Кабинетът да смъкне цените на горивата, зоват от СДС

Сините искат доклада от КЗК за пазара на горивата у нас
Обновена: 15 мар 2012 15:06 | 15 мар 2012 13:41,
75
Кабинетът да смъкне цените на горивата, зоват от СДС
Мартин Димитров настоя правителството да представи мерки за гарантиране на конкуренцията на пазара на горива. Снимка: Impact Press Grouр

Според СДС антимонополната комисия умишлено бави доклада за пазара на горива, обяви на пресконференция в парламента лидерът на сините Мартин Димитров.

Докладът на КЗК за евентуално картелно споразумение при търговията с горива трябваше да бъде представен днес на парламентарната икономическа комисия, чийто председател е Димитров, но тава не стана факт.

Още по темата

"Искаме комисията да не протака повече и да представи доклада за пазара на горивата не по-късно от следващата сряда, 20 март", ядоса се  лидерът на СДС.

Според него на практика няма работеща антимонополна комисия, а това означава, че трябва да бъдат подменени членовете й.

"Знаем, че комисията разполага с данни, че няколко петролни компании са в спорни взаимоотношения по отношение на определянето на цените на горивата", допълни той.

Мартин Димитров настоя правителството да представи пред депутатите мерки за гарантиране на конкуренцията на пазара на горива и чрез пазарни механизми да намали цените.

"Какво прави българското правителство сега – констатира и абдикира, затова цените скачат така", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
3
 
! Отговори
12 преди 12 години
Stiga be, a otkyde pari za skypoplateni *** i *** za ohrana
24
5
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Мартинчо,не цените на... горивата,правителството на Боко трябва да бъде смъкнато,като вредно и популистко.Въпросът е,че никой не виждам от...сега политиците,който да поведе народа и вземе власта в негов интерес,а не на...олигарсите.Сидероф се остави да го...смачкат,Мигленчето от сега си е...повдигнало полите,ти и Костоф сте слаба...ракия,Параваноф се...пъне,но повечето олигарси са му...приятели,За Боко и ГЕРБ - популисти на...квадрат.Ей да дойде едно цунами и да ви помете,че народа да си отдъхне
23
1
 
3
 
! Отговори
До работещ преди 12 години
Американците си го произвеждат сами.Проста сметка показва че 1 литар петрол излиза около 0.90-1.00 лева от борсите. След това има транспорт, преработка, данъци и какво ли още не.Акцизите на горивата не могат да се намалят. Те са си спуснати от ЕС.
22
3
 
5
 
! Отговори
do 4 преди 12 години
Аман от поддръжници на престъпници....
21
2
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Достатъчно е...- Достатъчно е само ДА СПРЕ ОБЛАГАНЕТО НА ДАНЪК "АКЦИЗ" С ДАНЪК "ДДС"...ТАКОВА ОБЛАГАНЕ НА ДАНЪК С ДАНЪК СЪЩЕСТВУВА САМО В БЪЛГАРИЯ...!!!
20
2
 
1
 
! Отговори
работещ преди 12 години
Христо, 19, много си благ, бе момче, лошите хамериканци при минимална заплата доста над 1500 лв. и цена на бензина към 4 лв. много недоволстват. А че заплатите ни са мизарни - спор няма.
19
4
 
7
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Кои бяха тея СДС?
18
4
 
2
 
! Отговори
Христо преди 12 години
Хора, цената на горивата не е висока, напълно нормална си е. На нас доходите са ни ниски! Ако минималната заплата беше 1500 лева нямаше да е проблем дизела да е 3 лева....
17
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Включете се към групата във Фейсбук : " Аз НЯМА да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ! "
16
2
 
3
 
! Отговори
работещ преди 12 години
8, ти успял ли си да искараш първата година в школото? Явно не, поради малоумие. Икономиката, маминото, НЕ се регулира ОТ принципи, а СПОРЕД принципи, дали ще го прави държават, дали пряко или чрез други икономически субекти, групи, обединения, съюзи и пр., дали пък тия, последните ще го правят сами, без държавата и т.н. - това са варианти. Та, "свободни пазарни принципи" НЕ РЕГУЛИРАТ, а движат икономиката, теоретично - към ДИНАМИЧНО равновесие ("границата на баланса"), а на практика е сложно
15
5
 
9
 
! Отговори
BIG AL преди 12 години
Айде сега , всички комуноиди и гербаджии- праскайте минусите..Майната му на българския интерес- на цял един народ :)Алооо, тук не става дума за цената на Ферари-то, а на всички СТОКИ- вързани с цената на горивата, газта и т.н...Но е добре, да се осъзнае от все повече граждани - кои интереси са по-важни ...)На ЛУК или българските :))П,С. Още един път - БРАВО , Мартине , само така :))Нито една "цена" не е ниска - при мутрите на власт :)).................................Когато има истинска конкуренция , с Тирове по границата , тогава ще стане като в големите търговски вериги - ще 'изстискват" цената да бъде възможно най- ниска - за да пазаруваш ТАМ , а не в съседната верига ...;
14
4
 
