ДПС няма да подкрепи вота на БСП за АЕЦ "Белене"

Не значи, че подкрепяме кабинета, обяви Местан
Обновена: 3 апр 2012 15:28 | 3 апр 2012 15:20,
104
ДПС няма да подкрепи вота на БСП за АЕЦ "Белене"
Лютви Местан против вот на недоверие за "Белене". Снимка: архив, БТА

ДПС няма да подкрепи вот на недоверие към правителството, ако темата е АЕЦ "Белене".

Това заяви заместник-председателят на партията Лютви Местан по повод заявеното намерение на БСП да започне консултации за такъв вот.

"Ако тази по-обща тема за липсата на енергийна визия на кабинета, за провала в енергийната политика беше инициирана като вот на недоверие преди решението за АЕЦ "Белене", може би щяха да са налице предпоставките за сериозни парламентарни дебати. Но понеже дори така общо формулирана темата за вот на недоверие се анонсира от БСП ден, два след взетото решение за прекратяване на проекта "Белене", ние няма да го подкрепим", обясни Местан.

По никакъв начин обаче тази позиция не може да се възприеме като позиция в подкрепа на кабинета, подчерта
веднага той.

Още по темата

Последователната позиция на ДПС по този проект винаги е била резервирана и официализирана от председателя на партията, припомни Местан.

Ахмед Доган на срещата си с президента Росен Плевнелиев обяви, че АЕЦ „Белене“ е грешка и е нужен дебат за шистовия газ у нас.

Местан посочи, че депутатите от ДПС не участваха в гласуването на решението на Народното събрание за АЕЦ "Белене" миналата седмица, тъй като нямало яснота и разчети за цената на парогазовата централа, която
правителството планира да направи.

"Има много други теми, по които трябва да се разисква вот на недоверие - цените на горивата, състоянието на малкия и средния бизнес, това че България гони първите места по ръст на безработица", смята заместникът на Сокола.

Миналия петък Коалиция за България обяви, че започва консултации с опозиционните партии и независимите депутати за вот на недоверие към правителството за провал в енергийната и икономическата политика. Конкретният повод е решението на кабинета да се откажем от проекта АЕЦ "Белене". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
8
 
! Отговори
898 преди 12 години
71 Много правилно го каза. Ама те нашите социалисти са социалиста само за пред избирателите иначе са най-нахални скакалци - чумата за древен Египет !!! :-) За справка братко и родата - Гагаузов и Орешарски ;-)
75
3
 
8
 
! Отговори
КНК преди 12 години
Стига сте писали за разни конспирации и чужди вредители.По-големи вредители от нас самите няма.Кой ни накара да избираме Жан Виденов, или Станишев,или Симеон,или Борисов??? КОЙ??? Много е лесно да търсиш вината извън себе си.КАТО КОМУНИСТИТЕ!!!Те никога не са сбъркали и не са виновни - винаги някой им пречи!!!Сигурно космите в носа? Това ,че са некъдърни и крадливи,не се отнасяло за тях!! ТЕ МИСЛЕЛИ ЗА НАРОДА,АМА КАК ДА ГО ОКРАДАТ И ПРОГОНЯТ ОТ РОДИНАТА,КАКТО И ДА ПРЕДАТЕЛСТВАТ.Трябва да помним.
74
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Време е БСП да поиска вот на недоверие на Задунайски ансамбъл "Гоце, Серьожа Дмитриевич, Румен Пиклев Шадравански, Р.Овч., Петър Димитров - Гегата и Мишо Миков", да си посипе главата с вулканична пепел и да се скрие някъде дълбоко в земните пещерни недра !
73
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП е в изолация като бясно животно което скоро ще отиде във вечните ловни полета
72
3
 
6
 
! Отговори
КНК до № 54 преди 12 години
Много хубаво си го написал ,ама не е много вярно.Ако можеха да построят някоя и друга хубава фабрика,първо на тях щеше да си построят.Другото е,че и руснаците вече разбраха,че всичко е пари и започнаха да се разпускат според кесията си.Ежат се по инерция,но не се напъват както преди със самолети и кораби по света защото всичко струва пари,а на тях не им достигат,а и много изтичат към олигарсите.Затова са толкова меки за Белене - нямат пари сами да го построят,а ние пък ХИЧ!!! На гол корем,чифте.
71
8
 
5
 
! Отговори
Истината БГ Овце преди 12 години
Ето и политиката на Бойко Борисов - значи плюе предишните, и така си печели симпатизанти (нали народа е неграмотен) радва се на думи, а всъщност задкулисно са приятели страшни и с ДПС и с БСП, замазва очите на хората с 19 километрови булеварди като Люлин (това не е магист. за мен) и хората хукват да го подкрепят, бил най успешния от прехода. А бе народе аз пък съм сигурен че предишните бяха 100% по добре защото заплатите бяха повече а сега глад мизерия яко. *** си народе ***. Много *** смешен
70
3
 
7
 
! Отговори
славянин преди 12 години
И как ще го подкрепи, нали трябва да подкрепя майка си Турция! Още едно доказателство, че САЩ и Турция със своите пети колони работят заедно против България, какво още трябва да се случи, за да го проумее целия български народ - Турция да отцепи Родопите и САЩ да го признаят за законно ли!?
69
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой ви е излъгал, че Турция строи АЕЦ за да изнася тока за България?
68
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако БСП не се коалирваха с ДПС щяха да са първа политическа сила, всички гласувахме за ГЕРБ защото беше казано, че ДПС ще бъде извън властта и смятахме, че Доган ще отиде в затвора, където му е мястото. Че ГЕРБ ни излъгаха, така стана, ама БСП сама се прецаква с това ДПС! Това им е грешката. Истинските комунисти и тея агенти на Турция са нещо което е несъвместимо.
67
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доган се превръща в политически брокер на турски ток и газ за България.
66
6
 
5
 
! Отговори
BULGAR BULGAR преди 12 години
Всичко, което е имало да се краде по този проект "БЕЛЕНЕ" е окрадено оттдавна! Замислете се закакво им е да го строят, че народа да има евтина енергия... хихииххих да бе да...
65
3
 
10
 
! Отговори
ИК преди 12 години
Как ще подкрепят нали когато Турция построи атомни централи ще копуваме ток от тях.Въобще ДПС не е с никоя партия, те си имат своя политика която въобще не е българска.До сега не са отстъпили ако е засетнат техен интерес.За тях етническият мир е компромиси на Българите.
64
6
 
14
 
! Отговори
преди 12 години
Ахахаха, ДСБ, ГЕРБ и ДПС най-после официално заедно, е това са безродниците, които са готови на всичко, за да угодят на американските си господари в полза на Турция. Гласуваш за Боко - получаваш Костов и Доган бонус.
63
2
 
18
 
! Отговори
фес преди 12 години
ДПС - троянският кон на Турция в България .
62
2
 
5
 
! Отговори
dedo преди 12 години
kakvo pravi ciganskata mazna mutra BG forum
61
4
 
7
 
! Отговори
ТТТ преди 12 години
Явно Борисов държи турците много яко за топките!!! - стар милиционерски номер!
60
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С известна изненада констатирам,че дпс вземат много правилно и разумно решение.
59
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Маските падат!Кеф ще е да се види как БСПарите и атака са заедно на вота(както всъщност винаги са били)!
58
1
 
4
 
! Отговори
Доган преди 12 години
Да бяхте гледали вчера филма по бТВ Екшън. Щяхте да разберете защо не ходя на работа и кой съм и защо съм аз и какви са ми целите. Ама не гледате!
57
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българските политици НЯМАТ морал.Всичко е далавера!