Борисов ще си казва за ало-то с Путин за "Белене"

ГЕРБ го опазиха от дебат "за ужаса без край"
Обновена: 28 мар 2012 12:15 | 28 мар 2012 12:15,
82
Борисов ще си казва за ало-то с Путин за "Белене"
Борисов ще докладва на икономическата комисия и ще си каже за "Белене". Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов ще коментира позицията ни за АЕЦ „Белене” днес след заседанието на икономическата комисия в Народното събрание.

Това стана ясно в Министерския съвет, където се провежда редовното правителствено заседание.

В понеделник Борисов проведе телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин, по време на който трябваше да го информира за позицията на страната ни по проекта АЕЦ „Белене“. 

Разговорът обаче потъна в пълна мъгла след оскъдната информация на пресслужбата на кабинета.

В съобщението се посочваше само, че в удобно за премиера време той ще информира президента и депутатите за позицията на страната ни.

От руски медии пък научихме, че икономическият министър Делян Добрев ще отиде в Москва, за да обсъди съвместните проекти с руската страна.

По-рано днес парламентът отхвърли предложения на опозицията за изслушване на Борисов за позицията на правителството по проекта АЕЦ "Белене".

Още по темата

Съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров заяви, че решение по толкова ключов и важен въпрос не би трябвало да се взима еднолично, а би трябвало да има дебат.

Според него този въпрос ще има влияние в следващите поне 40-50 години и българският парламент трябва да участва във вземането на решение.

Червеният депутат Румен Овчаров настоя за някаква яснота - ще правим ли централата или не.

"Искаме да разберем каква е причината, поради която цената на проекта „Белене” се увеличи, защо уж по един спрян проект правителството продължава да плаща 350 милиона за тези две години? Какво се е случило с работата на консултанта, защо се крият резултатите от неговата работа? По-добре ужасен край, отколкото ужас безкрай”.

Последната публично обявена позиция на Бойко Борисов е, че е против продължаване на работата по проекта АЕЦ "Белене", ако не бъде намерен голям европейски или американски инвеститор за диверсифицирането му. 

За газопровода “Южен поток” пък Борисов каза, че това е изгоден за България проект, това е единственият коз на България, за да се бори за намаляване на цената на газа.

Вчера пък ИТАР-ТАСС съобщи, че е възможно вместо АЕЦ "Белене" България да строи газова електроцентрала, която да се захранва с гориво от газопровода „Южен поток“.

В рамките на заседанието на парламентарната Комисия по икономическата политика, енергетика и туризъм ще се проведе изслушване на премиера за междусистемната газовата връзка с Турция.

Тя беше договорено по време на съвместното правителствено заседания на България и Турция в Анкара, проведено през март.

Секретното заседание беше поискано от самия Борисов по време на парламентарния контрол миналата седмица. 

"Г-н Сидеров, ако ме поканите на секретно заседание на икономическата комисия, мога да ви кажа защо десетилетия тази междусистемна газова връзка с Турция не е ставала", предложи тогава премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
20
 
! Отговори
мен преди 12 години
американската *** и *** Боку Тиквуноглу. дано си платиш сметката на излизане от властта.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ххаха при ГРОБ яснота не може да има, ама и проста опозиция не се научиха, ненапразно са опозиция )))))))) :ddd
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще строим газова централа!!!!! Значи България ще влага в централа, ще купува скъп руски газ, НЕК ще продава тока на разпределителите, те ще го умножават по 2 и ще ни го продават, Дянков ще му сложи акциз по европейки указания... де е Киро на кирия? Приятелството с Русия не е пожелателно, но ако си десен с лява ориентация може да харесваш и Турция и САЩ.
6
1
 
12
 
! Отговори
гацо преди 12 години
айде и тоя се засекрети.едно време имаше един -Костов,дето мълча сума ти време и беше супер да не му слушаме глупостите.тоя сегашния ако млъкне и той ,ще настанат всеобщи веселби.
5
1
 
13
 
! Отговори
Боби преди 12 години
"...позицията НИ..."? Това е неговата позиция, не НАШАТА! Айде, марш, *** нещастен!
4
5
 
20
 
! Отговори
Лелее преди 12 години
Бойко Борисов е жалко подобие на мъж! От една страна американци му шепнат какво да прави, от другата руснаците от време на време го вкарват в правия път с някой и друг шамар, а той се пъчи пред простия, глупав народец. Гласувайте и другия път за тая плюнка, та наистина да останат само сервитьорки, барманчета, шапкари и секретарки в тая държава!
3
4
 
21
 
! Отговори
123 преди 12 години
АЗ СЪМ ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ! ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА! АЗ СЪМ ЗА ЕВТИНИЯ ТОК! не искам парогазови или фекалоцентрали!
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
класация за най-глупашки поднасяни новини и отвратителни заглавия - днес бг на първо място
1
0
 
15
 
! Отговори
интервю преди 12 години
- Другарю Борисов, какво казахте по телефона на другаря Путин?- Ами, аз, такова, само слушах!