Първанов иска пряк избор за председател на БСП

Партийните членове да си кажат тежката дума, предлага бившият президент
30 мар 2012 21:44,
30
Първанов иска пряк избор за председател на БСП
Георги Първанов. Снимка: БТА

Председателят на БСП да се избира пряко от партийните членове, предлага бившият президент Георги Първанов, който е и претендент за лидерския пост на социалистите.

Ангажирането на членския състав с този особено важен въпрос ще мобилизира и мотивира за по-голяма активност мнозина. Освен това ще отпаднат всякакви съмнения за апаратни игри и лобистки договаряния, пише в предложенията на Първанов за организационни реформи в БСП.

Според него партията ще спечели и от въвеждането на предварителен избор за председател, тъй като това ще създаде условие за реална конкуренция на идеи, политики и качества на най-силните личности от левицата и гражданското общество.

Още по темата
Нямам разумно обяснение защо в партийния устав така масово е въведен принципът на делегираното представителство в органите на БСП, коментира още той.

Бившият президент се противопоставя депутатите и бивши ръководители да са по право делегати на конгреса. Нямаме право да формираме практически двукамерен конгрес - едните по право, другите по избор. Създаването на „партийна аристокрация" е вредно и трябва да се преразгледа, обяснява позицията си той.

За пореден път Първанов лансира идеята за правителство в сянка.

Претендентът за председателския пост предлага още да се увеличи дела от партийната субсидия към организациите. Пълна прозрачност при харченето на партийни пари за PR и реклама, както и за социологически изследвания е сред другите идеи на бившия президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който мисли, че столетницата ще изчезне до 5 години(или на който поне му се иска да се случи това) да пише едно + А на другите ви казвам - УУУУУУ :)))
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подкрепям Станишев. Ако изберат Първанов партията ще се разцепи . При него ще си останат малка част ортодоксални комунисти. При Станишев ще отидем с по-младите, които са за социалдемокрация.
25
4
 
2
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 12 години
Другари,Дори за най-запалените и ентусиазирани другари е ясно, че Партията е изправена пред реалната опасност да загуби позорно следващите избори заради вътрешни и външни врагове, слаба полит агитация и неспособността на другарите от Политбюро да се адаптират към променящата се ежедневно буржоазно-империалистическа конюнктура, другари! Другарката Пръмова, която мнозина ръководни другари приемат за силен коз, всъщност няма достатъчно подкрепа, за да измени осезаемо политическата ситуация. Какво ни остава, другари? Не е ли време най-смелите и достойни синове и дъщери на работническата класа отново да се оттеглят в планината и да започнат саботажни акции по ключови обекти на империалистическия враг? Веднага ме налягат топли спомени от шумкарските години, другарки и другари! Какви романтични вечери с другарите край огъня, какви смели и жертвоготовни атаки по враговете на Коминтерна, напълнили мандри и качета с узряло овче сирене... Какво сирене беше, другари. Сега не ядете сирене, а химии и консерванти! Само икономиката на развития социализъм може да произведе такова мазно, топящо се на езика сирене, другарки и другари. Да живее ВОСР! Ура, другари и другарки!
24
6
 
1
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 12 години
Другари,Ние не бива да вярваме на вражеската империалистическа пропаганда, която приписва на другарите Станишев и Овчаров вината за растящите цени на горивата! Това са злостни клевети, другарки и другари. Ние всички помним какво изобилие и просперитет, какво второ Възраждане преживя България под вещото управление на синовете на Работническата класа - другарите Първанов и Станишев. Днес слугите на световния империализъм, враговете на ВОСР, всячески се опитват да омаловажат ръководната роля на Партията и да разклатят устоите на работническата класа. Ние няма да позволим това! Ура, другари и другарки! Да живее ВОСР!(Бурни, продължителни аплодисменти, преминаващи в овации! Спонтанни скандирания "Гоце - Сталин - Стани - шеф!". Парче от облицовката на залата се откъртва и пада върху главата набеззъб старец, скандиращ ентусиазирано от пътеката към аварийния изход. След като го полагат окървавен на носилката, той вдига ентусиазирано ръка, правейки знака на БСП. Другарят Станишев се просълзява!).
23
7
 
