Пехливанов: Волен е виновен за краха на "Атака"

Подкрепата на БСП за вота преляла чашата
11 апр 2012 09:42,
155
Пехливанов: Волен е виновен за краха на "Атака"
Николай Пехливанов Снимка: архив, Атака

В момента имаме една разпаднала се "Атака", която вече се е изчерпала. Волен Сидеров направи всичко възможно това да се случи и само той ще е виновен за краха на партията.

С тези думи депутатът от националистическата партия Николай Пехливанов обясни пред bTV причините, подтикващи го да вземе решение да напусне парламентарната група на "Атака", която без него ще се разпадне.

Според политика и бивш кандидат-кмет на София няколко са факторите, които са били катализирани от партийния лидер и са довели до настоящата лоша за "Атака" ситуация.

"Раздялата с телевизия “Скат” остана без обяснение и много наши привърженици продължават да гледат тази медия. После започна явна подкрепа за ГЕРБ – създаде се впечатлението, че едва ли не управляваме, а буквално станахме патерица. След това дойде и раздялата с Капка, която също остана необяснена", каза Пехливанов.

Той подчерта, че е бил достатъчно толерантен към неразумните решения на Волен Сидеров, но последното такова – да подкрепи БСП за вота на недоверие към кабинета заради спирането на АЕЦ "Белене", е преляло чашата.

Още по темата

"Когато се говори за разбиване на група, не са ли виновни тези хора, които се подписаха с БСП под вота за „Белене”? Та тази централа е най-емблематичният проект на тройната коалиция! Аз съм десен политик и не мога да допусна да участвам във вот с червените.

Нали на изборите през 2009 година обещахме на хората, че ще играем честно, а „Белене” е символ точно на корупционни практики, на нечистоплътни договорки", изясни позицията си Николай Пехливанов, вмъквайки в разговора, че е избран от гражданската квота и всъщност не е член на „Атака”.

По думите му вотът за „Белене” е един капан, в който „Атака” ще е най-големият губещ и ще стане „изтривалка” в политиката на БСП.

Николай Пехливанов потвърди, че колегата му Огнян Стоичков от парламентарната група на партията също няма да подкрепи вота на недоверие.

Според Пехливанов не е важно какво ще направи даден депутат и дали Сидеров ще е партиен лидер, а какво ще стане с надеждата на хората и кой ще отстоява интересите на тези, гласували за „Атака”.

"Идеята е не да има политическо номадство и да се чудим ще оцелее ли една парламентарна група или не, а как да се предприемат мерките и законите, които сме обещали на хората", заяви още Пехливанов.

Според него проектът на Капка Георгиева не е перспективен, тъй като всичко около него е основано върху "някакво личностно делене между нея и Сидеров".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
5
 
3
 
! Отговори
Сидерова преди 12 години
само най-верните останаха до ВОЛЕН - тези които могат да смучат. Повечето са специалисти в областа вадене на топче за тенис на маса от 100 метров маркуч без ръце ..
60
2
 
3
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
волен да се пенсионира и да отиде при прародителите си в историята - някъде до Г. Димитров
59
0
 
7
 
! Отговори
eeeee преди 12 години
Хора събудете се, 90% от коментарите в новинарските сайтове (и новините по ТВ-то и пресата) са гневни. А гнева се поражда от страх. Новините генерират страх. Несъзнателно се превръщаме в хленчещи страхливи зомбита. За това виждаме стачки, все по нервни шофьори и сърдити лица по улиците. Това е причината за катастрофите и престъпността. Кажете НЕ на страха и нека оставим новинарските манипулаторите гладни !!!!
58
7
 
6
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ НА ВОЛЕН СИДЕРОВ !!!1.Секс кукли2.Вибратори3.Пред БТВ с лозунги написани върху плакат - Бенатова *** *** ...Е МНОГО ИЗВИНЯВАЙТЕ АМА ТОВА ПРИЛИЧА НА СИЛНО ИЗВРАТЕН ПОРНО ФИЛМ !!!!!
57
5
 
2
 
! Отговори
защо Волен ?! преди 12 години
Човекът е псих. болен и не носи отговорност за деянията си !
56
2
 
2
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
...а не да се изтъпани с вибратор в НДК !!!
55
7
 
