Пехливанов: Волен е виновен за краха на "Атака"

Подкрепата на БСП за вота преляла чашата
11 апр 2012 09:42,
155
Пехливанов: Волен е виновен за краха на "Атака"
Николай Пехливанов Снимка: архив, Атака

В момента имаме една разпаднала се "Атака", която вече се е изчерпала. Волен Сидеров направи всичко възможно това да се случи и само той ще е виновен за краха на партията.

С тези думи депутатът от националистическата партия Николай Пехливанов обясни пред bTV причините, подтикващи го да вземе решение да напусне парламентарната група на "Атака", която без него ще се разпадне.

Според политика и бивш кандидат-кмет на София няколко са факторите, които са били катализирани от партийния лидер и са довели до настоящата лоша за "Атака" ситуация.

"Раздялата с телевизия “Скат” остана без обяснение и много наши привърженици продължават да гледат тази медия. После започна явна подкрепа за ГЕРБ – създаде се впечатлението, че едва ли не управляваме, а буквално станахме патерица. След това дойде и раздялата с Капка, която също остана необяснена", каза Пехливанов.

Той подчерта, че е бил достатъчно толерантен към неразумните решения на Волен Сидеров, но последното такова – да подкрепи БСП за вота на недоверие към кабинета заради спирането на АЕЦ "Белене", е преляло чашата.

Още по темата

"Когато се говори за разбиване на група, не са ли виновни тези хора, които се подписаха с БСП под вота за „Белене”? Та тази централа е най-емблематичният проект на тройната коалиция! Аз съм десен политик и не мога да допусна да участвам във вот с червените.

Нали на изборите през 2009 година обещахме на хората, че ще играем честно, а „Белене” е символ точно на корупционни практики, на нечистоплътни договорки", изясни позицията си Николай Пехливанов, вмъквайки в разговора, че е избран от гражданската квота и всъщност не е член на „Атака”.

По думите му вотът за „Белене” е един капан, в който „Атака” ще е най-големият губещ и ще стане „изтривалка” в политиката на БСП.

Николай Пехливанов потвърди, че колегата му Огнян Стоичков от парламентарната група на партията също няма да подкрепи вота на недоверие.

Според Пехливанов не е важно какво ще направи даден депутат и дали Сидеров ще е партиен лидер, а какво ще стане с надеждата на хората и кой ще отстоява интересите на тези, гласували за „Атака”.

"Идеята е не да има политическо номадство и да се чудим ще оцелее ли една парламентарна група или не, а как да се предприемат мерките и законите, които сме обещали на хората", заяви още Пехливанов.

Според него проектът на Капка Георгиева не е перспективен, тъй като всичко около него е основано върху "някакво личностно делене между нея и Сидеров".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 12 години
когато кораба потъва всички мишки излизат на яве, дано не се окажат останалите от "Атака" такива
100
1
 
1
 
! Отговори
националист преди 12 години
не вярвам че Пехливанов ще стане предател, поне да изчака изборите и тогава да прави каквото поиска
99
0
 
0
 
! Отговори
до 143 преди 12 години
Тогава гласувай за крадците !
98
3
 
4
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
И САМ ВОЛЕН Е ВОЙН !
97
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виновен за краха на "Атака" е този, който предложи безусловна подкрепа на най-антибългарското правителство, което някога е било начело на държавата. Не ги знам кои са. Волен ли е, Капка ли е, някой в сянка ли е, но глас от мен повече няма да видят.
96
3
 
20
 
! Отговори
Чавес преди 12 години
Е га ти и зализаното кариеристче....вижте му мазната физиономия! Тоя за власт не само от Волен, но и от майка си ще се отрече!
95
13
 
6
 
! Отговори
НФСБ преди 12 години
Още един му дойде акъла
94
13
 
6
 
! Отговори
секретарицата преди 12 години
Бе тоя Волен нещо ми изглежда на болен от шизофрения. Как може да ходи пред джамии, пред бани, и да говори глупости. Писна ми от него, даже ми прилича малко на Хитлер. Па знам ли - може да се е преродил и да носи неговия характер. Такъв опак човек като него не съм виждала. Понякога ми иде да го причакам и да го утрепя. Ама ... къде да го видя? Той се крие в миша дупка, ама си щтрака с пръсти по заведенията, оправя Гаджева и си гледа кефа.. Смърт за него !!!!!
93
7
 
