Моралът в политиката е вреден, откровеничи Доган

Политиката не е полето на борба на ценностите, смята той
Обновена: 26 мар 2012 14:46 | 26 мар 2012 07:00,
232
Моралът в политиката е вреден, откровеничи Доган
Ахмед Доган. Снимка: Булфото

Търсенето на морал в политиката е вредно за държавата. За качествата на един политик трябва да се съди по това какво прави за държавата, а не дали действията му са морални или не.

Това е заявил на 16 март т. г. лидерът на ДПС Ахмед Доган пред участниците в националната програма “Управленски умения” на Училището за политика “Димитър Паница”, пише в. "Труд".

Изказването за разграничението на морала от политиката Доган направил след въпрос на една от ученичките дали е редно политик от неговия ранг да получава хонорар като консултант по “Цанков камък”.

Още по темата
В отговора си лидерът на ДПС цитирал италианския философ Николо Макиавели, който пръв лансира идеята за ясно разграничение на двете сфери.

“Действията на държавниците трябва да се оценяват по това дали са допринесли за човешкото благо, а не от морална гледна точка”, припомнил тезата на Макиавели Доган.

И допълнил, че “политиката не е полето на борба на ценностите, а полето на целесъобразното, на поставянето на цели и избирането на средства за постигането им”.

На участниците в “Училището за политика” им направило силно впечатление, че Ахмед Доган не казал една лоша дума за ГЕРБ. Не разкритикувал и отделни представители на властта - министри или депутати.

На въпрос oт участник дали ще се разпадне Европейският съюз, Доган обяснил, че не прогнозира пълен разпад в следващите години, но има неблагоприятни тенденции, които могат да доведат до разделянето му на части.

“При подобен негативен сценарий въпросът за план Б и план C е фундаментален, но българската политическа класа все още не е готова да му даде отговор”, признал Ахмед Доган.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
16
 
! Отговори
ВАЙС преди 12 години
Медиите в България създадоха този ореол, че видите ли Доган бил много умен и находчив политик. И то кои медии?? Тези на мафията разбира се, барабар с онзи гологлав Учиндолски селянин - Слави. Запомнете, този Доган е един първичен и жесток НЕРЕЗ, един алкохолик и чиста проба мафиот, и то от ниска класа. Въобще не вярвайте на *** приказки колко бил умен и начетен. За съжаление, обаче дори този индивид е по-голям патриот от много други "българи"в парламента. ТОВА Е СУРОВАТА РЕАЛНОСТ У НАС.....
103
0
 
13
 
! Отговори
myfhtg преди 12 години
Естестжено, че морала е вреден за Доган, та той е всякакъв друг, но не и морален в каквото и да е било отношение. Крадец!
102
10
 
4
 
! Отговори
до 111 преди 12 години
Това че ти си гледал едно интервю с него, не значи че знаеш капацитета на мозъка му. Доган няма как да го поставиш в неловка ситуация- има аргументиран отговор на всеки въпрос. Ето това се казва МОЗЪК, приятелче. Друг е въпроса че го използва само за собствения си ***.
101
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво общо има политиката и националните интереси с това че си гушнал 1 млн лева ? точно ти действаш против националните интереси
100
0
 
10
 
! Отговори
до 99! преди 12 години
като е голям мозък гласувай си пак за него да те управлява! явно си мазохист! а и това че е прочел някоя друга "философска" книга не го прави голям умник! просто на фона на електората му, наистина изглежда много умен! то няма и как иначе, след като пред него е едно стадо, което не може да си напише името! така наистина е голям мозък! боже боже, какво доживяхме?! този умник след като ни управлява 20 години, какво е направил за България?! единствено държавни пари(трохи) е давал на електората си!
99
0
 
12
 
! Отговори
До 109 преди 12 години
Защо ли в БЪлгария като кажеш, че някой е "Играч" значи голям комплимент?Какъв играч?- Той си е престъпник, предател на националните интереси.Играч е някой, който печели с ума си и в рамките на закона, заобикаляйки го. А този имаше власт и единствено чрез нея натрупа богатства, влияние.Повдига ми се от него.
98
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужас!Не зная какво трябва да се случи та този *** Доган да изчезне от полето на България.
97
1
 
15
 
! Отговори
до 99 преди 12 години
Е, аз съм откровен...искам да го видя разстрелян като куче, но не мога да си кривя душата че е голям мозък. --Доган не е голям мозък, просто твоят е малък и не може да прецениш, че Доган е един изключително ограничен човек и селски тарикат. Това, че е назубрил фразеолагия, с която да впечетглява малките хора, не го прави нищо особено. Като политик и човек се провали напълно.
96
0
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
За качествата на един политик трябва да се съди по това какво прави за държавата, а не дали действията му са морални или не.Така е Догане, но от вас политиците не сме видяли работа за държавата и за 2 ст. Само за своя лична угода действате. А че нямате морал, това отдавна го знаем.
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доган е играч!!!! В този смисъл няма място за морал - прав е!!! Друга тема е целите които си поставя дали са за всеобщото благо или за неговото лично , май май за него самият ....
94
0
 
18
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
не е морално да има линчувани политици!но е полезно за държавата!Държавните интереси над морала!
93
4
 
15
 
! Отговори
Доган е вреден преди 12 години
Доган е вреден за България. Даде част от българския бизнес на турски фирми и на мафията. Печалбата отива в Турция и ръцете на мафията, а не остава в България. Доган е национален предател.
92
1
 
3
 
! Отговори
сатъра преди 12 години
до 84Защо не отидеш да се прегледаш вече,като гледам крайно време е!!!
91
1
 
7
 
! Отговори
прост преди 12 години
Ето и от мен най- добрата идея да изгоним всички политици от власта заради лошия преход 23 год са прекалено много и вървим все надолу по-добра идея от тая не виждам.
90
4
 
7
 
! Отговори
Бенковски преди 12 години
*** овчия народ, тоя какво го търпите още бе ?!
89
7
 
8
 
! Отговори
до 96 преди 12 години
Явно не си го гледал в интервюта. Доган има повече мозък почти от всички там събрани в парламента. Понеже е крадец и понеже е турчин не искате да го признаете. Е, аз съм откровен...искам да го видя разстрелян като куче, но не мога да си кривя душата че е голям мозък.
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Политиката не е полето на борба на ценностите, смята той"А аз все си мисля, че трябва да ни управляват хора с морал и ценности.Но явно г-н Доганя не мисли така.Съжалявам, че мисля така, Догане.Вие явно като сте навътре в политиката ги разбирате тези неща повече от мен.Явно вие като човек с авторитет сте много по-компетентен от нас нормалните хора.Съжаляваме, че искахме морални депутати. Явно грешката е в нас.МОРАЛ???? Па вас ви не трябва.
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вкарайте ме и мене у парламенто и ще видите и аз как ще захитрея и ще давам акъли ама на дела нищо.
86
3
 
12
 
! Отговори
ужас!? преди 12 години
някои още са на мнение че доган бил голям мозък!? това ми говори само, че техния мозък е малък! когато дълги години си подкрепян от държавата(ДС), и никой не ти търси отговорност за престъпленията, всеки тарикат *** от улицата може да се изявява като тоя ***!
85
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОХ ДОГАНЕ И ТИ СИ ЖИВИЯ ПРИМЕР ЗА ТОВА КОЕТО ГОВОРИШ ,ТИ ДУМАТА МОРАЛ НЕ СИ Я СРЕЩАЛ И В РЕЧНИЦИТЕ