ДПС няма да подкрепи вота на БСП за АЕЦ "Белене"

Не значи, че подкрепяме кабинета, обяви Местан
Обновена: 3 апр 2012 15:28 | 3 апр 2012 15:20,
104
ДПС няма да подкрепи вота на БСП за АЕЦ "Белене"
Лютви Местан против вот на недоверие за "Белене". Снимка: архив, БТА

ДПС няма да подкрепи вот на недоверие към правителството, ако темата е АЕЦ "Белене".

Това заяви заместник-председателят на партията Лютви Местан по повод заявеното намерение на БСП да започне консултации за такъв вот.

"Ако тази по-обща тема за липсата на енергийна визия на кабинета, за провала в енергийната политика беше инициирана като вот на недоверие преди решението за АЕЦ "Белене", може би щяха да са налице предпоставките за сериозни парламентарни дебати. Но понеже дори така общо формулирана темата за вот на недоверие се анонсира от БСП ден, два след взетото решение за прекратяване на проекта "Белене", ние няма да го подкрепим", обясни Местан.

По никакъв начин обаче тази позиция не може да се възприеме като позиция в подкрепа на кабинета, подчерта
веднага той.

Още по темата

Последователната позиция на ДПС по този проект винаги е била резервирана и официализирана от председателя на партията, припомни Местан.

Ахмед Доган на срещата си с президента Росен Плевнелиев обяви, че АЕЦ „Белене“ е грешка и е нужен дебат за шистовия газ у нас.

Местан посочи, че депутатите от ДПС не участваха в гласуването на решението на Народното събрание за АЕЦ "Белене" миналата седмица, тъй като нямало яснота и разчети за цената на парогазовата централа, която
правителството планира да направи.

"Има много други теми, по които трябва да се разисква вот на недоверие - цените на горивата, състоянието на малкия и средния бизнес, това че България гони първите места по ръст на безработица", смята заместникът на Сокола.

Миналия петък Коалиция за България обяви, че започва консултации с опозиционните партии и независимите депутати за вот на недоверие към правителството за провал в енергийната и икономическата политика. Конкретният повод е решението на кабинета да се откажем от проекта АЕЦ "Белене". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ееех то бива бива метани на турците бива ама чак пък толкова.Сега тия не искат да се правят атомни мощности щото *** ще правят свои централи и ще ни дерат с тока.А на тея бейове им е все едно-всичките са милионери едва ли някога са плащали сметки (имам предвид реални) и никога не са имали интерес България да е добре.За сведение вижте електората им.Така са ги обучили и промили мозъците че единствената надежда и спасение които виждат и имат е в Турция и исляма.Мъка българска ***.
35
1
 
7
 
! Отговори
крдашим преди 12 години
Сокерес кардашим ефенди Местан!Нерде ефенди копанар?
34
0
 
9
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
Много си прав 29-ти, това е целта на занятието,Герб на следващите избори със сигурност ще вземе малко гласове и ще търси коалиция.
33
3
 
13
 
! Отговори
Оптимист преди 12 години
Да ни е честита НОВАТА тройна-коалиция ГЕРБ-СДС/ДСБ-ДПС.
32
10
 
1
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Такаааааааа... за Русия ние сме малък пазар... сега сме ОК защото по братски комунярите от КГБ ни дерат по 5 кожи с цените, благфодарение на хора като Р.Овч. и други видни примитвни хора от партията майка... като подкараме газ от Турция - цените ще падната и Русия можеда продаде МОНОПОЛИЗМА НА ТУРЦИЯ за нещо доста по изгодно за нея... а ние пак с турците- няколко века назад и встрани от цивилизацията...
31
4
 
2
 
! Отговори
За МоДЕРАтуРА преди 12 години
На този ден преди 133 г. София става столица
30
1
 
10
 
! Отговори
за 26 преди 12 години
Ако обществото иска референдум има право да го получи, нека някоя партия направи петиция всичко друго са спекулации щом ГЕРБ са мнозинство в парламента и не искат референдум, значи управляват като тоталитарна партия.
29
0
 
12
 
! Отговори
Няма светлина преди 12 години
То е ясно като бял ден ,че ДПС е с ГЕРБ. Я как добре се разбират, нито закачат Доган нито незаконната му партия.
28
0
 
10
 
! Отговори
Гуцан преди 12 години
Хехе... Доган се фръцна да си чисти имиджа на партията, след като стана ясно, че целото им политбюро е от доносници! Сега ще се докарваме на Уорлик да види колко сме проевроатлантици, може би! Замириса им на коалиция с ГЕРБ и сега ще падне едно *** под масата, бедна ни е фантазията!Както е тръгнало, ГЕРБ догодина гърми с мнозинството и Доган ага се готви пак да управлява, ама требва да стопли отношенията с големата сграда в Южния парк... хехе!
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
facebook/l.php?u=http%3A%2F%2Fyoutube%2Fwatch%3Fv%3DQSE2grkfYOk&h=xAQHZxfOCAQEgOHjlTsLeAa1ggvnF5JfCzBzlWmMoBIrYqgПреди една година Борисов казва че не можем без АЕЦ Белене,сега направи услуга на КОСТОВ КОПАНАРА и ДИМИТРОВ ПЕЛТЕКА!ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ТОВА Е СПАСЕНИЕТО!!!!
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че как ще го подкрепят?!? За тях Бойко е дар от Аллах. Още един мандат на ГЕРБ и ще сме турска провинция.
25
4
 
2
 
! Отговори
hes преди 12 години
до 24 - тези 240 човека са избрани чрез вот и им са делегирани права. Референдума ще даде ли отговор от къде да се вземат парите за този проект?
24
0
 
10
 
! Отговори
ДО 23 преди 12 години
майка му и баща му са натурални КОПАНАРИ.МУТРАТА И ДЖУКИТЕ МУ СА КОПАНАРСКИ!
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЕЦ БЕЛЕНЕ НЕ Е НА НЯКВА ПАРТИЯ РЕФЕРЕНДУМ НЕЗАБАВНО И ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ МОЖЕ 200 ЧОВЕКА ДА РЕШАВАТ ЗА 7 МЛН ПО ВАЖНИ ВЪПРОСИ
22
3
 
12
 
! Отговори
do 17 преди 12 години
КОПАНАР Е И ГЛВНИЯ ВИНОВНИК К О С Т О В!!!!!!!
21
5
 
4
 
! Отговори
hes преди 12 години
Не мога да разбера защо един технически проект трябва да се политизира. Който е против проекта слага на масата своите аргументи, който е за - също. Аргументи се дават от инженери и икономисти. Всичко останало са спекулации.
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ясна ли ви е коя ще е следващата тристранка - ГРОБ, *** и Болен(или Лостов, който успее да влезе в парламента):)
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турция нали ще строи АЕЦ, защо трябва подкрепя нашия. Крайно време е тази "партия" да я забранят по категоричен начин.
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май лъснаха лъжите на Борисов за евтин газ и ток от Турция.
17
5
 
4
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Тоя кьопек май не е в час. От кога имаме правителство на БСП?