"За" Атанасова 120. "За" Добрев 119

Два пъти прегласуваха кандидатурите им заради депутати зад чужди пултове
Обновена: 21 мар 2012 14:48 | 21 мар 2012 13:00,
79
"За" Атанасова 120. "За" Добрев 119
Двамата нови. Снимка: БТА

След две комични прегласувания заради светкавичните ръце на депутати, дръзнали да гласуват вместо свои колеги, парламентът освободи Стефан Константинов и Трайчо Трайков и на техните места, съответно в здравеопазването и икономиката, избра Десислава Атанасова и Делян Добрев.

След първото гласуване независимият Георги Терзийски се оплака на Цецка Цачева, че негов колега се пресегнал и натиснал "против" избирането на Атанасова.

Шефката на НС Цецка Цачева заръча ново гласуване и тогава досегашната парламентарна председателка на  здравната комисия бе избрана за здравен министър.

Още по темата
21 мар 2012 11:50
148

"За" кандидатурата й гласуваха 120 народни избраници (ГЕРБ и независимите) от всичките 166 в залата. Против бяха 46 депутати от опозицията.

"Гласувах против, защото човекът, който носи основната отговорност за политиката на кабинета и в сферата на здравеопазването, премиерът Бойко Борисов, го няма в тази зала", обяви от трибуната Михаил Миков от БСП.

"Гласувах против, защото е ясно, че подкрепата на независимите, които вече работят и с картите на колегите си, не могат да променят явния дефицит на реформи в здравеопазването и несъстоятелността на политиката, която води правителството на премиера Бойко Борисов", каза още левият депутат.

Веднага след думите му Цачева изчете и другото решение – за освобождаването на Трайчо Трайков и избирането на наследника му Делян Добрев.

И тук отново ситуацията с прегласуването се повтори. Оказа се, че нечии сръчни ръце са натиснали бутона "за" избирането на Добрев от пулта на депутата от БСП Петър Димитров.

Цачева призова за успокояване на страстите и пусна ново гласуване.

От всичките 161 депутати, които участваха в него, 119 си харесаха за министър Делян Добрев, 42-ма обаче не го одобриха.

"Не ръкопляскайте на гласували 160 депутати и на избирането на нов министър със 120 гласа. Трябва от ГЕРБ да си сложите черни лентички", посъветва управляващите бившият икономически министър Петър Димитров.

"Гласувах против, защото г-н Аз (Бойко Борисов - бел.ред.) го няма тук", аргументира се той, докато новият здравен министър вече напираше да застане на парламентарната трибуна, за да се закълне.

Тя изчака чинно Делян Добрев и двамата се заклеха да спазват конституцията на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
4
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Нови 2 носни кърпи за премиера! Много често започна да си бърше носа и май ще боледуваме! За съжаление не само той, а всички!
69
0
 
8
 
! Отговори
100 преди 12 години
Vapros:-Kade moge da se stane ikonomicheski minister bez da imash diploma po Ikonomika ?Otgovor:-Bulgaria........................................................................................................................................
68
2
 
3
 
! Отговори
do Obikn. grajdanin преди 12 години
Dragi grajdanino, jalkoto e tova, che zamursihte Sofia s vasheto Ekane i Mekane. che zapochnahte da si hvurljate bokluka prez prozorcite i balkonite, che do 18 godini ste skitali po kura za da pasete ovcete ili magareto, i sega ste doshl da "poopraviter" nashia jivot v Sofia. Predi da mahnat sof. jitelstvo Sofja be grad sus stil, char u ujut. Sega e pulen sus Seltaci kato teb. deto si ostaviat vlechkite pred vratite, kato na selo.govoriat na ezik koito ne se razbra i se vuzporoizvejdat v podobie
67
4
 
4
 
! Отговори
hagen преди 12 години
Лек път.
66
4
 
5
 
! Отговори
4 преди 12 години
hagen Върнах се в България с надеждата да помогна на такива низки роби като тебе ,които слугуват и цалуват ръка на мутрите и олигарсите за 600 лв на месец.Бързо разбрах ,че няма смисъл и пак заминавам за чужбина .Със здраве!
65
0
 
2
 
! Отговори
OMAROVA преди 12 години
NEMAM NISHTO PROTIV MLADITE HORA,V TEH E BUDESHTETO. ISKAME NE ISKAME, TOVA E JIVOTA. NO KATO ZNAM KAKVO E DULOVO,APROPO, SEHSTATE LI SE KUDE E TOVA GRADCHE, KATO ZNAM KAK E POPADNALA DEVOIKATA V GERB I SEGA MINISTER, KAJETE MI, IMA LI SHANS ZDRAVEOPAZVANETO?SPORED MEN E POREDNIA BUSHON V NERKADURNOTO RUKOVODSTVO NA IMPERATORA BORISOV A DA NE GOVORIM ZA TOA MOMCHE, TRI MINOSTERSTVA V EDNO I TOI SHTE GI "OPRAVI?? KAK VI SE STRUVA. ILI SA POSTAVENI SHEMITE S KRADENNETO DA SI PRODULJAVAT??KOI ZNAE.
64
4
 
