БОРКОР бонусирала 12-те си служителя с 40 бона

Работеха събота и неделя, а и бюра пренасяха, заяви Румен Миланов
Обновена: 28 мар 2012 14:42 | 28 мар 2012 10:58,
92
БОРКОР бонусирала 12-те си служителя с 40 бона
Ген. Румен Миланов. Снимка: БТА

103 хиляди лева за заплати са получили през миналата година работещите едва 12 души в БОРКОР – правителствената структура за борба с корупцията, обяви директорът й Румен Миланов.

Бонусите дадени за цялата миналата година на работещите в центъра пък били 40 хиляди лева.

Още по темата
"ДМС-то бе въведено, защото хората изпълняваха по няколко случая едновременно и премиерът знае за тези допълнителни стимули", поясни генералът пред БНТ и допълни:

"Получиха ги тези пари, защото в началото работеха събота и неделя, даже пренасяха бюрата си, за да има къде да работят", допълни Миланов.

"В личен план аз не съм получил нито един лев, няма и да получа", категоричен бе той.

Румен Миланов обяви, че не работи за заплата, а за каузата. Гордее се, че именно той оглавява структурата, защото била уникална с три "уникални момента"– самата информационна технология, противодействието на корупцията чрез комплексно въздействие и изграждането на модерна администрация.

Той призна, че трудно се събират конкретни доказателства при дела за корупция. По думите му бюджетът за обществени поръчки е 4 – 4,5 млрд. лева на година.

"Въпросът е да вкараме корупцията в разумни граници, които не ощетяват обществото, защото нея я е имало и ще я има, каза още той. "Ако някой в света се е справил с корупцията, сигурно ще получи Нобелова награда", добави ген. Миланов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Депутатите народни избраници ли са?
40
1
 
12
 
! Отговори
kami преди 12 години
Болбо с корупцията! Ако имам право бих ги тикнал на топло за 103г. Какви са тези ***! Да върнат парите в пенсионни фондове и за деца с увреждания ,но сигурно неееее! Къде живеем ние?
39
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То за такива заплати и бонуси, аз също искам да пренасям бюра. Това са поредните 'работливи' хайлази на държавна хранилка. Вместо да намаляват административните папкаджии, управниците увеличават бройката им, създавайки нови безсмислени апаратни служби, още номенклатурчици на прехода. Все се надявах поне това правителство да не прави такива неща, но уви, на практика те продължават 'светлия' пример на предходните управления.......
38
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото повече "демокрация" толкова повече измислени начини за крадене на пари. Един спал през деня и за час два извънреден труд си изписал огромни бонуси, друг от безделие пренасял бюра само за да получи заветните финикийски знаци. Безобразие. Но за всичко е виновен народът. Докато спи и се крие под завивките нахалниците ще го крадат, а той ще се чуди как да свърже двата края.
37
1
 
20
 
! Отговори
osata преди 12 години
Цирк "България" продължава!
36
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво работите бе, ревете за спешно закриване.Досега две новини е имало за вас- когато ви създадоха и че сте си раздали бонуси!
35
2
 
11
 
! Отговори
Паисий преди 12 години
бонусирала???Славянобългарска история, Паисий ХилдендарскиНо някои не обичат да знаят за своя български род, а се обръщат към чужда култура и чужд език и не се грижат за своя български език, но се учат да четат и говорят по гръцки и се срамуват да се нарекат българи. О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език?
34
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Представяш ли си как са се изгърбили *** -пренасяли бюра.Абе ей *** я се стегни бе как може главата ти да роди такава мисъл бе . Да го беше казал Бойко бива ама глупостите от неговата уста някак си са по лесни за възприемане щото си го знаеме че толкова чу е акъла.
33
1
 
7
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
А вие мислехет , че комунистите ще спрат да крадат след 65+ години най-накрая с ГЕРБ... да ама не можело още да се краде...
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
SUPER IM GO NAPISA DA NE REVAT TE GI IZBRAHA DA SI GI TARPQT GERB ,GERB GERB DOKAZANO 4E SA NAI DOLNITE KRADCI DO SEGA
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
EHA I KAKVO SA SVARSHILI VSI4KITE TE NISHTO KRADLIVA PASMINA OT GERB NA4ELO S NA TATO BODIGARDA ETO TOVA SA TE CECO KRADECO I REZNI LENTI4KA
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Румен Миланов обяви, че не работи за заплата, а за каузата."Да ама аз от цялата работа разбрах,че няма свършена никаква работа /освен пренасянето на бюрата/ а има взети заплати и бонуси.Тоест каузата е да няма работа а да се вземат заплати и бонуси.
29
0
 
26
 
! Отговори
попа преди 12 години
103 бона за заплати, 40 бона за бонуси - а не са се занимавали с нито ЕДИН случай през тази една година... Нема да ревете - вие ги избирахте, вие гласувахте за тях - сега им плащайте заплатите пък децата ви нека подсмърчат след джиповете и ес-класите им. Разбрахте ли - няма да роптаете, щото сте дупедавци. Едни гърци излъгаха цяла Европа да им даде пари, пък вие им викайте че са *** и мързеливи.
28
0
 
16
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Дано ми се отоври някой уикенд и на мен да понося бюра да закърпя бюджета...че гледам 2 семейства... 240 депутата + антураж... президентските кефове + министерските + администрация + един тон малциснтво...+ външен дълг дето не съм гоправил и харчил аз... и някак си едни 40 бона ще ми дойдат дюшеш....
27
0
 
17
 
! Отговори
Гогата преди 12 години
Най-наглите хора на планетата.Тъпите мутри нямат спирка.Същият уникум каза днес сутринта в интервю по БНТ,че тази агенция още не съществува на практика,защото нямат сграда и досега нямат никаква свършена работа!!!Тези борци срещу корупцията се водят на длъжност от 1,5 както той сам каза,но само получават заплати без още да съществуват официално,но за сметка на това получават бонуси.Без коментар!!!
26
0
 
9
 
! Отговори
ИИИИххххххх преди 12 години
Че сладко приказвааааааааааааааа!Даже ми идва да му повярвам. / *** много гадни сънища имам понякога /
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАЛАШНИКОВ....
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
вече стигнахме дъното,и връщане няма,толкова много хора са се зграбчили във власта,че неможе да им проследиш следите и схемите.Ама вие си я искапте тая *** демокрация.А за 22г демокрация видяхме само как се затварят заводи,как се продават предприятия,и нищо не се построи.Пълна разруха.Нека да е бил лош комунизма,ама тогава имаше работа за всички,стояха се заводи,да нямаше дънки,ама сега като има с мола колко то вас могат да си ги позволят?
23
0
 
15
 
! Отговори
ени преди 12 години
Писна ми от такива като Миланов в България ! Нароиха се сума ти агенции, всичките пренасят бюра и творят глупости , а полза от тях никаква.И каква е тази корупция дето ще я вкарват в "разумни граници".Нали са там и вземат пари за да я няма корупцията изобщо!
22
0
 
12
 
! Отговори
Томас преди 12 години
в същото време за обикновените хора пари няма