Четирима ДСБари обърнаха гръб на Командира

Това са Даниел Митов, Прошко Прошков, Петър Николов и Христо Ангеличин
Обновена: 9 апр 2012 15:54 | 9 апр 2012 15:54,
65
Четирима ДСБари обърнаха гръб на Командира
Четирима обърнаха гръб на Костов. Снимка: Булфото

Даниел Митов, Петър Николов, Прошко Прошков и Христо Ангеличин обявиха, че напускат ДСБ.

В декларация до медиите четиримата пишат, че напускат редиците на Командира, защото партията не е осъществила амбициозните си ангажименти – да стане алтернатива на фасадната демокрация, да формулира нова национална кауза, да изгради десница отвъд дневния ред на политическия преход.

Още по темата

"С течение на времето ние се превърнахме от общност на каузата в клика, която търси само и единствено собственото си оцеляване. И което е по-лошо, превърнахме избирателите си в заложник на политика, която вместо да заплашва, легитимира политическата фасада с предсказуемата си критика и непоследователното си поведение", пишат те.

Четиримата допълват, че в началото на 2012 г. са се опитали да повдигнат дебат за случващото се в ДСБ и десницата.

"Дебат обаче не се случи. Вместо това ни беше отговорено, че вече няма да се "инвестира" в нас", добавят те.

Митов, Николов, Прошков и Ангеличин твърдят, че с напускането си от ДСБ не абдикират от политиката. Споделят още, че не напускат дясната общност, с която споделят общи политически ценности. Не отбелязват обаче дали ще се присъединят към съществуващ или пък ще градят собствен политически проект.

"Няма да прекратим усилията си да открием новия смисъл на българската десница", обещават единствено те.

Dnes.bg припомня, че Прошко Прошков, който беше кандидат за кмет на Синята коалиция на последните местни избори през октомври миналата година, подаде оставка от ръководния орган в края на март, след като отправи остри критики - най-вече към политиката на лидера на ДСБ.

Вторият тръгнал си днес Даниел Митов беше зам.-председател на тъмносинята партия, а след 8-то Национално събрание миналата година остана член на ръководството.

Третият, отрекъл се от Командира - Петър Николов, влезе в ръководството на ДСБ през октомври 2009 г.и остана в него до 2011 г.

Четвъртият напуснал тъмносините редици - Христо Ангеличин, е бивш общински съветник от ДСБ в Столичния общински съвет от 2007 до 2011 г .и също член на ръководството от 2008 - до 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
6
 
! Отговори
ДО 52 преди 12 години
ДАНО В БЕЛЕНСКИЯ ЗАТВОР,РАЙОНА МУ И БЕЗ ТОВА Е ТАМ!!!
49
0
 
6
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
Интереса клати феса.
48
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето това е умен човек, който след 10 години в опозиция още е трън в очите на комунисти и ченгета. Защото има държавническо мислене! В момента само политика Костов осъзнава на държавническо ниво какво се случва в БГ... Предупреждаваше и за Виденов...и за Симеон... и за Тройната коалиция..., а за Доган казваше,е е ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ...Обаче българският народ е заспала кокошка, вика, скача по митинги пет-шест дни, а после се надупва да го клатят няколко години...
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДСБарите напускат Шевронското ДСБ!
46
3
 
4
 
! Отговори
Син избирател преди 12 години
Традиционните десни избиратели трябва да сме безвнадеждно наивни, за да се вържем на най-новия политически ала' НДСВ политически проект на червените олигарси в лицето на Пръмовица. Що се отнася до политическите хамилиони-***, които гонят лична кариера, те могат да бъдат само достойни за презрение. Иван Костов е и трябва да остане стратегът на дясното пространство, но вече е време изпълнителните функции в Синята коалиция да бъдат поверени в ръцете на по-приветлива популстка фигура.
45
0
 
5
 
! Отговори
От трън, та на глог преди 12 години
И след като и партията на Кунева не осъществи " амбициозните си ангажименти", къде ще се преместят? Ето предложение: Станишев твърди, че скоро БСП ще е силна и спокойна.....
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плъховете първи напускат потъващия кораб!
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Замириса на избори и се разшетаха...Що за политик е този, дето сменя партиите като носни кърпички с оглед единствено на бъдещата си лична изгода? Няма да гласувам за човек, сменил всички партии в гонитбата за келепира!!!
42
9
 
14
 
! Отговори
Ибн ал Кан преди 12 години
Отблъскващата истина е че ЛИЧНАТА партия на другаря Костов служи единствено да бъде прожизнен депутат употребявайки докрай синята идея и експлоаторайки зомбираното съзнание на шепата безрезервно вярващи лмпени!Този индивид по безкруполен начиин узурпира демократичните нагласи на българина и злоупотреби до степен в която хората да се хихикат и подсмиват, когато стане дума за 'демокрация'!Той е вреден не толкова с преките си злоупотреби, колкото с деморализирането на сините идеи.
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
напускащите партиите си де факто подменят вота на избирателя и автоматически да напускат парламентата
40
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха Ха Ха от целото ДСБ , един файтон хора слезнаха четирима И ко сега Костуф май остана само с коня в крайна сметкаСега спокойно ще може да му говори как в Кременчуг е учил за пилот а не в школа на ГРУкак Нефтохима е настроен само с Руски нефт да бачка и ако сложиш барел примерно с Ирански нефт ще се получи не бензин а Пепси Кола - и тем подобни глупостиНо коня е умно животно и ще се усети че го лаже-маже Другарят Костов и май накрая и той ще забегне нанекъде *** с Кон -класика
39
7
 
