Ананиев не искал бонуси, но му се полагали

Призова колегите си от тройната коалиция да върнат парите
Обновена: 8 мар 2012 08:41 | 8 мар 2012 08:41,
101
Ананиев не искал бонуси, но му се полагали
Кирил Ананиев дарил бонусите. Снимка: архив, Булфото

Бившият зам.-министър на финансите Кирил Ананиев не искал да взима бонуси. Дори бил наречен "емоционален" заради отказа от премии.

Въпреки това получил сумата от 540 хил. лв., за която вчера стана ясно от думите на Борисов. Още вчера Ананиев обясни, че е дарил парите.

Ананиев изтъкна пред bTV, че не той определя размера на премията. Не можел обаче да излиза от правилата, според които нормативни актове задължават всеки чиновник да вземе полагащия му се бонус.

Още по темата
Разходването на парите бившият зам.-министър обясни с благотворителност. Направил десетки парични преводи за лекуването на болни деца. Доказателства към думите му обаче липсват, тъй като нямал документи за всички финансови акции.

Кирил Ананиев одобри поетата политика от правителството завръщане на бонусите от политически назначените държавни служители. Дори призова бившите си колеги от кабинета на тройната коалиция също да върнат надвзетото, ако не са го направили вече.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: бонусиКирил Ананиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахахах, е тоя вече уби коча с лопатата! По-голям рибар от тоя скоро не бях виждал! Съвсем за мезе ни взе...хахахаха! Сигурно е голям връзкар, защото с такива плоски лъжи неможе дотам да стигне.
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 82от 77От 1989 г до ден днещен НА МЕН И НА ТЕБ НИ ОБЯСНЯВАТ ,ЧЕ ВСИЧКО Е ЗАКОННО ,МАКЪР И МОРАЛНО УКОРИМО!Сделка за милиони за нещо за стотинки!Супници по 3000лв в военното министерство в комплект с розови ВМV !Има 99 кражби и осъден на свобода!Болен на патерици ,освободен и вечерта на дискотека,слагам многоточие и всеки да си продължи изброяването!ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА ПРИЕМАХА ЗАКОНИ ДА КРАДЪТ ЗАКОННО!ЗАЩО 52 ЗАКОНА ТРЕТИРАТ БОНУСИТЕ -ЗА ДА ИМ ИЗГУБИМ ДИРЯТА!
83
0
 
10
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
Ах, какъв честен зам-министър сме имали! Разплаках се от умиление, той не искал милионите, но бил длъжен да ги вземе по закон!?Ужас и срам...това държава ли е???
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този сиромах ,зорлем и без да иска стана и на президента съветник!ГОЦЕ ИМАШЕ СОЦИАЛНИ СЪВЕТНИЦИ!СИРОМАШИЯ !+ МАНДАТА ПО ПОЛОВИН МИЛИОН 2г при ГОЦЕ и 10 г заплата министерска -ЗАКОННО + МИЛИОНА и РУШВЕТЧЕТА ЗА ДЪРЖ.СДЕЛКИ ,АКО КАЖА 5 милиона ще е малко!
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българи гладни и безработни хайде да чакаме утре по контейнерите другаря Ананиев ще раздава по 100 лв. а може и другите другари да се навият да го последват.... сборен пункт-пред контейнерите!
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО *** ДЕТО КАТО СИ ВИДЯТ ОСРАНИТЕ *** И ЗАПОЧВАТ ДА НИ СОЧАТ ЦВЕТЕЛИНКА дето ББ я прегръщал под юргана- ДРУГАРИ,ЦВЕТЕЛИНКА ПОЛУЧИ БАНКАТА ,ЗАЩОТО Е ДЪЩЕРЯ НА ВИШ КАДЪР НА ДС и СНАХА НА ЦК НА БКП И НЕЙНИТЕ ДЕЦА СА ВНУЦИ НА ЦК НА БКП И ДС ,ОТ БОЙКО ДЕТЕ НЯМА,БРАК НЯМАТ И КАКВОТО СИ Е НЕЙНО Е НЕЙНО ,под юргана с когото си иска !
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГОРКИЯТ ТОЛКОВА МИ СТАНА ЖАЛ ЗА НЕГО .... ТОЙ СЕ ДЪРПАЛ НЕ ГИ ИСКАЛ ПАРИТЕ А ТЕ МУ ГИ ТИКАЛИ ЗОРЛЯМ.....
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоз ананиев не искал бонуси, дърпал се, викал, "не, не, не искам бонуси!", ама те му дали... той си платил данъка за тях, после ги раздал и всички заживяли щастливо...ананиев, малко сме пораснали да вярваме на приказки...
77
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко тиквата вдига пушилка с някакви мизерни "бонуси". Хайде малко да поговорим за бонусите за една банка, която мутресата получи без пари, когатао мутрата влезе във властта, а я продаде за 350 млн. Или за бонусите за винетките, които май стигнаха 40-50 млн. А бонусите около строителството на метрото, на южните дъги - 85 млн. за 2 км?
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре бе хора... Ние, си имаме един например да го кажа завод, държавата България и си избираме един директор, Станишев,Боко, Симеончо. Те пък си назначават Н- цех Дянков, Орешарски, а те пък си назначаван Н-к участък Ананиев ... Е, тези хора решават да се обогатят за поколения напред и си правет едно споразумение, докуМЕНТ/да ни изментят, това е документ/, наречен Закон и ни обират. Не са ли тези *** синове,клептомани с клептоманите му за тояга и затвор?
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Измисляли са и са приемали бързо удобни за золумите им закони. А помните ли колко време не се приемаше законът за защита на детето? И колко ли време ще мине докато изработят и внедрят суров закон за убийците на деца по пътищата и за педофилите?
74
0
 