3
 
! Отговори
U.S.A преди 12 години
Каква е реалността: България е малка, отдалечена от цивилизацията страна с все още племенно-родови и родниско-шуро-баджан отношения. От всякъде лъха на корупция, връзкарство, дюнери, схеми, престъпност и урина. Заляти сме от простотия, ментета, мръсотия, прах, кал, чалга, ***, ***, найлонови торбички, улични кучета, ***, фасове, мутри с джипове и дупки. Управлявани сме от корумпирани, арогантни, алчни, крадливи и лъжливи елементи, които защитават само личните си, роднински и корпоративни интереси и не им пука изобщо за хората. Заобиколени сме от лош манталитет, безхаберие, простащина, завист, поквара и злоба. Живеем в страната на абсурдите, синоним на корупцията, беззаконието, престъпността и на свободно разхождащите се престъпници. На последно място сме по всичко, но на първо място по бандитлък, схеми, далавери и рекет и то държавен.......каква гордост.... Българи е най-бедната държава в ЕС с най-лошото здравеоопазване и е най-лошото място за живеене, известна с това че, комунисти, ченгета и мутри приватизираха и контролират всичко, успяха да изперат парите си и с безумните си строежи унищожиха безценната ни пророда! В България няма перспектива за развитие за НИКОГО, има все по-потискащо социално и интелектуално неравенство и ниска или липса на култура! Така че ако сте по-млади бягайте! Но не хранете НИКАКВИ надежди, че България някога ще стане нормално място за живеене!
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От това което виждам ,като кадърен политик в БСП се очертава Корнелия Нинова, тя е нещо като Борисов но в женски дрехи.Всички останали са репички и трябва да си ходят!!!!!
21
3
 
11
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 12 години
Гоце стани си председател на дсб и без това са си твои проект. Бсп си отиват и с теб и без теб.
20
8
 
2
 
! Отговори
ОК преди 12 години
БСП ще е силна с председател Г.Първанов. Избора трябва да е с гласовете на техните членове,а не от партийната аристокрация.
19
5
 
12
 
! Отговори
айде наште преди 12 години
Тогава и Бойко Борисов да се кандидатира. Ще бъде шеф на ГЕРБ и на БСП - кво толкова!
18
1
 
9
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Мерете си ги мен ме радва да гледам две комунистчета как се дърлят, забавлявате ме
17
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За пореден път Първанов лансира идеята за правителство в сянка.-----------------------Защо Гоце, когато Костов, НДСВ и тройната коалиция бяха на власт ти не лансирваше тази идея, а чак сега когато се вижда, че Бойко Ви спря кранчетата? Не ви ли стига това което заменихте и окрадохте през тези години на преход?
16
4
 
23
 
! Отговори
УУУУУУУУУУУ преди 12 години
Бойко ги направи луди.....ха ха ха ха ха ха ха
15
4
 
19
 
! Отговори
сашо преди 12 години
Гоце напиши един хубав и пикантен донос както само ти можеш,смачкай украинския гей,а после си *** в Сирещник и си остани завинаги там; твой вербовчик Митко Гестапото.
14
5
 
25
 
! Отговори
Хан Крум преди 12 години
Аз съм за СерГей. Може да е СерГей но е по мъж от Гоце ***. Дерзай Серго - смачкай агентът доносник, смачкай бракониера и после докарай столетницата до заслуженият и долгоочакван от целокупният български народ гроб. Молодец значи.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Izberete si Stanishev,mahnete go toz agent.
12
3
 
19
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Дано СерГей спечели. Така ще довърши, това което започна и ще унищожи БСП окончателно. А и с него БСП със сигурност ще вземе по-малко гласове на изборите, отколкото с Първанов, защото съсела никой вече не го бръсне за слива :)
11
3
 
19
 
! Отговори
йов преди 12 години
Другари ,какъв е тоя зор да яхате столетницата,да е нещо ново и с бъдеще разбирам,а то !?
10
9
 
15
 
! Отговори
оракул преди 12 години
Дано Гоце да спечели,така столетницата по-бързо ще изчезне от политическия небосклон на БГ-то.В Гоце ще яви като гробокопач на БСП.
9
1
 
9
 
! Отговори
Гоцолан преди 12 години
Ако и това не помогне да бъда избран ще се премине на по-крути мерки(виж клипа).
8
4
 
24
 
! Отговори
Чулев преди 12 години
Аз съм, русофил ама заради такива крадци и *** като този съм на път да гласувам за каквато и да е про-американска партия! Русофили ми били тези-чисти бандити са просто са им платили за АЕЦ-Белене и за това реват!