Моралът в политиката е вреден, откровеничи Доган

Политиката не е полето на борба на ценностите, смята той
Обновена: 26 мар 2012 14:46 | 26 мар 2012 07:00,
232
Моралът в политиката е вреден, откровеничи Доган
Ахмед Доган. Снимка: Булфото

Търсенето на морал в политиката е вредно за държавата. За качествата на един политик трябва да се съди по това какво прави за държавата, а не дали действията му са морални или не.

Това е заявил на 16 март т. г. лидерът на ДПС Ахмед Доган пред участниците в националната програма “Управленски умения” на Училището за политика “Димитър Паница”, пише в. "Труд".

Изказването за разграничението на морала от политиката Доган направил след въпрос на една от ученичките дали е редно политик от неговия ранг да получава хонорар като консултант по “Цанков камък”.

Още по темата
В отговора си лидерът на ДПС цитирал италианския философ Николо Макиавели, който пръв лансира идеята за ясно разграничение на двете сфери.

“Действията на държавниците трябва да се оценяват по това дали са допринесли за човешкото благо, а не от морална гледна точка”, припомнил тезата на Макиавели Доган.

И допълнил, че “политиката не е полето на борба на ценностите, а полето на целесъобразното, на поставянето на цели и избирането на средства за постигането им”.

На участниците в “Училището за политика” им направило силно впечатление, че Ахмед Доган не казал една лоша дума за ГЕРБ. Не разкритикувал и отделни представители на властта - министри или депутати.

На въпрос oт участник дали ще се разпадне Европейският съюз, Доган обяснил, че не прогнозира пълен разпад в следващите години, но има неблагоприятни тенденции, които могат да доведат до разделянето му на части.

“При подобен негативен сценарий въпросът за план Б и план C е фундаментален, но българската политическа класа все още не е готова да му даде отговор”, признал Ахмед Доган.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
К'вото и да плямпате..Доган си остава най-хитрият политик. Иначе е за разстрел ако съм пак откровен.
83
1
 
1
 
! Отговори
3 преди 12 години
до 86, на мен пък ми прилича на ключодържател
82
1
 
9
 
! Отговори
аааооо преди 12 години
Тоа па се *** на публично място. Доган и Боко - лицата на "прехода".... България не е държава, а диагноза, заради такива като тоя на снимката.
81
1
 
2
 
! Отговори
до 85 Томас преди 12 години
Няма такова нещо господ не се намесва пряко във земните дела, той е зает със по-важни неща затуй е пратил дявола да живее със нас и ни е дал скрижалите и заповедите, Kой по кой път ще поеме въпрос на избор. При повторното приествие всеки ще си получи заслуженото. А то е близо по-близо отколкото предполагаме.
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напротив, Догане !Именно в политиката ,политиканците ,като теб трябва да се придържат към морал.Но къде ти ?Тогава няма да има лапачка.
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Томасе, ти си *** енциклопедията брат ми. Браво!
78
0
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
86Сигурен ли си ?Тези звезди са точно това, което написах - идва не от светец - друг е въпроса, че светци няма - тези дванайсет звезди идват от короната на майката на нимрод - а тъй като възродената римска империя продължава делото на вавилон са решили да вземат и тия звезди - дори и сградата на европейския парламент е като вавилонската кула
77
0
 
4
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Съдбата е...същата,като жената;ако искаш да ти бъде...покорна,трябва да я биеш и...блъскаш. -Н. Макиавели
76
4
 
1
 
! Отговори
до:84 преди 12 години
Това със звездите не е символ на дявола а ореол на светец.
75
0
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
65Не искам да те разочаровам, но корана е измама - Господ казва в словото Си - противете се на дявола и той ще побегне от вас, чрез силата на Исус Христос ние, имаме власт да се противопоставим на дявола.
74
0
 
6
 
! Отговори
Томас преди 12 години
погледнете и как са разположени петолъчките зад доган - с два разтворени рога нагоре - символа на дявола - ес сами показват на кой служат с много такива символи.
73
0
 
12
 
! Отговори
един от многото преди 12 години
"Търсенето на морал в политиката е вредно за държавата.". Този за какъв се мисли, че пробутва подобни банални глупости. Може би е искал да каже "търсенето на морал в политиката е вредно за джоба ми". Затова не трябва да се допуска партия на етническа основа - каквото и да приказва и прави турците б България ще гласуват за него. А иначе е поредния охранил се на държавна ясла хитрец, който иска да мине за велик. И нямаше нужда да ми казваш - знаем, че нямаш морал. Или поне е по е по-евтин от 2 млн
72
0
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
защо мафиоти и мутри трябва да ни учат на морал!кой казва че политиците ни правят нещо за държавата след като всички виждаме че правят всичко за собствения си интерес!
71
3
 
2
 
! Отговори
ХРИСТО ФИЛИПИДИС преди 12 години
Вулгариу, само Гърция и елинизма ще ви спаси от турците и ...Ще погърчим Аамет Доганакис.е го направим грък, а после и всички от ДПС..
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Акажете ми едно нещо дето някой полотик е направил за държавата различно от туй да си пълни джоба всичките са милионери една болница не са построили.
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да изберем този мъдър ум. Дойде денят!!! Нямаме много дълга памет, вече забравяме за лъжите, кражбите хонорарите, вече ругаем само Бойко, Цецо и т.н. Време е да се върнат нашите, а те са достатъчно нагли дори да ни заявят - "Ние сме политически ***, но вие ще ни изберете." Да ги изберем, за да ни говорят това, което чета по горе всеки ден, да ни обясняват кой разпределя баницата и кой какъв специалист по хидрология е!!!
68
0
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
златев още един кредитен милионер с помощта на държавата и на гърба на уфсите!1,5 милиона от неплатени заплати18 милиона задължения към НОИ и българските пенсионери!12 милиона евро други задължения...И това не е престъпление!защо такива хора са на свобода а не в затвора!Бернард Тапи бе в затвора за корухционни сделки въпреки че бе министър!жупе също бе в затвора за непрозрачно събиране на средства за управляващата партия!у нас няма нито един министър в затвора заради недоказани доходи!
67
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доган е голям мозък, но лошото е че го използва само за собствения си джоб.
66
0
 
8
 
! Отговори
DOGAN E VREDEN!!! преди 12 години
Пълно безобразие, че започнаха да ЛАНСИРАТ отново Доган с неговите "философии"!Означава УЗАКОНЯВАНЕ на поведението стил "В.Захариев", лъжи и измами от политици!!Е ли причина да се допусне да четем ПОШЛИ откровения, факта, че новият човек Вълканов , който изплати заплатите и ПОЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на Захариев, е от Мултигруп, която е близо до Доган.Но той и затова "ПРЕВАНТИВНО " казва:Търсенето на морал в политиката е вредно за държавата.Т.е.- аз правя "добро" за държавата- не търсете в МЕН морал!!
65
0
 
1
 
! Отговори
ДО 67 преди 12 години
Изгледай филмчето Money as debt там е обяснено защо балона се пука през няколко години и идва рецесията.