7
 
! Отговори
hagen преди 12 години
Като си завършил "пристижен"университет в чужбина защо не остана на работа там а дойде в Б-я с надеждата да те изберат за министър ли?Защо тогава се тюхкаш че имаш по-добро образование от Делян Добрев а не са те избрали теб за министър.
63
4
 
4
 
! Отговори
Unufri преди 12 години
До 63: Как може да обвиняваш някой друг за персоналните си неволи и провали? Ти да не си в някаква детска ясла, че чакаш някой друг да се погрижи за теб?Във Факултето разсъждават по същия начин - не дават хляб, не дават работа, никой нищо не ни дава....Бойко Борисов персонално ти е виновен на тебе, че си непрокопсан висшист. Ама като гледам колко плюсове има поста ти май това е болестно състояние в България. Някой друг ни е виновен, но никога не сме виновни ние...
62
3
 
1
 
! Отговори
4 преди 12 години
69 Няма смисъл да си пиша с такива като тебе.А кой е комплексара ,ще оставя на останалите читатели да преценят.Жив и здрав да си!
61
5
 
13
 
! Отговори
яя преди 12 години
Тъпанарите все още си мислят, че ГЕРБ и БК(С)П са различни неща. Точно както иска водачът им. Абе ***, нима ще позволите толкова евтино да ви преметнат? ГЕРБ видите ли е алтернативата на БСП. ..ама друг път. Осъзнайте се....
60
1
 
4
 
! Отговори
Do 67 преди 12 години
Извини ме, но от изказването ти лъха комплексарщина. но все пак ти благодарим, че сподели с нас колко "изучен си", колко престижен е университетът ти и как няма кой в тази родина-мащеха да оцени потенциала ти. Няй-вероятно има защо. И сигурно има и други "изучени" тук, но не се бият в гърдите. Стегни се, щом имаш подобни претенции и се дръж на положение. Иначе си обикновен каруцар...
59
13
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
премиера не бил в залата.ха че що трябва да ходи там да се занимава със закърнели комунисти и отчаяни *** .да си е.ат майката никой не ги бръсне за слива.по цял ден пишат некакви пъпчиви червени шльоковци против герб и какво от туй.бб пак ще им набие канчето на ***. кръв пикаят от яд.нема се плашите вече сте го издухали
58
6
 
3
 
! Отговори
4 преди 12 години
47 "Мушеници" идва от еврейското "муше" -измамник и е чуждица и мога да си я пиша както си искам."пристижен" съм го объркал по невнимание и все пак ме нямаше дълго време в "родината".Иначе си знаех ,че веднага ще се появят такива завистливи цървулковци като тебе ,дето са завършили уньсесе и чичо ги е оредил на работа и ще почнат да си избиват комплексите на правописа ми...
57
19
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
В младите е надеждата на всички възрастни хора,да ги подкрепим Българи,моля комунистите,*** и *** вас не ви броим за Българи камо ли за хора,така че не ви щем и мнението за младите интелигентни Българи....
56
0
 
8
 
! Отговори
и преди 12 години
Коментар 63 - това е. Все си мисля как ако имам възможност бих ги пречукал тия хора. а по принцип не сам такъв човек. до къде докараха държавата *** мрасни.
55
0
 
7
 
! Отговори
новият конкурс преди 12 години
най-добре да се насочите към министър, дето противоречи на Него, щото песента му е изпята.
54
5
 
31
 
! Отговори
пет преди 12 години
Благодаря ти Б.Б, че умори от глад баба.Благодаря ти ГЕРБ, че баща ми няма работа и мина само на хляб и сол.Благодаря ти България , че отглеждаш един висшист на 34 които не знае как ще изкара утрешния ден.Не е ли време да вземем неща в наши ръце ( т.е. АК - 7.62) и да изчистим парламента?
53
2
 
8
 
! Отговори
новият конкурс преди 12 години
как работи конкурса? записвате се в някоя неправителствена организация и започвате масирано да плюете министъра и да му сочите грешките, а най-добре да сте член на Герб, той/тя и без това ще се издъни, защото в конкурса участват и всички депутати от Герб (те са с предимство), същотои за замовете, особено за тях, защото от зам се става министър много лесно. И така след като зам или министърът са отстранени, не забравяте да направите няколко сфирки на самотния мин-председател и сте готови за поста
52
2
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
Не знаех, че Кюстендил е в Турция :)))) Борисов е в Кюстендил, заедно с министрите от кабинета.
51
22
 
5
 
! Отговори
vini преди 12 години
Браво на младите.Покажете на тези които гласуваха против че дните им са преброени трябва да излизат в пенсия стига народа да ги хрантути Те не мислят за благото а само за партийните си страсти .Успех.