанков камък",  дори призова неправителствени организации да отидат при него, за да му поискат парите, които да отидат за лечението на болни деца.

„В условията на бедност и криза всеки проблем може да се превърне в гръмоотвод с оглед търсене на виновници, на дяволи, сатанизиране“, посочи Доган. По думите му всяка власт дефинитивно трябва да стимулира своите служители.

Според него допълнителното материално стимулиране е принцип на всяка власт и който не вижда това, очевидно не разбира от пазарна икономика.

„Ако държавният служител няма материално стимулиране, той не може да представлява държавата и държавния интерес“, е мнението на партийния лидер.

"Не сме против бонусите изобщо, въпросът е да има правила за тях и да не служат за партийна политика. Те трябва да служат за държавна политика", аргументира се Доган.

Още по темата
„Бонусите не са грях. Въпросът е дали се дават за купуване на политическа лоялност или за извършена работа на служителя“, разясни Сокола.   

"Не казваме, че предишното правителство не е давало бонуси. Тогава бяхме във възход, в страната влязоха 25 млрд. евро чужди инвестиции, имахме 5-6% ръст на развитие, в последния мандат бюджетните излишъци бяха космически, но това не бяха бонуси“, припомни Ахмед Доган.

„Сега сме в стагнация, търсим път за преодоляване на кризата и в тази ситуация раздаването на бонуси има съвсем друг ефект. Ако преди проблемът е бил защо не са достатъчно високи бонусите, сега е защо изобщо ги има“, обобщи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гарван гарвану око не вади.Червените *** се надпреварват да защитават Доган.Иначе до вчера бяха много принципни за връщането на парите от Герб.Срам.Защо не си кажете по колко ви плащат за да ръсите простотиите си по форумите.За 10000 лв над 700 коментара а тоя тука завлякъл милиони едва 220.Е откъде идват тия над 500 поста разлика .Позитано ???
185
1
 
2
 
! Отговори
do 213 преди 12 години
И Петър Чернев натам изнасяше лева и после го внасяше лекинко.....Ама после го пушната...... знам го от човек във фирмата на Чернев,на който не му е пукало изобщо за основната дейност на фирмата и как се развива тя!!!!
184
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Mnogo ima da se u4ite ot Dogan
183
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 12 години
изглежда, че Доган и от пазарна икономика разбира, и явно той не прави разлика от материално стимулиране и материална изгода, компетентност и изземане на функции
182
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дюнер мафиот номер 1
181
0
 
2
 
! Отговори
Доган преди 12 години
Плувай, плувай, не е риба...
180
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И Доган е съвсем точен хонорарът му не е бонус , това си е чиста проба рушвет , с други думи политическа корупция в чист вид.
179
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Последното откритие на ДПС фирмите в дърводобива е износът на елша за Турция. С това се обяснява поголовното рязане на тополи в смесените региони, което горските обясняват като "необходима, окончателна сеч". Животът на различните видове тополи е до 30 години. Канадската обаче се сече още преди 15-ата. В момента край река Марица масово се секат тополи, научи "Монитор". Фирмите плащат по 20-30 лв. за кубик елша, а в Турция я продават по 90-110 лв. В същото време страната ни внася тополови трупи от Румъния за производството на плоскости от дървени частици в Троян.
178
1
 
0
 
! Отговори
204 преди 12 години
Ти да не си от партията на Йоло Денев
177
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
204Не знам! Ти кажи!:))
176
9
 
0
 
! Отговори
201 преди 12 години
Винаги ми е смешно когато общувам с гербери:))))))
175
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
197,само *** и гербери ли имат право да пишат във форума-в БГ има над 70 партии-справка-последни избори,защо свеждаш само до две партии?Защо изключваш правото на комунистите да не харесват изявите на лидера на противоконституционната партия..
174
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
200Хахахахахаха! Уплаших се:)))) Гледай клетвата ти да не те хване теб с този мързел, злоба и омраза:)))
173
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много държавници, политици и различни храненици са сядали на богатата трапеза на Павлов и са ползвали щедро предлаганите блага. А тази трапеза, както и джобовете на Илия се пълнят с парите на народа, който през това време гладува и мизерства. Но българските управниците нехаят за това. При правителството на Беров, чрез Доган, Илия Павлов има пълна свобода на действие.
172
1
 
2
 
! Отговори
до 197 преди 12 години
Колкото и усмивки да напишеш няма да заблудиш никого, че ти е смешно. Знаеш защо.
171
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще вземете на мосю Доган мръсните гащички.
170
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плачете гербери! Лишихте се от кражбата на държавни пари! Хванаха ви! Сори!
169
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
194Хайде гербера започна да обижда в безсилието си:))) Дообре! това е музика за ушите ми:)))))
168
1
 
5
 
! Отговори
dulovo преди 12 години
az sim tu4in ot Dulovo ve4e ni omrizna ot DPS - BSP ,skata maifa imali zna4enie dalisme turci ili bilgari nali zaedno tinem v mizeriq na izbori nikoi ne govori kak 6tese izdigne ikonomikata kolko rabotni mesta 6tese otkriqt ediniq vika turcite pod noja drugiq vika bilgarite v groba i draznqt horata a v parlamenta raka za raka zaedno kradat SABUDISE NARODE
167
2
 
5
 
! Отговори
Доган преди 12 години
Аз шиткам обръчите,прибирам парите,а вие се карате-*** прости!