Борисов пак заговори за предизборно по-нисък ДДС

"Икономиката се стимулира с ниски данъци и усвояване на еврофондове"
Обновена: 9 мар 2012 11:11 | 9 мар 2012 11:11,
146
Борисов пак заговори за предизборно по-нисък ДДС
Спорове в парламента едва не провалиха парламентарния контрол. Снимка: Impact Press Grouр

Възможно е в края на мандата на ГЕРБ ставката по ДДС да падне, обяви по време на парламентарния контрол премиерът Бойко Борисов.

На въпрос на левия депутат Антон Кутев за политиката на кабинета за стимулиране на икономиката министър-председателят поясни, че родната икономика се стимулира чрез насочване на бизнеса към сектори, създаващи по-висока добавена стойност, увеличаване на износа, подкрепа на вътрешното търсене и ефективно усвояване на еврофондовете.

Още по темата

По думите на Борисов управляващите са успели да създадат финансова стабилност и да изплатят много от борчовете, които са им били оставени, като посочи сред тях "Водното огледало" и каскадата "Цанков камък".

Премиерът напомни на БСП, че въпреки "борчовете", които му били оставили, ГЕРБ са запазили най-ниските данъци.

На свой ред Антон Кутев подчерта, че тъкмо предишните управляващи са увеличили пенсиите у нас, а сега всеки ден умирали по 10 възрастни хора, защото не могат да си платят лекарствата.

"Нужно е спешно увеличаване на пенсиите", призова той и обвини премиера, че над 4 млрд. от натрупания фискален резерв вече са изхарчени от правителството му.

В отговор на думите му вицепремиерът Симеон Дянков поиска да вземе думата, за да каже, че 4 млрд. лева от резерва са отишли, за да бъдат платени именно дълговете на тройната коалиция.

"Вие не платихте близо 4 милиарда дългове, оставихте ги за нас. Сега фискалният резерв е по-голям, отколкото вие ни го оставихте", похвали се още вицепремиерът.

След уточненията на Дянков последваха процедури, поискани от депутатите Георги Пирински и Мая Манолова, които оспориха воденето на парламентарния контрол от страна на председателя Цецка Цачева.

Пирински заяви, че тя нарушава режима на парламентарния контрол и нарушава реда, давайки думата на Дянков.

Цачева веднага взе думата, за да поясни на левицата защо вместо премиерът да отговори на репликите на Кутев е дала думата на Дянков.

Парламентарната шефка призова, ако левицата е недоволна от нея, да внесе промени в правилника за дейността на НС.

Лявата Мая Манолова веднага опонира на Цачева, че с тълкуването на правилника е заблудила депутатите и припомни за обещанието, дадено от Цачева миналата седмица да преустанови практиката "питаме премиера, отговаря вицепремиерът".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още от първите му стъпки беше ясно ,че освен да измисля данъци ,такси, глоби,акцизи друго не може.Сега и въпроса при положение ,че от един акциз на цигарите държавата изкарва значително повече какво по дяволите става и каде са тези пари ?Това е Шерифа на Нотингам -некадърни пожарникарски икономисти.
29
10
 
5
 
! Отговори
Deer преди 12 години
Абе и аз не го харесвам, само се чудя ако вземе да се махне кой идва? Жална ми майка. Избора е между повръщаното и осраното!
28
3
 
22
 
! Отговори
работещ преди 12 години
Надлъгването ГЕРБ-БСП продължава. И никой не пита ГЕРБ и Борисов, ЗАЩО ВЧЕРА ВНАСЯТ В ПАРЛАМЕНТА ПРОЕКТОЗАКОН, С КОЙТО СЕ ОТМЕНЯТ В ТРУДОВОТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ПАРИТЕ ЗА ТРУДОВ СТАЖ. ТЕ НИКАК НЕ СА МАЛКА ЧАСТ ОТ ТРУДОВОТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, ОСОБЕНО ПРИ ПО-ВЪЗРАСТНИТЕ. С цирковете ГЕРБ-БСП ни се хвърля прах в очите, ДОКАТО ГЕРБ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НИ БЪРКА ДЪЛБОКО В ДЖОБА, А "ОПОЗИЦИЯТА" МЪЛЧИ.КАК ГЕРБ ЩЕ ВЗИМАТ ПАРИ ОТ НАС, КОГАТО СА СИ РАЗДАЛИ БОНУСИ ЗА 120 МИЛИОНА ЛЕВА? ЗАЩО МЪЛЧИТЕ, ТАПИРИ БЪЛГАРСКИ?
27
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЛедах тиквата сутринта като го питаха за АСТА, и се обесняваше как ако вкарат за гласуване ретафицирането на закона неговите ще гласуват ПРОТИВ.СЛед това го питаха защо е купил оригинален софтуер за 60 милиона лева след като миналата година пак са дали толкова за софтуер но и досега не е бил инсталиран на компютрите в администрацията.ПРи този въпрос Борисов директно си излезе от залата, на излизане подвикна нещо на някой и това беше.
26
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Борисов,/колко културно обръщение/!Още в началото на мандата си обявихте,че оставката Ви е в джоба и при първите недоволства на народа ,ще си я подадете!Хайде бъдете мъж с поне малко достойнство и я хвърлете на масата!За това действие народа ще Ви е благодарен!
25
2
 