15
 
! Отговори
Ataka преди 12 години
Има ли партия от която ГЕРБ да не си напазаруваха депутати, май не остана такава?? Предатели без значение от какво отстъпват докато има финикийски знаци винаги ще се намират...
38
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
командира и класната изтърваха хората си
37
0
 
2
 
! Отговори
славянин преди 12 години
В Библията, в апокалипсиса на Йоан се говори за блудницата, която бълва богохулни имена - според тези които виждат навътре, става въпрос за политиката - тя е тази блудница!
36
5
 
5
 
! Отговори
+- преди 12 години
аз по принцип освен Костов, онази, на която и викат "Класната", и Прошко, други не знам...
35
12
 
12
 
! Отговори
+- преди 12 години
Мненията на ДеСеБарите в коментарите са много добри. На тях все гроздето им е кисело, или народа е изпростял, или средната класа я няма. Никога грешката не може да е при Командира или подчинените. Ако не си от ДСБ значи или не си *** селянин чалгар или си прикрит комунист или нещо друго. По-болшевишко поведение не съм виждал, колкото и да е парадоксално. Там или си с нас или си *** и си ни враг. Никаква следа от демократично мислене.
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Плъховете първи напускат потъващия(според тях)кораб"!Това е проблем на всички партии!Те се разпадат пред очите ни,по различни за всяка от тях,причини!При някои има криза в идеологията им,заради несъстоятелността на идеите им в дългосрочен план!Членовете им нямат опора в някаква идеология,а следваха само лидера си,за да получат бързо реализация,или облаги!В момента,когато лидерът им започваше да губи позиции(и морални и политически),"отпътуването"на симпатизантите им се засилваше!Например,живота доказва ,че крайния национализъм,не може да бъде национална кауза!А нормалния национализъм,го има във всяка партия-тоест,само с национализъм държава не може да се гради!Най много,да изгради у народа ни,нетърпимост към различните от него!И да ни вкарва в маса други проблеми-и вътрешни и външни!!Само при ДСБ въпросът е друг(според мен)!Тя има стабилна дългосрочна идеология-борба за утвърждаване на най доброто от европейските ценности!Но това означава също така-борба за промяна на ценностната система на един цял народ,което е нереалистично в краткосрочен план!Това автоматично я поставя пред"въпроса на Каравелов"-кое по напред-"перото или револвера",тоест,първо с къртовски многогодишен труд да се разясняват идеите й,да се повиши "културното ниво",и чак тогава да се надява да реализира идеите си с реална власт-или само да се разчита на гнева на улицата от управлението на левите и "псевдодесните"(условно-на револвера)и да се опитват да го оглавят!Вторият метод беше изпробван по времето,когато на власт беше СДС,когато се оказа,че ако няма достатъчно хора с по висока култура,които не се влияят от популизъм,клевети и лъжи-тези идеи няма как да се реализират!Точно това разбраха някои от по младите активисти на ДСБ,които поискаха по активна политика от ръководството й (без да са наясно ,каква по точно),за" спечелване умовете и сърцата"на хората!Те са прави да искат това да стане по бързо-и заради собствената си реализация,и заради нетърпението си!!За разлика от идеите на другите партии обаче, идеите на ДСБ,имат бъдеще!Трагедията ни е,че тези идеи са свързани с повишаване общата култура на българския народ,тоест с необходимостта от неопределено време за къртовска просветителска работа за бъдещето!Точно това (според мен),предизвиква напускането на младите,способни и жадни за реализация лидери в ДСБ!Това е обективната истина за ДСБ(според мен),а не въпросът-ЗА КОСТОВ ИЛИ ПРОТИВ КОСТОВ!Вкарването на партията във"форсирани"действия,само ще я довърши!Нужна е търпелива работа,докато хората не усетят,че само ДСБ може да им даде надежда за бъдещето !Дали в ДСБ ще има достатъчно мъдрост да се разбере това-това е въпрос от национално значение за бъдещето на България...(според мен)!
33
6
 
6
 
! Отговори
все тая :))) преди 12 години
По-скоро политическо зомби, а не политически труп, защото от 2001-а все си кеси в политиката...
32
7
 
5
 
! Отговори
bbb преди 12 години
Направо след конгреса на БКП да си ходи със Станишев иПърванов.
31
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Политическите трупове се готвят за избори, ДСБ имат незначителни шансове да влязат във следващата власт, а трябва да се ***!