Нито един катарец на българо-катарския бизнес форум

В Доха се събраха само представители на родния бизнес – 100 българи
Обновена: 14 мар 2012 14:49 | 14 мар 2012 13:26,
718
Нито един катарец на българо-катарския бизнес форум
Емирът на Катар шейх Хамад бен Халифа Ал Тани посрещна по джапанки премиера ни. Снимка: МС

Нито един бизнесмен от Катар не дойде на открития днес българо-катарски бизнес фоурм в Доха.

Форумът е в рамките на официалната визита на министър-председателя Бойко Борисов в Катар.

Заедно с Борисов в емирството отидоха още 7 министри, както и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Българският бизнес беше представен от над 100 компании, чиито представители пътуваха до Доха специално за форума, съобщи Дарик.

Още по темата

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков откри форума на английски език, което обърка присъстващите. По думите на министъра на събитието са били поканени голям брой катарски компании и това е бил официалният език на срещата.

Министърът оправда слабия интерес на катарския бизнес към проявата с това, че по принцип Катар не е от традиционните ни търговски партньори в региона.

Той все пак изрази оптимизъм, че може да се намери икономическа конструкция, която да оправдае катарска инвестиция у нас.

Досега представителите на емирството са се отказвали от инвестиции у нас, защото проектите не им се стрували достатъчно изгодни.

Трайков уточни още, че от срещите с политическите структури разбира, че инвеститорите от емирството прояват интерес основно към бизнеса с голф игрища и висококатегориен туризъм.

По думите му Катар се интересува и от земеделието.

Емирът на Катар шейх Хамад бен Халифа Ал Тани е заявил желание за сътрудничество в областта на културата и образованието по време на срещата си с премиера Бойко Борисов.

Министърът на външните работи Николай Младенов обяви, че в България ще гостува делегация с представители на катарска фондация, която се занимава с образователни инициативи.

Те ще се срещнат с представители на български висши учебни заведения, с които ще разговарят за възможностите за откриване на образователни курсове в Катар.

В областта на културата сериозен интерес е заявен от страна на Музея за ислямско изкуство към работата на България по османските архиви и по представянето на българската история и култура.

Младенов разказа още, че премиерът е подарил на катарския емир позлатен пистолет, копие на документ от 12 век от архивите на България, в който се говори за Катар и копие на карта, която включва Катар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


718
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
492
2
 
30
 
! Отговори
дядо преди 12 години
отишли да продават земя тази земя дето преди 20 години можеше да изхрани 3 българии с емигрантитене да направят нещо ние да произвеждаме и продаваме ами ония да дойдат да ни доят и нашите *** да играят надзирателией ако ботев и левски са допускали че умират за толкова глупав народи продажни управници!хак да ви е тая *** дето никога нищо не е работилас помоща на любимите ви управницище ви спукат задницитени горани земя ще иматеа работна ръка за нашето кътче ще си вземат от всякъ
491
2
 
43
 
! Отговори
144 преди 12 години
Току що казаха по телевизията,че катарците не са дошли на срещата с нашите бизнесмени заради горещините! *** и майтапа. Дори не са сметнали за необходимо да уведомят нашите хора,че няма да дойдат. И това ни го съобщават по новините, а премиера се държи като че ли това е в реда на нещата. Очевидно за него е. Интереса на катарците бил да закупят земя в България и да гледат тук агнета,които да изнасят за Катар. Защо не купуват от агнетата, които ние произвеждаме е тайна. Ако нашите *** започнат да продават земя на арабите, това ще е поредната простотия от ранга на проджбата на електроразпределението.
490
0
 
39
 
! Отговори
Интериорен дизайн преди 12 години
Подреждане от дясно на ляво:Арабски шейх,палма,палма,фикус,тиква,тиква,маса
489
1
 
16
 
! Отговори
venci преди 12 години
...dumite sa izlishni...:)
488
1
 
30
 
! Отговори
??? преди 12 години
На 100-те човека ''бизнесмени'' и клакьори,пак ли ние им платихме мастрафа???
487
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко нещо кашля.Сигурно има Катар на горните дихателни пътища...
486
0
 
