Плевнелиев – пръв проповедник на енергийната ефективност

Президентът е щастлив, че България е родила нов приоритет
Обновена: 2 апр 2012 13:14 | 2 апр 2012 13:13,
138
Плевнелиев – пръв проповедник на енергийната ефективност
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев оцени положително разговорите на премиера Бойко Борисов за доставка на втечнен газ от Грузия.

"Не съм очаквал като президент, че само за два месеца ще има такъв пробив и такъв напредък по тези приоритети, които обявих, по енергийната ефективност и по енергийната диверсификация", коментира пред журналисти държавният глава.

Още по темата

По думите му България вече е родила своя трети голям приоритет.

"И аз съм голям приятел и поддръжник, още от първия ден като министър проповядвах, освен магистрали и фискална стабилност, днес вече имаме и нашия тотален нов приоритет, който се нарича енергийна ефективност", каза Плевнелиев и призна, че енергийната ефективност е по-важна от магистралите.

"Тя е решение за тотално технологично обновяване на нацията, за модернизиране на икономиката ни и затова да имаме по-комфортен дом - България", настоя президентът.

Росен Плевнелиев е убеден, че в енергийна ефективност ще се излеят милиарди.

Попитан дали одобрява идеята на шефа на БОРКОР ген. Румен Миланов за трети вицепремиер, който да отговаря за спецслужбите, президентът Плевнелиев отговори, че ще остане настрани и ще чуе всички възможни идеи.

"Всеки в момента "слага нещо на масата", но не смятам, че просто от различните изказвания на един или друг член на работната група в момента можем да обобщаваме кое ще бъде и кое - не", коментира президентът.

"Моето лично мнение ще оставя за накрая, за да не предопределям мнението и аргументите на всички останали, но бъдете сигурни, че имам категорично мнение по въпроса - ще го чуем на КСНС през април", завърши държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
2
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Президент и премиер в служба на банките и строителната мафия! Няма пари в населението за "допълване" мераците за печалби от въздуха. Каквото и да им сложите на блоковете те са си изживяли живота. на можете да ги изградите НАНОВО. На ясно са всички, че санирането е само измама за прибиране парите на баламите!
112
0
 
1
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Парите във фонда "Козлодуй" не са ли за премахване на старите блокове? Защо ги използва(т/ха) за саниране?Ханде сега банките и строителите за собствена сметка да разчистват. До сега площадката трябваше да е разчистена за новият блок. Защо разчистената от 1/2 блок площадка ще се лицензира пак, да не е имало краставици на нея?-----------------------------------И все пак тя се въртиГалилео ГалилейП.С. И да публикувате и да не публикувате истината пак ще излезе на яве и ще стане това което народа пише/пита.
111
0
 
2
 
! Отговори
likup преди 12 години
Еее... не е само този гаф в последно време! А статуетките от времето на "наите"...
110
0
 
2
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Помашкия комсомлец е в строителния бранш.. нормлано е да дърпа чергата към себе си..
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еми бойко може да спи спокойно, президента го "одобрява"умее го това, не може да му се отрече, много да говори и нищо да не казва
108
0
 
11
 
! Отговори
Босен Бараков преди 12 години
Чрез поредния балон,наречен саниранея ще приберем спестяванията на тези,които имат и ще заробим с кредити,тези,които нямат.Рекох.
107
0
 
15
 
! Отговори
ПРЕЗИДЕНТА ПРЕДАТЕЛ преди 12 години
ТОЗИ ИСКА ДА НИ НАПРАВИ РОБИ НА БАНКИТЕ-ОСТАВКА!!!
106
1
 
7
 
! Отговори
до 123 преди 12 години
Посредниците при доставката на руски газ са дъщерни дружества на Газпром регистрирани в различни страни извън Русия :))) основната причина за тази практика на Газпром е факта че Русия все още не е член на СТО, както и олигархични интереси в самата Русия, така че и с посредници и без посредници, ако България разчита само на руски газ, ще трябва да плаща много :))) а иначе на мен не ми е известен терминал за втечнен газ чиято стойност да надгвърля 1/2 млрд. долара.
105
0
 
