Плевнелиев – пръв проповедник на енергийната ефективност

Президентът е щастлив, че България е родила нов приоритет
Обновена: 2 апр 2012 13:14 | 2 апр 2012 13:13,
138
Плевнелиев – пръв проповедник на енергийната ефективност
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев оцени положително разговорите на премиера Бойко Борисов за доставка на втечнен газ от Грузия.

"Не съм очаквал като президент, че само за два месеца ще има такъв пробив и такъв напредък по тези приоритети, които обявих, по енергийната ефективност и по енергийната диверсификация", коментира пред журналисти държавният глава.

Още по темата

По думите му България вече е родила своя трети голям приоритет.

"И аз съм голям приятел и поддръжник, още от първия ден като министър проповядвах, освен магистрали и фискална стабилност, днес вече имаме и нашия тотален нов приоритет, който се нарича енергийна ефективност", каза Плевнелиев и призна, че енергийната ефективност е по-важна от магистралите.

"Тя е решение за тотално технологично обновяване на нацията, за модернизиране на икономиката ни и затова да имаме по-комфортен дом - България", настоя президентът.

Росен Плевнелиев е убеден, че в енергийна ефективност ще се излеят милиарди.

Попитан дали одобрява идеята на шефа на БОРКОР ген. Румен Миланов за трети вицепремиер, който да отговаря за спецслужбите, президентът Плевнелиев отговори, че ще остане настрани и ще чуе всички възможни идеи.

"Всеки в момента "слага нещо на масата", но не смятам, че просто от различните изказвания на един или друг член на работната група в момента можем да обобщаваме кое ще бъде и кое - не", коментира президентът.

"Моето лично мнение ще оставя за накрая, за да не предопределям мнението и аргументите на всички останали, но бъдете сигурни, че имам категорично мнение по въпроса - ще го чуем на КСНС през април", завърши държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Идеята на Плевнелиев за саниране на панелките е все едно да сложиш алуминиева дограма на колиба. По-добре държавата и ЕС да дадат парите така че да се съборят старите панелки и да се построят нови жилищни блокове.
12
2
 
30
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
винаги ,като го видя тоя се сещам за мистър Бийн,незнам защо!
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Попитан за трети вицепремиер,Плявата щял да строи настрани и да чуе други мнения!Ама разбира се,мнението на Тиквата за него е най-меродавно и ще го одобри!Той за пореден път показва,че няма собствено мнение,а каквото каже ***!
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** плевнелиев го заряза и жена му защото разбра ,че освен ,че е *** е и *** ,а такива са много удобни на задокеанските господари да ги поставят на високи постове
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"днес вече имаме и нашия тотален нов приоритет, който се нарича енергийна ефективност"Да, а енергия от къде? И каква, по-точно? Много приказки, никакъв смисъл.
8
2
 
21
 
! Отговори
Джон преди 12 години
С Плевнелиев си организираме много хубави срещи когато е свободен.В Америка навсякъде легализират браковете на гейове,вече и във столицата Вашингтон може да се бракуваме с Росен.Много съм радостен,да живеят гей браковете,да живее Америка!
7
3
 
34
 
! Отговори
НаТояЖенаМуСеОпъва преди 12 години
Той не може с жена си да се оправи,държавата щял да оправя,пфу и тоя ни е президент
6
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който мисли,че роската има някакви психически отклонения нека гласува с ръка нагоре :)
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***!!!
4
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво му става на този?Преди малко някаква налудничава идея за модернизация на армиите от балканския регион,сега енергийна ефективност!Аланкоолу,ако енергийната ефективност в икономиката на дадена страна не се постигаше с АЕЦ-ове,навсякъде щяха да строят газови електроцентрали и да внасят втечнен газ!Ама напредналите страни са големи *** и видете ли строят на поразия атомни централи!
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Опа, как така някаква енергийна ефективност ще е по-важна от магистралите на ББ?Ами да ви светна г-н президент - за народа, когото представлявате най-важно е да оцелее без да се налага да прави разходи за енергийна ефективност, щото няма приходи. Какво предлагате?Кредити от български банки? Ами къде тука е ефективността за обикновения човек?
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе доказахте се като пълни неудачници сега ще хукна за заеми от банката да се санирам смешници.
1
3
 
33
 
! Отговори
ГЕРПППППП преди 12 години
АХХ МАМИН ЗЛАТЕН,КАКЪВ МЪЖ СИ СТАНАЛ...ПОСЛУШЕН...ДРУГИЯ ПЪТ ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРПП