На Борисов и Дянков пари никога не връщам!

Бившият зам.-министър Чавдар Георгиев взел 100 бона за 4 години
Обновена: 8 мар 2012 21:11 | 8 мар 2012 21:02,
328
На Борисов и Дянков пари никога не връщам!
Бившият зам.-министър Чавдар Георгиев няма да връща бонуси. Снимка: архив, Булфото

„На Бойко Борисов и на Симеон Дянков пари няма да върна“, зарече се бившият съветник на президента Георги Първанов и зам.-министър на околната среда по време на тройната коалиция Чавдар Георгиев пред БНР.

Вчера той беше посочен от Борисов като един от хората, получавал тлъсти бонуси по време на предишното управление.

Георгиев уточни, че за четирите години като зам.-министър е получил допълнително над 100 000 лв., като на месец е получавал допълнителни възнаграждения от порядъка на 1000 до 1500 лв.

По думите му обаче той не получавал бонуси, а допълнителни възнаграждения за участие в бордове във фондове.

„По силата на това, че бях зам.-министър, отговарящ за управлението на отпадъците, участвах, както и сегашните зам.-министри, във Фонда за радиоактивните отпадъци и за извеждане на ядрените съоръжения, обясни той.

Според него най-висшата форма на морала е законът и след като допълнителните възнаграждения са законна дейност, Георгиев не вижда нищо неморално да се получават.

„При условие че ние не сме си ги определяли, както сега е станало в условията на управлението на ГЕРБ. Това са били възнаграждения, определени със закон. Ние сме участвали в едно законно установено действие“, отсече бившият зам.-министър.

Още по темата
7 мар 2012 19:26
125

По думите му не е морално да обявиш предварително, че няма да взимаш бонуси, а всъщност обаче да получаваш допълнителни пари.

„И се правиш пред обществото, че ти си на страната на икономически слабите слоеве и тъй като е криза, и хората нямат достатъчно доходи, ти си солидарен с тях, а всъщност не си. Това не е морално и точно това направиха представителите на ГЕРБ. Неморално също е да прехвърляш цялата тежест от кризата върху икономически слабите слоеве", коментира още Чавдар Георгиев.

Според него скандалът с бонусите е поредната обществена манипулация.

„Вероятно държавата не върви на добре като управление. Вероятно има много проблеми, които, за да не бъдат поставени на дневен ред и обсъждани в обществото, отново се взима един въпрос, който по същество няма важно значение за управлението на държавата, то не влияе икономически нито на бюджета, нито на дефицита“, добави той. 

Георгиев обясни, че е дарявал много пъти  и ще продължа  да подпомага организации, приятели и близки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още по темата: Чавдар Георгиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
1
 
26
 
! Отговори
дфс преди 12 години
До 278: аз не искам да ми дадат пари на мен лично, искам да се излекува дете, искам да не почине родилка, искам да ми направят хубав път, искам да уредят въпроса с *** и прочие. Да ми върнат в личната сметка два лева (три яйца), няма нужда, мерси. Искам общите ни пари да отидат за общото ни благо, а не за нечие нахално лично съществуване.
227
15
 
6
 
! Отговори
Асен преди 12 години
Бойко може да иска само парите, които сам е дал. Другото прилича на мутренски рекет. Не са решили връщачите на бонуси да осъдят държавата, не са спечелили делата.
226
0
 
11
 
! Отговори
от мен преди 12 години
Що е морал? Според мен морала не е само закона(виждаме колко вратички си отварят някой) За мен морала е преди всичко християнските добродетели,възпитанието и разбира се съвестта!Етиката-морала не са само на думи,а на дела! Всички обаче виждаме колко красноречиви са депутатите и как говорят пред обществото,но всеки сам се изправя пред своята съвест!Мисля,че колкото по-просто и малко се говори толкова по-добре.Простите,малките неща са важни!
225
54
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я да си проведем едно вътрешно социологическо проучване тук! -Доволен съм от управлението на Борисов - гласувайте с + -Не съм доволен от управлението на Борисов - гласувайте с -
224
22
 
36
 
! Отговори
мм преди 12 години
Много изчекнати гадове има все още.По цял ден стоят пред компютъра и се правят на капацитети.Внуци ли са на комунистите или роднини не знам но се пръскат от злоба че Бойко им врътна кранчето
223
10
 
