ДПС няма да подкрепи вота на БСП за АЕЦ "Белене"

Не значи, че подкрепяме кабинета, обяви Местан
Обновена: 3 апр 2012 15:28 | 3 апр 2012 15:20,
104
ДПС няма да подкрепи вота на БСП за АЕЦ "Белене"
Лютви Местан против вот на недоверие за "Белене". Снимка: архив, БТА

ДПС няма да подкрепи вот на недоверие към правителството, ако темата е АЕЦ "Белене".

Това заяви заместник-председателят на партията Лютви Местан по повод заявеното намерение на БСП да започне консултации за такъв вот.

"Ако тази по-обща тема за липсата на енергийна визия на кабинета, за провала в енергийната политика беше инициирана като вот на недоверие преди решението за АЕЦ "Белене", може би щяха да са налице предпоставките за сериозни парламентарни дебати. Но понеже дори така общо формулирана темата за вот на недоверие се анонсира от БСП ден, два след взетото решение за прекратяване на проекта "Белене", ние няма да го подкрепим", обясни Местан.

По никакъв начин обаче тази позиция не може да се възприеме като позиция в подкрепа на кабинета, подчерта
веднага той.

Още по темата

Последователната позиция на ДПС по този проект винаги е била резервирана и официализирана от председателя на партията, припомни Местан.

Ахмед Доган на срещата си с президента Росен Плевнелиев обяви, че АЕЦ „Белене“ е грешка и е нужен дебат за шистовия газ у нас.

Местан посочи, че депутатите от ДПС не участваха в гласуването на решението на Народното събрание за АЕЦ "Белене" миналата седмица, тъй като нямало яснота и разчети за цената на парогазовата централа, която
правителството планира да направи.

"Има много други теми, по които трябва да се разисква вот на недоверие - цените на горивата, състоянието на малкия и средния бизнес, това че България гони първите места по ръст на безработица", смята заместникът на Сокола.

Миналия петък Коалиция за България обяви, че започва консултации с опозиционните партии и независимите депутати за вот на недоверие към правителството за провал в енергийната и икономическата политика. Конкретният повод е решението на кабинета да се откажем от проекта АЕЦ "Белене". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
19
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Маските падат!Титаничната борба на Рапона с Доган, завършила с гътването на едно барбекю, безславно приключи.ГЕРБ се стяга за изборите догодина и си търси партньори.С КОИТО ДА ПРОДЪЛЖИ ДА КРАДЕ И ДА СИ ПЪЛНИ ГУШАТА.
55
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Е хубава работа сега, няма да подкрепите! Нали правителството трябва да падне !
54
7
 
11
 
! Отговори
НУРХАН ОТ КЪРДЖАЛИ преди 12 години
Всички вече разбраха, че Доган -агент Ангелов, Сергей, Сава, Трето у-ние, ОУ-МВР-Варна, ПГУ, от 1974 до 1988 г. е просто един доносник и безсрамник, който 40 години се подиграва с българските турци, 20 като агент, 20 като "спасител" ! Догане,заради тази ДС политика издишаш вече ! На другите избори ще разбереш за какво ти говоря ! Ръководството на ДПС благодарение на теб е пълно с доносници на ДС, заради които пострадаха много обикновени хора. Единствено Касим Дал не беше доносник на ДС и побързахте да го изключите за да може да продължите с лицемерните си физономии да лъжате хората по време на възпоменателните митинги.Какво си мислиш, че пак ще продължаваме да гласуваме за теб и Христо Бисеров ли ?
53
2
 
8
 
! Отговори
Един дедо преди 12 години
Много ми се иска да живея некъде в Русия. Най-много в Москва. Искам там и да си поработя малко. Така около 10тина годинки. Па ако мога и моя работа да си работя, еха! Ама некой от вас скоро да е пробвал да се свърже с руска компания или да получи работна виза за Русия? Много е трудно. По трудно и от Америката.А нашите милички руснаци може освен да ни продават скъпо гориво, да си купуват евтини вили, къщи и хотели, могат да инвестират и в нашето сельское хазяйство да речем. Може и за разнообразие в некой завод (освен Лукойл, де). Защото от двайсе години изгубиха желание да инвестират в България по друг начин, освен по този, по който инвестира М. Чорни. И какво нищо. Дойде един Лудогорец и Ама да си хортувам азе за другото. Не може братушките да дигнат ръце от всичко и да очакват добро развитие на работите само в тяхна полза. Щото природата и политиката празно не търпят. Руснаците бегаха от всекъде и сега им е тежко, че американчетата ги изместват. Изместиха ги даже и от Грузия и Армения, дето са им току под опашката и сега на братушките им е тъжно. Защо? Щото са свили кесийките си и техните олигарси освен за скъпи яхти, баснословно струващи сватби и подобни глезотийки, за друго не мислят. Ми вместо да дават по двайсе-трийсе милиона за сватба да дадат толко за некоя съвременна ферма в България, още по-добре за некой хубав висикотехнологичен завод малко повече да дадат, но да знаят, че ще имат тука нещо, дето ще кара хората ни да гледат на тех отново като спасители от бедността и мизерията, дето лошите западнячета ни пробутаха.
52
0
 