2
 
! Отговори
гражданин преди 12 години
"Златното ключе" отдавна е загубил авторитет пред десните избиратели.Не може да подкрепиш праветлство, в което има агенти на ДС и хора от охранителния бизнес,а днес исмаш претенции.Ако
13
3
 
7
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 12 години
Айде сега ..'Комисията ви виновна :))Страхливци и корумпета са Мин. съвет - начело с бухалкаджията ..Не смее да я размаха - срещу ЛУК ..:))))Какво тук значи някакъв си държавен интерес, пред интереса на съветските другари !!???П.С. Не мога да разбера , ЗАЩО този , който иска и може - да не внася- един - 10 ТИРА дневно- под надзора на митницата и НАП- ей, така ...)И не ми излизайте с "правни" интерпретации и норми :))ИМА си контролни органи - да контролират , бе ..Имаме си и лаборатории и един куп безделници, които могат и Закона да променят ит .н.Стига да искат- да въведат конкуренцията..Но , не искат, гербаджийте не искат ..П.С.БРАВО Мартине , само така :))
12
1
 
9
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 12 години
Вижте сега ....)Ситуацията е "сложна" ..Грандос шефът НЕ си е дошъл от екскурзията в Катар..После и в петък е казал , че ще бъде зает-ще ходел по магазините :) Силата му е в ..ходенето, лепенките , застраховките ..Но тук става дума и за ЛУК - за мафията , съветската/ предвид възрастта и израстването на кадрите на ЛУК /...:)))После, на тази комисия и ПУКА - дали ще си остане на щат- на големите заплати , а НЕ - някакви си интереси на цял един народ :)Е как искате - след ЕДНОГОДИШНО ' разследване , ей така , за един ден - без РАЗРЕШЕНИЕТО му - да излиза с доклад :Абе , в каква държава живеете , бе , ей ..))После и Петкото е назначен от БКП - ама може вече да е станал "наш"- ГЕРБ човек - като онази *** - посланик в "Швейцария ..:)Изобщо , НЕ може току така - да кажеш: Волската мутра от Правец е ..монополист , с подкрепата на един от карето на карти :)Трябва разрешение , ей, от карето картоиграчи ..Друг начин - няма :))
11
0
 
1
 
! Отговори
работещ преди 12 години
10, елементарно е: всеки икономически субект се стреми към свой монопол, в България това става с всички средства, а държавните органи, които трябва да регулират и пазят конкуренцията от монопола, просто узаконяват монополните цени и похвати на фирми, близки до управляващите.
10
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То тоя кабинет дърва за огрев не може да осигури на пазара, Вие искате с цената на течните горива да се справи :)
9
2
 
2
 
! Отговори
ДО 4 преди 12 години
АЛО,УЧЕНИЯ,Я ОБАДИ ЗАЩО НЯМА КОНКУРЕНЦИЯ,КАТО ТИ Е ЯСНО ВСИЧКО!
8
5
 
7
 
! Отговори
Дядо ГОШО преди 12 години
мАРТИНЧО ЖАЛКО ЧЕ СИ ИКОНОМИС НО АКО ТИ СИ НА МЕСТОТО НА ББ КАК ЩЕШЕ ДА СВАЛИШ ТЕЗИ ЦЕНИ ЗА КОИТО И АЗ МЕЧТАЯ ?????
7
4
 
8
 
! Отговори
Unufri преди 12 години
Всички тия приказки са един доста овехтял опит на сините за евтин PR и имитация на загриженост за българското общество. Точно десните трябва най-добре да знаят, че икономиката не се регулира от държавата, а от свободни пазарни принципи.Докато има потребители, които са склонни да плащат по-висока цена, тя ще расте до момента, в който не удари границата на баланса на потребителя, в който той търси алтернатива.
6
4
 
8
 
! Отговори
Unufri преди 12 години
Ако правителството се лиши от част от акциза върху горивата, за да може те уж да поевтинеят ще се случат две неща. 1-во, горивата няма да поевтинеят, защото новосъздалата се разлика ще даде възможност на производителя да вдигне още цената, т.е. това ще е подарък за Лукойл. 2-ро, Държавния бюджет ще се лиши от средства, които не могат да се компенсират по друг начин...Дори опцията за санкция срещу евентуално картелно споразумение няма да намали цената...