12
 
! Отговори
Българин преди 12 години
ГЕРБ се оказа партия, която изяжда съюзниците си. Първи изпитаха това от Атака на местните избори. СДС, ДСБ и РЗС ще изпитат това на следващите парламентарни избори. Това не е добре за България, защото в момента ГЕРБ управлява под дебелата сянка на кабинета "Ердоган" и резултатът е, че пари за образование, наука, култура и високи технологии няма, но за строителство на джамии те са в изобилие.
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДПС са с всеки, който се разхожда по гол *** пред тях. До сега бяха БСП. Утре ще бъдат ГЕРБ. Такива са им навиците от древни времена. Хитлер и Сталин дълго време са били близки душевно. От една баница - Полша са яли. Немските офицери са учили в съветски военни школи. Общо взето интереса клати феса! В българското общество най-големият глад се нарича ИСКАМЕ ЧЕСТЕН И БЕЗКОРИСТЕН ВОДАЧ. За съжаление Левски беше предаден и нямаме право на втори!
91
3
 
4
 
! Отговори
Волен преди 12 години
вече е една изхабена, изтрещяла партенка, нищо не става от него и няма никакви позиции никъде, той отврати хората около себе си . Накъдето духа вятъра, там и Волен, но навсякъде е еван, и при Герб, сега и при комунистите.
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Глупости са това!Аз също не подкрепям Белене, но не смятам че това е основното в политиката на Атака.атака е единствената партия която се изправя срещу глобализма, нео-либерализма и колониалната политика и да се говори че тя била изчерпана политически е безумие.Освен това бих искала да му повярвам, но факта че и той, както Капка, прави своя дебют в БТВ е достатъчно показателен
89
1
 
3
 
! Отговори
HERI преди 12 години
TOZI E PO-KRASIV OT ORNELA MUTI
88
3
 
5
 
! Отговори
Кръстопът преди 12 години
Добре говори Пехливанов, но изпитанието за него ще е къде ще застане, когато спре да говори. Ако се присламчи към Кунева с това "аз съм десен политик", значи е интерсчия и политически сърфист. Ако опита да консолидира разбитата националистическа дружина - добре! За България действията на Волен Сидеров са с по-лоши последствия от битката при Черномен. Хората го мислеха за националист, а той се оказа обикновен безидеен нарцис.
87
2
 
12
 
! Отговори
безпартиен преди 12 години
На мен Волен ще ми липсва, ако не влезе в парламента. Той единствено ми вдига адреналина, с разпалените си изказвания. Колкото и да се напъват разни манекенки, не са ми интересни. И тъй като парламента си е театър, мога да кажа, че Волен не играе недобре заучени роли.
86
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 12 години
ДОВИЖДАААНЕЕЕЕЕЕЕ!Няма да ни липсвате!
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
поредната *** на герб
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 123 Казва се и се пише при КОГО, а не при КОЙ
83
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изглежда разумен и интелигентен човек!При който и да отиде само ще спечелят от него!
82
4
 
7
 
! Отговори
nov преди 12 години
Волен иска 500 лв. минимална пенсия, 1000 лв. минимална заплата И КАЗВА КАК МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ ТОВА. КАТО СЕ ВЪРНАТ ЗЛАТОДОБИВА, ЕРП-та и всички останали стратгически отрасли В РЪЦЕТЕ НА ДЪРЖАВАТА !!! АТАКА е ИЗВЪНСИСТЕМНА И ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗАБИТА. ЗАВИСИ ОТ НАС ДАЛИ ЩЕ ГО ДОПУСНЕМ. ЗА 22 години какво добро видяхте от ГЕРБ,СДС,БСП и т.н ? По-добре ли живеете ? ИЗБОРА Е ВАШ !!! ПРЕДАТЕЛИ ВИНАГИ ЩЕ ИМА