Върнете парите, дайте ги на болните и пенсионерите!

Борисов отново призова предишните управляващи да върнат бонусите
9 мар 2012 12:41,
305
Върнете парите, дайте ги на болните и пенсионерите!
Борисов видя бонусите на тройната коалиция като страшна антикризисна мярка. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов отново призова предишните управляващи да върнат бонусите, както направи сегашният политически кабинет.

"Върнете си парите, г-н Доган сигурно много ви се сърди", обърна се Борисов към зам.-председателя на ПГ на ДПС Лютви Местан.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган вече отвърна на призива на Борисов с думите, че не трябва да се бърка хонорар с бонус.

Още по темата
7 мар 2012 19:26
125

"С това писмо за бонусите си вкарахте автогол. Първо, вашият лидер трябва да си върне парите сега. Как се нарича – бонус, награда, хонорар – има ли значение – върнете парите. И Чавдар Георгиев (бивш зам.министър на околната среда и водите) днес казал – "няма да ги върна на Бойко и на Дянков". Върнете ги на болни, дайте ги на пенсионерите. Милиони и милиони сте взели. Върнете парите", призова от парламентарната трибуна Борисов.

Според него, ако БСП и ДПС върнат получените бонуси от времето на тяхното управление, това ще "страшна мярка за стимулиране на икономиката".

В отговор левият депутат Петър Курумбашев захапа премиера, който по време на скандала с допълнителните пари обяви, че не е знаел за тях.

Курумбашев обяви, че бонусите са раздавани без министрите да знаят какви суми са раздавани, а премиерът разбира едва на третата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още по темата: Бойко Борисовбонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Социал-комунистите и турците крадат от болните и пенсионерите, освен от всички останали, няма шанс да върнат откраднатото! Поне всички видяхме колко струват тези ***.
6
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов, стига си ревал, вие опоскахте много повече от предишните, а това, което върнахте е една троха!!!
5
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Тиквун!Да си върнем ли и ние пенсиите ,които получихме между 2004 и2009 год?Това ще бъде "страшна мярка" за СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА?Нали така г-н Тиквун!
4
6
 
10
 
! Отговори
герб преди 12 години
Стига си ги молел не виждаш ли че такива хора като слънчогледа Младеноф, Миро мършака, пицар -счетоводителя уронват авторитета на Герб и слагат катран в кацата на Батето.
3
13
 
22
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Да бе, представяте ли си комунист да върне откраднатото :) Това, ако стане въобще няма да имаме никакви грижи с фискален резерв, бюджет, дългове... Те са откраднали стотици милиони и милиарди за последните 60 години.
2
2
 
23
 
! Отговори
Факт! преди 12 години
Минималната заплата в България е по-ниска от тази в селските райони на Китай. Това е доста странно, при положение, че сте в страна от Европейския съюз".Това недоумение изрази Робърт Кайло, експерт в Международната организация на труда, подчертава "Труд"."Хората, които получават минимална заплата живеят с по 3,96 евро на ден. Това е недостатъчно за оцеляването им", са думите на експерта, цитирани от ежедневника.20% от българите в активна възраст биха искали да напуснат страната си, анонсира на първа страница "Дума", позовавайки се на генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите Шарън Бъроу.По думите й шестнадесет процента от българите до 2009 г., а и след това, са емигрирали от страната.Според нея тези тревожни процеси могат да бъдат спрени, ако се вземат активни мерки положението в страната да се подобри.През 2010 г. близо 10 хил. млади хора на 20-34 г. са напуснали страната и живеят в чужбина, уточнява в интервю за изданието на вътрешна страница Драгомир Стойнев, председател на парламентарната Комисията по труда и социалната политика."В момента младежката безработица не е 19, а е 29%, т.е. всеки трети на възраст 15-24 г. е без работа, а за две години равнището на безработица сред младите хора е нараснало с 10%, което ни нарежда на първо място в ЕС по темп на увеличение на младежката безработица", категоричен е Стойнев.Според него тези тревожни данни се дължат на неадекватните политики, който България води."Апелираме към правителството да предприеме спешни мерки и да бъде създадена заетост на младите хора. Не може да се остави пазарът на труда сам да реши този проблем", заявява Стойнев.
1
5
 
12
 
! Отговори
Копнато преди 12 години
Министър-председателят Бойко Борисов направи изненадващо изявление в Народното събрание. Той бе принуден от народния представител от Коалиция за България Петър Курумбашев, нервно да заяви, че изважда АСТА от фризера на МС и ще внесе за ратификация скандалното Търговско споразумение за борба с фалшифицирането АСТА, като с половин уста обеща депутатите на ГЕРБ да гласуват против.Министър-председателят си позволи да заяви още, че преди протеста на 11 февруари, организаторите са били при него, подписали са някакъв документ (без да уточни какъв) и на срещата му заявили, че са доволни, но въпреки това ще проведат протеста на 11 февруари, защото вече било заявено участието.Правителството се съобрази с исканията и с тревогите на интернет-обществото в страната, обяви гордо министър-председателят, но не пожела да реши проблема по най-лесния и бърз начин, а именно да оттегли подписа на правителството. Вместо това, той прехвърля цялата отговорност върху НС.Припомняме, че АСТА предизвика многохилядни протести в цяла Европа, включително и в България, когато на европейския ден срещу АСТА само в столицата София излязоха около 10 хиляди души.На 14 февруари министър-председателя заяви тържествено, че спира АСТА, но всъщност бе замразена процедурата по ратификация. От ПГ на Атака неколкократно се опитваха да прокарат като точка от дневния ред на НС проект за решение на НС, с което да бъде задължено правителството да оттегли подписа на България от споразумението. Депутатите на Бойко Борисов три път отхвърляха предложението това да бъде включено в дневния ред на Народното събрание.