Борисов подозира, че е обграден от шпиони

Вини Дянков и Трайков, които преговаряли по "Белене"
Обновена: 28 мар 2012 18:30 | 28 мар 2012 18:30,
226
Борисов подозира, че е обграден от шпиони
Бойко Борисов смята, че е взел правилно решение. Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов признава, че решението да се откажем от проекта АЕЦ "Белене" е било взето още преди няколко месеца. Това става ясно от публикуваната стенограма на МС от заседанието на кабинета.

"И аз истински се забавлявах, нас ни обвиняват в полицейщина, но имам чувството, че съм обграден от шпиони и всички наши решения, днес като го видях Костов по bTV същото, което като решение днес взимаме, той същото го показва. И няма да се учудя сега, ако отиде и каже – той Борисов се съобрази с нашите предложения на "Синята коалиция".

И тук виня някои хора, които участваха в преговорите, защото повтарям, Дянков и Трайков ги пратих да съобщят това на руската страна преди няколко месеца", заявява Борисов пред министрите си.

Още по темата

Според него решението на правителството е правилно, след като разгледали всички плюсове и минуси.

"Фактът, че нещо 33 години не е станало, има нещо, което да му тежи. Затова аз съм доволен, че и господин Путин прие моите тези като правилни и именно затова, защото много ми се иска да приключим с тези проекти, защото след "Бургас-Александруполис" това е вторият проект, който канцелираме, да отиде делегация, водена от министър Добрев, да уточним, по възможно най-дружеския начин да приключим с всички тези проекти, да намерят решения, да не се отива на съд да се харчат грешни пари, веднага да се стартира процедура за "Козлодуй" и съответно пак същите тези решения да се вземат за намиране на инвеститор, съвместна компания да се направи, да се търси хибридният модел", смята премиерът.

Той заръчва и ускоряване на действията по "Южен поток", който ставал газоразпределителен център на Балканите и по думите на премиера той е изключително изгоден за България.

"Това, което Путин ми каза, че декември 2015 г. трябва да тече газ. Беше изключително доволен и от това, че турският премиер Ердоган е подписал всички надлежни документи за минаване през икономическата зона на Турция за "Южен поток", така че в тази посока ни остава този проект", казва Борисов пред министрите си.

В решението да се откажем от АЕЦ "Белене" не фигурира точка, че на площадката ще градим газова централа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
13
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Боко закова поредния пирон в ковчега на БСП!
94
10
 
19
 
! Отговори
поредния пирон преди 12 години
Боко закова поредния пирон в ковчега на България!
93
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦвЦв нали подслушва всичко, даже и ГСМ и го докладва веднага на ББ. ЦЦ пък е Мата Хари в народното събрание и ако дочуе нещо, също докладва на ББ и РП.
92
3
 
11
 
! Отговори
партенки за заблуда преди 12 години
Пожарникарят пуска поредните партенки за заблуда на собствените си овце.
91
3
 
14
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Идиотщината ходи по хората1. До сега са произведени и двата реактора за АЕЦ-Белене, повечето от съпътстващите съоръжения и основите на единя реактор, чието разбиване струваше колкото направата на втория и това само за 1,39 милиарда!!! С разликата до 4 милиарда, само български *** не ще може да дострои АЕЦ-Белене!2. Първите четири паро-генератори в Козлодуй, предварително са предвидени за газови и трябваше само да се свържат с газопровод!!!!3. Връх на глупостта е да съсипеш най-ефтината ядрена централа, за да правиш газова, а на мястото на построената преди 30 години газова мощност в Козлодуй да правиш 7-ми блок!!!НО КАКТО ВЕЧЕ КАЗАХ ГЛУПОСТТА ХОДИ ПО ХОРАТА И САМО БЕЗМОЗЪЧНА АМЕБА МОЖЕ ДА НИ УБЕЖДАВА, ЧЕ ФОТО-ТОК ПО 79,0 СТОТИНКИ, Е ПО-ЕВТИН ОТ ЯДРЕН ТОК ОТ 1,169 СТОТИНКИ- А НАЙ-СТРАННОТО Е, ЧЕ ИМА И НЯКОЛКО ХИЛАДИ БЕЗМОЗЪЧНИЦИ, КОИТО ГО ВЯРВАТ!!!- БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ УПРАВНИЦИТЕ И, ОТ ВРАГОВЕТЕ И, И НИЕ, ПРОСТИЯ НАРОД МОЖЕМ ДА Я ПАЗИМ!
90
2
 