5
 
! Отговори
До Иван Грозни преди 12 години
Я какъв си ни прозорлив! Цел Стратег, даже ***-итик! хаха!В едно нещо си прав - от където дошло, там и отишло! От където ни изскуба преди 135 г. Русия, там и ще ни върне! Тук е пълно с вулгари, дето съжаляват, че Русия ни била отървала от турско - има из форума колкото сакаш "анализи" на тази тема. Калинчо, Калинки, Светулки секакви ше ти светнат колко е по-добре турчин да те шиба, отколкото казак.Подарената свобода не е истинска свобода! Easy came, easy gone!
51
5
 
5
 
! Отговори
до 46 преди 12 години
Ами то затова накрая Герб и ДПС ще се вземете, ние ще викаме горчиво.Предатели!Заради такива като теб сме паднали под Турско и Византийско робство.Да ти припомня само че българин отваря портата на турците през 1369 ли беше ,някой да ме поправи.
50
2
 
19
 
! Отговори
Докога? преди 12 години
Доган обаче продължава да не ходи на работа и заплатата му върви със всички видове добавки в хиляди ,а от ББ никаква реакция!!!??Кажете колеги от Форума ако вие не отидете 1 ден на работа какво ще ви се случи?
49
0
 
6
 
! Отговори
парвило№1 преди 12 години
По всички основни за стабилността на държавата въпроси трябва да има единомислие!!Подкрепа на разумните решения!! Това е далновидната политика!!!
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dps ne e balgarska partia.interesno kakvo pravi tja v balgarskia parlament
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тоя на снимката ударте -мамицата му!
46
0
 
3
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
Нали има възможност реакторите в Козлодуй да се удължи срока с 10 год ли колко казват защо не се намери инвеститор или нещо като АД с 2-3 инвиститори да съберат 10 млрд освен това проекта е стартиран преди 31 год
45
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха-ха, ДПС се показаха като по-големи патриоти от ***. *** пародията, *** партията, *** червените плъхове смотани.
44
2
 
15
 
! Отговори
факти преди 12 години
Нормално е ДПС да не подкрепя вота,ДПС подкрепя ГЕРБ от самото начало.Актива на ДПС подкрепи Плевнелиев за президент,който каквото ще да казва,това е факт.Никой не бутна Доган въпреки обещанията на ББ,той още си властва-факт!
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Местане ашколсун на *** ти
42
3
 
7
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Идват избори, а ДПС, ако се сдуши отново с БСП рискува да не влезе в следващия парламент, макар че имат твърд електорат. За това е този ход на Доган.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя защо винаги гледа така всякаш нещо му е влезнало отзад и го е срам да си каже
40
1
 
6
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
Парите идват от Бургас - Александруполис и Южен поток, блокирани точно от Костов и сега и от Борисов. 20 години x 300 милиона евро = 6 милиарда евро и досега щяха да са върнали половината и АЕЦ Белене да излезе без пари за следващите 40-50 години, но Костов блокира проектите още през 1998 г.
39
3
 
0
 
! Отговори
hes преди 12 години
до 31. Аз се опитвам да обясня, че един референдум по въпроса за АЕЦ Белене няма да даде отговор на въпроса откъде ще се вземат парите за проекта. Освен това, защо нямаше референдум като стартира проекта? Едни *** събратя, които даже в мнозинството си нямат ток, а ако имат не го плащат имат ли становище по въпроса за ядрената енергетика и нейната роля в осигуряването на енергиен баланс в България?
38
1
 
15
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 12 години
Ще се сетите ,че Герб работи заедно със ДПС но ще е късно.Като погледнеш са като куче и котка но невидимото е ,че работят заедно и уж са първи приятели на БСП и предполагам ,че като арбитър между Герб и ДПС стои г-н Уорлик.Не съм против българите или срещу турците ,а съм за един сплотен народ без значение от етнос и религия ,и като мене мислят болшенството турци .Болшенството от политици пречът за едно такова разбирателство защото имат свои лични интереси.ПРИНЦИПЪТ РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хехе БСПерасте вече и доганчовците ги нещът,прогнозирам че идния месец и партийката им ще се разцепи на две в борбата за кокала....успех другари