10
 
! Отговори
д-р преди 12 години
Ако някой срещне плевела извън психиатрията, моля, върнете ни го преди вечерна проверка. И не му се връзвайте на приказките. Той, горкият, не знае и не разбира какво говори.
104
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То и руския газ има една цена преди посредниците,но след тях цената става друга,моля бъдете обективни,защото става въпрос за България.А за този втечнен газ ще ни трябва и инвестиция от милиарди левове.Ако намерят начин да го доставят без да влагаме милиарди ще е добре,но..няма начин :) Въобще последните дни някакви фантазии само слушаме от управляващите.Всячески се опитват да замажат положението и да отслабят гнева на хората след решението за АЕЦ Белене.
103
3
 
6
 
! Отговори
за 120 преди 12 години
Без да защитавам малоумната мутра само ще ти кажа, че борсовата цена на втечнения газ в момента е 4 -пъти по ниска от тази, по която газпром доставя в Бг,
102
0
 
12
 
! Отговори
ЗА НАША ЕНЕРГИЯ преди 12 години
Каква енергийна ефективност,предател такъв? Само лобираш за американските и собствени интереси,за еко коли по 80 бона,за милиарди платени на някоя фирма за саниране,предател! Искаме АЕЦ Белене! А не да купуваме енергия от Турция.Не искаме Боко да ходи в Грузия да се договаря за скъпия втечнен газ,за който дори трябва да "инвестираме" поне 2,6млрд лв.Не искаме Боко да се договаря за доставки на енергия от Турция.Не искаме да ставаме зависими от Турция! Предатели такива,искаме си наша собствена енергия.Наша АЕЦ Белене.
101
0
 
14
 
! Отговори
Родолюбец преди 12 години
Енергийна независимост от Русия,за сметка на енергийна зависимост от Турция.Пфу,плюя на вас родоотстъпници,предатели такива,промихте мозъците с пропагандата и турските си филми на хората,до там я докарахте,че да ни върнете пак към Турция.Вместо наша съвместна АЕЦ Белене където 51% ще са наши,ние няма да имаме собствена енергия и ще внасяме от Турция.Предатели такива.Кажете си,че това ви е целта,кажете го отговорно,а не само с недомлъвки,бъдете мъже и си признайте,предадохте България за пари.
100
1
 
11
 
! Отговори
НеНаТурскаЗависимост преди 12 години
Аз не искам да взимаме енергия от Турция след затварянето на последните работещи реактори в АЕЦ Козлодуй,а вие? Аз не искам да доставяме газ от Турция,а вие? Не на турската зависимост,на не антибългарската политика на американо турските подметки - Боко тиквата,Плевнята и Вдянков.
99
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами нас какво ни бърка, че навремето са се правили на тарикати и за да им е по-евтино, са си купили ведомствена панелка без идеални части от земята ???Панелките си имат срок на експлоатация, отделно при етажната собственост имат възможност да си купят земята, така че да се оправят. Невиждам що от моите данъци трябва да се финансира подобно малоумно мероприятие като "саниране" на панелка
98
0
 
18
 
! Отговори
Петър преди 12 години
Това ли е президент-ужас...
97
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лошото е че под енергиина ефективност тоя разбира облепване на панелките със стиропор.......което е пълна идиотщина, невиждам защо от мойте данъци трябва да се финансира подобно малоумно мероприятие.
96
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Rosica Plevnelieva,pak se izsra na metenoto.
95
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дали някой път, ей така за разнообразие ще чуем някое смислено изказване на президента ни ? по-неадекватен не сме имали никога
94
0
 
10
 
! Отговори
Bob преди 12 години
На *** тия дни му беше на гости официална делегация, познайте откъде- следва цитат на приветствието-"Уважаеми господин президент, уважаеми дами и господа от Полша... ъъъ... Чехословакия", заяви Плевнелиев, посрещайки Вацлав Клаус в президенството...Дипломатически скандал е това, ама хората, като не го приемат това същество насериозно :p