15
 
! Отговори
Иронията преди 12 години
Не бе, той наш Бойко не е популист. Не. Не. Имате някаква грешка!
24
2
 
27
 
! Отговори
Мавродиев преди 12 години
Под турско робство са взимали данък ДЕСЯТЪК, сега всеки може да сметне с колко ни дерат! Само от цената за литър гориво ни взимат 60%, сега да сметнем, че всяка стока се транспортира, е честито. 60% от горивото, за не говорим за ДДС, печалба на алчните вериги ...
23
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
zabelqzvate li 4e tiq kato ne mogat da ovladeqt polujenieto pribqgvat do cirkove.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-малкия общ знаменател под който могат да бъдат приведени всички управляващи по време на клептокрацията е БКП . Всички са били под една или друга форма свързани я ДС ,я Комсомола , роднини и наследници на деветосептемврийските превратаджии.Борисов обаче е без конкуренция в демагогията която изразява.
21
2
 
24
 
! Отговори
карат преди 12 години
Ставката по ДДС щяла да падне.А бе г-н Борисов,трета година замразени доходи,замразени пенсии,замразен лош матриал,а всичко останало расте нагоре.Може ли някой да Ви информира,за тези години на Ваше управление какъв е ръста на цените,каква е инфлацията и въобще наясно ли сте със състоянието на живота в държавата,която управлявате.Ако някой от съветниците Ви светне за реалното състояние в държавата,вероятно ще се скриете за по-дълго време.
20
7
 
33
 
! Отговори
Само питам..... преди 12 години
Искам само да попитам,*** които са гласували за този *** и лъжците и крадците около него...С КАКВИ ОЧИ МАМ*А ВИ *** ПРОДЪЛЖАВАТЕ И ДА КОМЕНТИРАТЕ В ПОЛЗА НА ТЕЯ ***.ВИЕ СЛЕПИ ЛИ СТЕ БЕ МАМ**ТА ВИ?!?!?!СГАЗИ ГЕРБЕР-СПАСИ БЪЛГАРИЯ И ЗАРАДВАЙ ДЯДО СИ
19
1
 
27
 
! Отговори
арлекин преди 12 години
ЦИРК
18
3
 
30
 
! Отговори
Гошо Пернишкия преди 12 години
Само не разбрах къде видя Борисов ниски данъци? Държавата прибира повече от 60% от всички доходи. Ако има улави да не ги крият. Защото иначе умират!
17
1
 
23
 
! Отговори
fffff преди 12 години
НИТО ГЕРБ, НИТО БСП, НИТО СИНИ,ЖЪЛТИ И ШАРЕНИ !!!ТИЯ ХАРЧАТ НАШИТЕ ПАРИ И ЗАТОВА ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ СЪС СМЪРТ И ТО ЧРЕЗ ОБЕЗГЛАВЯВАНЕ!!!НИКАКВА МИЛОСТ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ЗА ТАКИВА МАСОВИ УБИЙЦИ,КОИТО РАЗПИЛЯХА ЕДНА ДЪРЖАВА И ЕДИН НАРОД !!!! КОГАТО НЯМА БАКТЕРИЙ, ЕДИН ОРГАНИЗЪМ РАБОТИ ДОБРЕ !
16
0
 
18
 
! Отговори
ПОПА преди 12 години
С тия пари от бонусите и които крадът и лапат им пожелавам, и на Господу се моля за свещи, за болници, лекари и лекарства да ги дават! АМИН
15
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО НЕКАДЪРНО ПРАВИТЕЛСТВО ИЗВЕРГА ДЯНКОВ В ЗАТВОРА ЗА ГЕНОЦИД НА НАРОДА.
14
1
 
33
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Провалите и скандалите на герб мога да изброявам до вечерта! Срам и позор са тези! Какви успехи имат? "Финансова стабилност и дисциплина?!?!?!? Как могат да говорят такива цинизми на фона на ежедневно падаща ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОС, най-ниски доходи в ЕС, увеличаваща се безработица, затъващо образование и здравеопазване! Що за циници, нагли комплексари и откровенни *** и простаци ни управляват? Защо допускаме тази подигравка?
13
4
 
27
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
"Вие не платихте близо 4 милиарда дългове, оставихте ги за нас. Сега фискалният резерв е по-голям, отколкото вие ни го оставихте", похвали се още вицепремиерът. Чакайте, бе, дълговете нали бяха 2 милиарда, сега станаха 4 милиарда, като изхарчат и останалото сигурно ще стигнат и следващата по големина цифра! Вземайте се под ръка всичките некадърници и крадци от ГЕРБ и се махайте! Лъжци! Една вярна статистика на истинското положение в страната няма! Даже и бонусите -118 милиона за 1 година!Оставка
12
0
 
9
 
! Отговори
най висока заплата преди 12 години
Шефът с най-високо възнаграждение в България е обявил 3,94 млн. лв. доходи за 2011 г. от заеманата позиция. Вероятно парите са получени по договор за управление и контрол на компания, а не като обикновена заплата
11
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Нещо хубаво кажете .....