Атакуват ме, защото съм с политика Станишев!

Договорите с Хохегер са законни, отчете Моника Йосифова
Обновена: 14 мар 2012 16:16 | 14 мар 2012 16:00,
235
Атакуват ме, защото съм с политика Станишев!
Нямам нищо, от което да се срамувам, и да прикривам, каза Йосифова. Снимка: БТА

Договорите с лобиста Петер Хохегер, който е разследван за корупция в Австрия, са абсолютно законни.

Това заяви на специална пресконференция Моника Йосифова, след като името й беше замесено в лобисткия скандал.

Тя се закани да съди тези, които я замесват скандала и посочи името на земеделския министър Мирослав Найденов.

PR агенцията на Хохегер през 2008 година е получила поръчка от тогавашното българско правителство да проведе кампания за имиджа на България. Част от парите са се върнали в България през PR агенцията на Йосифова, с която лидерът на БСП Сергей Станишев живее и имат дъщеря.

"Нямам нищо, от което да се срамувам, и да прикривам. Нищо незаконно не съм свършила. Това правя, за да издържам семейството си. Това е моята работа. Доволна съм и нямам притеснения относно работата си по тези договори. Нямам отношение към дейността на г-н Хохегер и неговото отношение с австрийските власти", отсече  Йосифова.

Още по темата

Тя подчерта, че е работила единствено за имиджа на България и че името й не е замесено в скандала в Австрия.

"Моето име се споменава във връзка с мониторинга и обществената дискусия, която има около дейността на Хохегер, но по никакъв начин моето име не е споменато с нещо незаконно, което се случва там", каза тя. 

Ставало въпрос за два договора. Единият е от 2006 г. на стойност 240 000 евро. Първият е по силата на договор между нейната агенция и Хохегер, и Пловдивския панаир. Вторият договор през 2008 г. е за 143 000 евро.

"Единствената причина за тази атака е, че живея с политика Сергей Станишев, с когото животът ме срещна. Няма конфликт на интереси и искам това да бъде ясно", отсече Йосифова.

Тя се закани да съди всеки, който се гаври с името й, изграждано 10 години. Посочи конкретно, че ще съди земеделския министър Мирослав Найденов, който в неделя обяви, че в Австрия тече разследване за пари, които са отивали към австрийски политици чрез българското правителство от времето на тройната коалиция.

Йосифова ще обсъди с адвокатите си дали да съди и вътрешния министър Цветан Цветанов, който се "изказал доста пошло за нея". МВР шефът нарече Йосифова "любовница на Станишев".

Всички папки и договори, които Йосифова има с агенция "Хохегер", ще бъдат предоставени доброволно на народните представители, „за да не си губят ценното време“, обеща тя. Вчера ГЕРБ реши да предложи да бъде създадена анкетна комисия, която да разследва случая. 

„Аз съм търговска фирма, а не държавен служител. Плащам си данъците“, защити се още Моника Йосифова. 

„Тази държава трябва да ме защитава, а не да ме мачка затова, че живея с политик. Аз не съм политик и политически няма да се изказвам. Аз имам PR агенция и с политика не се занимавам. Ще се срещна с всички депутати и ще им презентирам как да се работи за имиджа на България. Нито един политик не е свършил толкова за това, колкото аз“, каза още тя.

Йосифова отчете още, че е работила с три поредни правителства – Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов.

В момента агенцията й  работи с Министерството на икономиката и енергетиката, като стойността на договора е 50 000 -60 000 лева. Има спечелен договор и в Министерството на здравеопазване.

„Моята дейност не започва от Сергей Станишев и не приключва с края на неговото управление“, каза още Йосифова и добави, че атаката срещу нея е на политическо ниво.

Тя беше категорична, че никога не е работила с бившия австрийски вътрешен министър Ернст Щрасер. На въпрос дали е присъствала на вечеря между Щрасер и Станишев тя заяви, че няма спомен да е присъствала.

В Австрия тече разследване по подозрението, че с част от парите Хохогер е подкупвал австрийски политици. Например 100 000 евро са влезли в личната банкова сметка на бившия вътрешен министър на Австрия Ернст Щрасер - под формата на изплатен хонорар. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
15
 
! Отговори
бсп преди 12 години
Сергейчо е много честен.Той нито на батко му даде;нито на Моника/поне да беше Люински/даде.Той дава само на Вигенин.Ейййй мръсно опедеразено ***.Връщай държавната пара.Аз не искам такива стари брантии като твоята *** да богатеят;докато пенсионерите карат с по 100 лева.Повръщай ***.
29
4
 