40
 
! Отговори
f.u.c.k. преди 12 години
Мръсен нагъл КОМУНИСТ
222
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Първанов, парите се връщат на народа! Не еднолично в сметката на Дянков или Борисов. А аз вече схванах защо толкова много напират разните протеженца да работят в "ниско платената държавна администрация" - заради тлъстите бонусчета! Като сте толкова честни - върнете бонусите - в сметката на децата, които чакат за лечение в чужбина. Или на тях давате пари само ако са събрани с есемесите на народа под формата на някоя коледна кампания, която да си е пишете плюс! Как беше- с чужда пита, помен п
221
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До депутатите, бивши и настоящи ; по-рано бивши общински съветници, бивши комсомолски деятели или бивши спортисти. Нормално ли е според вас българите да имаме 10-20 пъти разлика в доходите си. Или всички вие сте от ранга на Бил Гейтс и създавате световни чудеса, а останалите в България само картофи садим.
220
4
 
9
 
! Отговори
до 280 преди 12 години
Ало НМ случайно червеното мозъче да прави разлика между това ,че едните върнаха парите а другите не.
219
2
 
15
 
! Отговори
НАГЪЛ преди 12 години
ЗАСЛУЖЕНО ГИ ВЗЕМАЛ,НЕ ДА НЕ ВИДЯТ БЯЛ ДЕН,НО ВСИЧКИ БЛИЗКИ НА КОИТО Е ПРАВИЛ ДАРЕНИЕ,БОЖЕ ТЕЗИ ХОРА НЕО ВЕЧЕ САМОЗАБРАВИЛИ СЕ,НЕ ВИЖДАТ ПО ДАЛЕЧЕ ОТ НОСА СИ А НИ УРАВЛЯВАТ СЪС ЗАМАХ КАТО СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В КОЖОДЕРИ СПРЯМО НАРОДА И НАГЛО ГРАБЯТ КАТО КАЗВА ТОЗИ ***-ИМАЛО ДРУГИ ПРОБЛЕМИ И ТОЙ ДОСЕГА ПВЛНИЛ ГУШАТА СИ ЗАКОНО ЗА ТАКИВА ЗАТВОР,А НЕ ДА МЯТА КУВАРЧЕ В РЪКА.
218
20
 
13
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 12 години
някога си мислех,че идва нов морал в управлението и ще се замогнем.МОЛЯЯЯЯЯЯ какъв *** съм бил по-лощо от това няма накъде.ГЕРБ ЛИИИ,БОРИСОВ ЛИИИИ егати изродското пре...ване с тия
217
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама тези пари не са на Борисов или Дянков а държавни.Бива ли такава грешка да правите уж сте били зам.министър.Ако вие сте взели толкова, колко ли е взел министъра ви ?
216
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до дфс 264нали си от народа айде ходи се нареди на опашката нали сега върнаха малко може да ти дойде реда да вземеш нещо
215
3
 
19
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Комунист никога не връща - само граби!!!
214
0
 
13
 
! Отговори
бау преди 12 години
Кой направи тези анти народни закони.Ясно тези който могат да се облагодетелстват от тях.Това няма да е обикновен трудов човек.
213
0
 
22
 
! Отговори
бау преди 12 години
"Солидарен със социално слабите слоеве"Да ти е.. май....Защо има социално слаби слоеве бе ***.От такива като тебе с бонусите.
212
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво! Само така!
211
5
 
6
 
! Отговори
Поп преди 12 години
Свещи да купуват,бял ден да не видят одраха кожата,на лошия матриал,анатема.
210
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАКОНОВО крадене 23г
209
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** СИ МАЗНИЯ И НАГЪЛ ***! КАКВО ТОЧНО Е ИЗРАБОТИЛ ТОЛКОВА, КОГАТО ХОРАТА ЖИВЕЯ С 300 ЛВ. КАТО РАБОТЯТ ПО ЦЯЛА СЕДМИЦА И ТО ПЛЪТНО ПО 8 ЧАСА! ДА СЕ ЗАДАВИ С ТЕЗИ ПАРИЧКИ ТОЗИ ТРЪТЛЬО!