8
 
! Отговори
попа преди 12 години
Те го нашия - само той взел 540 хиляди. Уж ги бил дарил, *** нямал документи. И вие подсмърчате и му вярвате. Някой да му е чул името оттогава, а? Та и тия сегашните, като и ония предишните. А вие мръзнете по митинги, ходете по събрания, и в редичка да ви видя и догодина наесен да гласувате за гербери и комунисти. Пак да ви щавят, пък дирете пари за хляб и дрехи на децата. Ми ей ги парите - у тия и у S-класите и джиповете им. Задвижвани с гориво пак от вашите пари. *** важно че Бойко ви Оправя.Да
73
0
 
6
 
! Отговори
Жорж преди 12 години
Вярно, и аз знам, че е бутал назад протегнатата към него ръка на касиера на МФ: Аман, не искам бонуси в такъв обем, 10 хил. лв на месец ми стигат! Ама мин. Пл.Орешарски го извикал в кабинета си и с нетърпящ възражение глас му наредил: Или вземаш по 50 хил.лв на месец, или те гоня от министерството! И зам.министърът в продължение на 11 години Алипиев какво да прави, съгласил се и подвил опашка. Ама в знак на протест давал на *** къде по 50, къде по 100 лв дневно!
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чичо Кирчо срам има ли?
71
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се и надявайте на справедливост! Всичко неморално и антинародно, което правят тайно, властимущите и преди, и сега са си го озаконили със специални, много бързо и ефективно придвижвани и гласувани закони.
70
0
 
10
 
! Отговори
До № 77 преди 12 години
Кое е законното на тези пари? Това, че са си гласували, зад нашият гръб, на народа и на тъмно , да взимат едни пари, за нещо което не могат физически да извършат и нямащи капацитета, знанията и уменията да извършат! Ананиев какво му разбира кухата тиква от нещата които "контролира"? Трябва да е работил но 50/петдесет/ часа дневно, но на земята денонощието е от 24 часа. Та Кирчо десет години е взимал тези тлъсти бонуси и на единадесетата го е настигнала съвеста му,а? Кирчо спеца?!
69
0
 
12
 
! Отговори
бау преди 12 години
"Ананиев не искал бонуси.но му се полагали".Ананиев си знае че не е заработил заплатата си камо ли и бонуси отгоре да получи.
68
0
 
6
 
! Отговори
Ботйов преди 12 години
Кажи ми, кажи, бедний народе, койте в таз робска люлка люлее?
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев, Ананиев, нали сте се клели, че ще защитавате интересите на народа, суверена? Защо против волята и желанията на суверена се обогатихте "законно".За това е незаконно, защото е против волята и желанието? Кой Ви е казал, че като сте назначени, трябва да си предлагате закони като длъжностни лица за да ощетите собственика, суверена,а? Знаете ли какво се полага при такова човешко действие, наречено кражба, или длъжностно присвояване в особено големи размери.
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ананиев, защо излъга сутринта, че бонусите не зависят от теб? Та нали ти си ресорният зам.министър и от теб излизат предварителните ти желания за обогатяване - така наречените предложения и те се одобряват от Орешарски, друг интересчия който взима определени проценти повече пари от теб! А онзи, наглия Станишев, пък взима проценти в повече от Орешарски. А Доган и Симеончо пък взимат колкото станишката, нали? Те затова *** направиха Ахмед хидролог, за да намерят законен повод да му дадат