9
 
! Отговори
Република преди 12 години
Кой мисли, че като кажеш канцелирам, а не прекратявам изглеждаш по-умен? Освен приятел Уорлик, за никого другиго не се сещам. За "Белене" трябваше да има референдум! За лустрация на окопалите се във властта политкомисари може да има референдум, за кражбата на държавното имущество може и трибунал с китайски съдии, но за националните приоритети и проекти за десетилетия, народът трябва да си каже думата, най-малко защото той ще плаща. Не може кефа на някого да е определящ.
89
3
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Грешка коко! Борисов отдавна ни е забил в стената!
88
9
 
6
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Евалата Бойко! Ето това е премиер.
87
8
 
5
 
! Отговори
Яка Гърла преди 12 години
Кутев (109,110) и геяСЕР - всички останали, седят пред два компа на "позитаноо" 20 и докато уж провеждат политическа агитация по сайтовете, най-безсрамно си ровят в пликчетата и си масажират меките буби, говорейки си замечтано за истински мъже. Трагедия!!!
86
3
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Забележете !!!!! Решението било взето още преди месеци!!!!! Еми да благодарим на имератор Тиквий 1-ви че все пак реши ,че благоволи да въобщи и на нас селяните ,на покорните крепостници българския народ последни,не че е длъжен разбира се ,ние съществуваме само да работим за негово величество нищо че ние простите плебеи сме над 70% за АЕЦ Белене ,но това не ви е демокрация ,не ви е република а империята на Тиквий Богоподобни 1ви !
85
4
 
19
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Борисов ни води право в стената с 350 км.Отказа всички големи проекти като Белене и Бургас-Александруполис,т.е. превръща държавата в земеделска (селска).Борисов е опасен за България и трябва да го изгоним докато не е късно
84
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вари го печи го,ТИКВАТА си е ТИКВА!
83
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Т.н."сини" винаги ликуват, когато нещо в България бива съсипано. Защото са маши на враждебни на България сили. Жалки продажници!!!
82
3
 
26
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
*** винаги се мисли за най-хитър и си въобразява че всички му завиждат
81
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой ми *** в гащите?
80
12
 
4
 
! Отговори
Яка Гърла преди 12 години
Анонимен 109 е нерезът Кутев - Кутев, що се срамуваш да си покажеш торбите под наглите комунистически дзъркели, гиди крадецо ти!!!
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А-а тя Цветелина си е инвеститор.Нейната банка в съдружие с една слабоизвестна фирма и подала заявление в Сърбия за проект и строеж на газова централа.По света, после и у нас.
78
2
 
17
 
! Отговори
Альо,Альо преди 12 години
Хер Флик си е агент на еврьейската съпротива
77
2
 
11
 
! Отговори
Ъц преди 12 години
Мъ вий не може да схванете тънкия намек на бат Бойковата мисъл, бре(?)!Ся, що шъ спирами тока у Българско, съ питът повичито българи и чужденци, "по светъ, чи и у нас", ми щото бат Бойко иска да повиши Раждаемоста бре! А, ся си предсавети - Зима, тъмно и студено, няма ток, пък и да има то ще е толкова скъп чи няма да сте си платили рекета.... ъъъъ, пардон сметката. И кво прайм в такъв случай - ми лягаме на топло под юргана и се гушкаме плътно до жената и леко - полеко..., след 9 месеца си раждате рожба - да ви е жива и здрава.И отново - зима, и отново същата процедура се повтаря. Ми я вижте/питайте/ албанците как стават работите...Затуй, вместо армейски поделения шъ строим детски ясли и градини,спортни зали и стадиони, и след някой друго поколение Балканскио полуостро шъ стани български.Ся разбрахти ли колко е дълновиден бат ви/ни Бойку?!Паметник трябвъ да му дигним,неръкотворен, мъ не на Земята, а на Луната, да нъ гледа, пък и ний него! псДа живей велика България, мъ не на три морета, а на три Океана, че и у КосмусЪ. Ура!
76
16
 
6
 
! Отговори
Яка Гърла преди 12 години
БГ ДНЕС (98), кой умира от глад бе, *** миризлив, на паркинга на МОЛ-а посмъртно не можеш да си намериш място, 80% от дечурлигата е по-лесно да ги прескочиш, отколкото да ги заобиколиш, 30 милиарда на влогове в банките, кафенетата и кръчмите пълни, тоя ми реве, че умирал от глад. Ми ела да те нахраня, и без това усещам известен напън по икиндия.