25
 
! Отговори
Антон преди 12 години
Смешна картинка и голям резил.
485
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега очакваме да кажат колко пари потрошиха за тази екскурзия със смехотворен финал.
484
0
 
28
 
! Отговори
hrast 2 преди 12 години
най - алчните бизнесмени барабар в Баневи останаха с пръст в устата - язък за пътя
483
1
 
28
 
! Отговори
До 560 преди 12 години
Пич ако бяха завели и Фиодосова то тогава не само бизнесмените но и емира на Катар нямаше да се появи на срещата тези хора от *** стоят далече на километри.
482
10
 
12
 
! Отговори
saki преди 12 години
Аз ако бях на Боко щях на срещата да си нарежа едиа свинска вратна пържола на вестника и отстрани купичка със ситно нарязани свински ушета и крачета с чесън и оцет и сладко да си ги хапна пред арабската ***.
481
2
 
27
 
! Отговори
из преди 12 години
Как гласувахте за тези т....и бе хора? Май боко е ходил да проси пари , а пък ги приказва за газ и магистрали сънува.
480
1
 
36
 
! Отговори
П.Петров преди 12 години
Няма ли един истински журналист с хабер от икономика да иде в Катар и да разговаря с няколко от крупните им инвеститори, да споделят в прав текст защо точно не искат да инвестират в България? След това да иде в Германия и Франция да пита същото и филмчето да се излъчи в национален ефир.
479
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да разбера защо се влагат толкова надежди в една мюсюлманска държава от третия свят? В действителност арабите са тези, които се нуждаят от инженери, проекти, ноу-хау, технологии... Мои роднини работиха в Либия и от тях знам, че хората там не са способни дори да си направят маркировката по магистралите без чужда помощ. Въпреки милиардите петродолари. За какъв катарски бизнес говорим? Там основен разпоредител с парите е емира и става каквото каже той. Другите само чакат на готово.
478
0
 
12
 
! Отговори
пишман политик преди 12 години
Ми като са били само наши бизнесмени, що са ходили до Катар да трошат пари? Туканка да си бяха поговорили и толкоз. То пак толкова полза де.
477
1
 
25
 
! Отговори
Подигравка преди 12 години
Домакина посреща двама костюмирани мафьоти по джапанки и пижама(жест"не сте желани").Не се ли сетиха наш *** ,че арабите с мафията не искат да имат взимане-даване!?
476
2
 
35
 
! Отговори
ТРЕПАААААААЧ преди 12 години
Емирът на Катар шейх Хамад бен Халифа Ал Тани посрещна по джапанки премиера ни. Хахахахохохохахахахохохо Тиквата и *** Цв.Цв пак са извадили късмет,че емирът на катар не ги е посрещнал без долни *** или направо гол до кръста и да им направи *** бизнес проект . Тиквата сега вече ако има малко мозък във тази глава би си направил равносметка на какво ниво е той самия и по-него съдят и целият народ .Може да си адски умен но менистрите като са *** и ти си *** ,те са огледалото ни
475
1
 
42
 
! Отговори
XXX преди 12 години
Как беше лафа -"Отидохме аслани, върнахме се посрани".
474
2
 
13
 
! Отговори
калейчо преди 12 години
..Актуално:..Един го вкарали в ареста при поредна милицейска акция погрешка.През ноща обаче там го онодили,а на сутринта го пуснали тихо мълком.На входа обаче бил Ники *** и го попитал : Изнасилиха ли те?..Ами да !..конфузно отговорил човекът. А много ли болеше?..пак попитал ***.Абе ти зарежи болката-Срама е голям!!!!
473
1
 
32
 
! Отговори
на баня! преди 12 години
Шейх Хамад към пожарникаря и Цецо: "Айде по-бързо с вашите глупости! Не виждате ли, че съм тръгнал на баня! По джапанки съм!