3
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
Веднага след местните избори Волен Сидеров трябваше да подаде оставка като лидер на ПП Атака !!!!Това беше единственият начин да се запази партията !!!!
54
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пехливанов е пич !!!!Точен,коректен ... желая му успех !!!
53
7
 
6
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
този човек ще бъде в следващия парламент - толкова години се нагледахме на *** по столовете в парламента и ни е трудно да оценяваме стойностните хора !
52
5
 
3
 
! Отговори
Ne e werno! преди 12 години
Ето това саитко - истинските съюзници на Бибиитко - атакаджий, римляни и лумпенизираните неудачници, които искат "наказания"! За какво и за кого няма значение! Важното е да натрием носа на някой! :))))))
51
6
 
4
 
! Отговори
f.u.c.k. преди 12 години
Рано или късно, но винаги става ясно че комунисти и фашисти са двете страни на една и съща антихуманна злина...
50
3
 
7
 
! Отговори
за 61 преди 12 години
Ето заради такива хора България никога няма да бъде нормална държава. По паспорт българи, а всъшност няма нищо българско във тях. За 5$ и г..а си и родната си майка ще продадат.
49
2
 
11
 
! Отговори
някой преди 12 години
Не мога да разбера защо се дърлите в сайта!?Никой случаен не е политик!Вижте:Доган ченге,Първанов ченге,Борисов завършил школата на ДС/но не е ченге,МОЛЯ ВИ!/,Станишев син на член на Политбюро/но не е ченге,МОЛЯ ВИ/,Болечо също/не е ченге МОЛЯ ВИ/,Гаргамел доцент по политикономика по времето на соца/но не е ченге МОЛЯ ВИ/ и т.н. и т.н.!А вие се пените,джафкате и ги ИЗБИРАТЕ!ЗАЩО?!Вразумете се най-после!ИЗХВЪРЛЕТЕ ГИ ОТ ДОМА СИ,ОТ МИСЛИТЕ И ПРИКАЗКИТЕ СИ!ЗАБРАВЕТЕ ГИ!
48
1
 
3
 
! Отговори
Сидерова преди 12 години
гнусен не гнусен ! доста време го хранихме с държавни субсидии - каквото сме си го отгледали такова ще си дондуркаме
47
1
 
2
 
! Отговори
от №68 преди 12 години
Татяна Дончева е била доста време в БСП и не случайно казва на БСП, че е фабрика.
46
2
 
5
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
до 66много си прав , ОБАЧЕ , ЗАЩО вОЛЕН 2 ГОДИНИ ПОДКРЕПЯШЕ ГЕРБ - БЕЗУСЛОВНО ...и ти даваш ли си сметка че ако беше подкрепил Воленчо първите два вота на недоверие то правитлеството щеше да падне - ДА АМА НЕ -
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"При Сергей Станишев "фабриката" БСП ще фалира.Той не можа да събере електората й", каза в сутрешния блок на Нова телевизия Татяна Дончева.Тя дори заяви, че Станишев е ***, ако партийните игри в БСП са наистина такива, каквито се представят.Според нея, ако Георги Първанов застане начело на БСП, той има реални шансове да запази сегашното статукво на партията, но не и да я изведе напред.Хората в БСП трябва да са наясно, че "фабриката" е закъсала по отношение на производството и на икономиката, каза още Дончева.Тя бе категорична, че на левицата й трябва ново лице, защото нито Станишев, нито Първанов ще успеят да вдигнат "фабриката" на крака.Татяна Дончева заяви още, че политическият процес е отслабнал, а всеки следващ парламент все повече не изпълнява функциите си.
44
1
 
4
 
! Отговори
do petkoff преди 12 години
li4i si 4e lapa6 rezani duduci
43
2
 
1
 
! Отговори
куркапан преди 12 години
КАЗВАМ ДА на БУЛГАРЩината !Турлюгювеч с ФАТМА ГЮЛ И МУКАДЕС !
42
6
 
10
 
! Отговори
Сидерова преди 12 години
СИДЕРОВ - най-великия БЪЛГАРИН. СИДЕРОВ ЗНАЕ КАК ДА СЛОЖИ РЕД !!!!!!