5
 
! Отговори
До 33 преди 12 години
От това ,което си написал е видно защо агенцията ти не върви.Два договора за около 300 000 евро и ти виждаш пране на пари.Ти май и представа си нямаш ,че за тия хора хилядите са джобни.За клошар като теб това са космически суми на трябва да ти е ясно ,че далаверите на предишните и на сегашните са за десетки или стотици милиони
28
1
 
7
 
! Отговори
346346 преди 12 години
"политика Станишев"
27
4
 
1
 
! Отговори
4afutaa преди 12 години
6i va prava da umirgatiii goiii
26
2
 
13
 
! Отговори
Юсуфова преди 12 години
Как се нарича жена, която последователно практикува геронтофилия и педофилия за пари?
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази продължава социалистическия цирк... До вчера не познаваше Хохегер , днес вече има 2 договора с него... Гнусни, крадливи и лъжливи социал-комунисти. Хамстера с Хормонален Дисбаланс-СерГей СтаМишев да я беше понаучил тая да лъже като хората, ама явно и за това не стават.
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доколкото разбрах тази отначало отрекла, че има нещо общо с австрийския лобист, а сега обяснява, че излъгала, защото била притеснена. Оох, бедна Българйо няма ли някога да напълниш и затъкнеш гушите на тези алчни комунистически потомци. Няма ли да свършат тая лакомия и вечната безогледна лъжа изричана от всякакви ***, прости комунистически физиономии, които и след второто си поколение пак лъхат на чудовищната селяндурщина на бащите си, които от кравари 1944г. станаха дипломати и властници.
23
1
 
16
 
! Отговори
дрън дрън преди 12 години
"Договорите с лобиста Петер Хохегер, който е разследван за корупция в Австрия, са абсолютно законни".Сигурно са законни. От друга страна какво се получава: едно правителство сключва договор с някой и му дава пари; този някой от своя страна връща част от парите на жената, с която министър председателя живее. Всичко става без конкурс. Това, драги форумци, как ви звучи. На мен ми звучи като хонорара от 1 млн евро на Доган. Корупция пар екселанс. И най-наглото е, че ни убеждават, че е нормално.
22
2
 
27
 
! Отговори
шест без десет преди 12 години
Жена, която се омъжва за 25 години по- възрастен мъж заради парите му е ясно каква е.
21
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щяла да съди Цветанов ,че я нарекал любовница на Станишев.Щом нямат брак,как да я нарече/Сводничка ли/.*** наглите същества.Но докато Съдът и Законите са такива,направени от Комунисти,нищо добро не ни чака
20
14
 
9
 
! Отговори
До 4 преди 12 години
Ако напишеш сега и за 50 000 000 от винетките ,които прибира една живееща с Бойко Борисов ще те призная за морален стожер
19
1
 
6
 
! Отговори
В. преди 12 години
Да, точно си е свършила работата, то имиджът на България е толкова добър, та е цъфнал та вързал - райска държава, за министерство на здравеопазването да не говорим, там скандал след скандал, а в икономиката- най-добрата икономика на света имаме. Е, много са нагли тия......, как пък все те със законни договори, все са им малко парите, които са получили....
18
1
 
8
 
! Отговори
Jewlery преди 12 години
Поредната мама. Сигурен съм, че новият и син, като порасне, ще стане като оня, който продаде в робство майката на Анакин Скайуокър ! Какво да се прави, генетика !
17
2
 
14
 
! Отговори
Семейство измамници преди 12 години
Да ви е живо и здраво детето и на двамата, ама защо го гледате с крадени пари? На това ли искате да го научите от малко - как да се издържа с измами?
16
2
 
14
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Няма начин тази еврейка,да не е в далаверата.То си е в кръвта и.....
15
2
 
19
 
! Отговори
гей сер преди 12 години
Ама как само лапкат мръсните ***.Такива *** няма и в Сомалия.
14
1
 
14
 
! Отговори
Пази боже преди 12 години
Бог да ни пази от нахални и алчни жени като тази очиларка ! По страшни са и от т.н "мутри"
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако бяхме свястна държава ,подобна крадлива комунистическа *** трябваше да я разтреляме на мегдана,барабар с *** и !
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде и тая атакувана ,бита ,нещастна и какво ли не... Все сте невинни и все вас ви набеждават... А Станишев понеже е върха на сладоледа на политиците ,затова много ти завиждат за него...
11
1
 
13
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Тази пиарка,мислех да я наема за...кметството в Кривунделово,ама като разбрах каква куха...лейка е и за реклама на тиквите ми,не става.Що народна пара е...потрошила,да прави реклама на всички лапачи на народни...парици.