Пехливанов: Волен е виновен за краха на "Атака"

Подкрепата на БСП за вота преляла чашата
11 апр 2012 09:42,
155
Пехливанов: Волен е виновен за краха на "Атака"
Николай Пехливанов Снимка: архив, Атака

В момента имаме една разпаднала се "Атака", която вече се е изчерпала. Волен Сидеров направи всичко възможно това да се случи и само той ще е виновен за краха на партията.

С тези думи депутатът от националистическата партия Николай Пехливанов обясни пред bTV причините, подтикващи го да вземе решение да напусне парламентарната група на "Атака", която без него ще се разпадне.

Според политика и бивш кандидат-кмет на София няколко са факторите, които са били катализирани от партийния лидер и са довели до настоящата лоша за "Атака" ситуация.

"Раздялата с телевизия “Скат” остана без обяснение и много наши привърженици продължават да гледат тази медия. После започна явна подкрепа за ГЕРБ – създаде се впечатлението, че едва ли не управляваме, а буквално станахме патерица. След това дойде и раздялата с Капка, която също остана необяснена", каза Пехливанов.

Той подчерта, че е бил достатъчно толерантен към неразумните решения на Волен Сидеров, но последното такова – да подкрепи БСП за вота на недоверие към кабинета заради спирането на АЕЦ "Белене", е преляло чашата.

Още по темата

"Когато се говори за разбиване на група, не са ли виновни тези хора, които се подписаха с БСП под вота за „Белене”? Та тази централа е най-емблематичният проект на тройната коалиция! Аз съм десен политик и не мога да допусна да участвам във вот с червените.

Нали на изборите през 2009 година обещахме на хората, че ще играем честно, а „Белене” е символ точно на корупционни практики, на нечистоплътни договорки", изясни позицията си Николай Пехливанов, вмъквайки в разговора, че е избран от гражданската квота и всъщност не е член на „Атака”.

По думите му вотът за „Белене” е един капан, в който „Атака” ще е най-големият губещ и ще стане „изтривалка” в политиката на БСП.

Николай Пехливанов потвърди, че колегата му Огнян Стоичков от парламентарната група на партията също няма да подкрепи вота на недоверие.

Според Пехливанов не е важно какво ще направи даден депутат и дали Сидеров ще е партиен лидер, а какво ще стане с надеждата на хората и кой ще отстоява интересите на тези, гласували за „Атака”.

"Идеята е не да има политическо номадство и да се чудим ще оцелее ли една парламентарна група или не, а как да се предприемат мерките и законите, които сме обещали на хората", заяви още Пехливанов.

Според него проектът на Капка Георгиева не е перспективен, тъй като всичко около него е основано върху "някакво личностно делене между нея и Сидеров".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той разри потресаващи данни за разхищения на партийни средства. Оказва се, че фирмата на проваления кандидат-кмет на Атака в София Николай Пехливанов е извършила ремонта в централата на Атака на Врабча 1, както и на редакцията на в. Атака. Осчетоводени са 330 000 лв, а реално ремонтът не струва повече от 80 000 лв., твърди Нинов. Сменени са били само плочките и дограмата на централата.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
280 - ама с мъртвите души, от последното преброяване ! САМО ЛУДОГОРЕЦ !
39
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При обиколките в страната Волен Сидеров предпочиташе петзвездни хотели и правеше сметки по 5-6000 лв. Той пуши пури за 120 лв. - това е народният човек, който твърди, че е националист, патриот, а си прави каквото си иска, заяви Нинов. Шофьорът на лидера на националистите също е пострадал, тъй като от 2007 г. до 2009 не са му внасяни осигуровки.
38
5
 
10
 
! Отговори
Сидерова преди 12 години
АТАКА е последната останала националистическа партия, която има ясна визия за политиката
37
1
 
5
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
Абе мечо пух - не закачай Славия - там все още сме 280 фена !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
36
4
 
9
 
! Отговори
сидерова преди 12 години
АТАКА ПОБЕДА ! - ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ
35
6
 
4
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
умряха атакистите - като феновете на славия !
34
4
 
4
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
Когато дясната ръка не знае какво прави лявата се случва точно това - КРАХ ....нали Волене ???
33
10
 
2
 
! Отговори
мечо кух преди 12 години
БРАВО ПЕХЛИВАНОВ ! Имаш недостатъци - но си готин. Харесва ми, че все мислиш реално и казваш това което ти е на сърцето ..
32
7
 
5
 
! Отговори
Мет преди 12 години
За съжаление, повтарям за съжеление Пехливанов е прав в разсъжденията си, но има и още нещо, което е в основата на проблемите в партията.Това, че Волен просто направи големи кадрови грешки, за да се облагодетелства финансово.Колко верни привърженици останаха в девета глуха, а напред отидоха хора, които нямат нищо общо с идеята, а имаха много пари.И после естествено тези хора, ламтящи за власт и известност го предадоха и тук и в европарламента.Волен е и *** и алчен тип,който не заслужава нищо.
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пехливаноff,*** кучкарска изроде!
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мечо ти ли плащаш неговите вечери???? Много си смешен. Защо тогава не си искаш парите за парламентарните лимузини, приеми, подаръци, самолети и т.н.? А тъй като спомена за завистта по-надолу нещо да не му завиждаш, че е с младо гадже а??? Я си признай завистнико неден!
29
4
 
6
 
! Отговори
крив макарон преди 12 години
От АТАКА остана АКА, но какво да правиш политиката е временно нещо.Като станеш сутрин и си кажеш - ако я няма вече атака накъде?
28
4
 
3
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
ами след като затворят централата на партията - може ВОЛЕН и компания да си направят погребална агенция - стига сме му плащали вечерите с Деница или там както се казваше ..
27
2
 
1
 
! Отговори
до 39 преди 12 години
Чета ти глупостите, но вече не се здрържам, я заминавай в първи клас, че си неграмотен като тиква! Кой е тоя велик българин Левси???? Толкова си ***, че даже името на най-великия българин не можеш да напишеш без правописна грешка! Аман от *** със самочувствието да поучават другите!
26
4
 
1
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
аз не мога да разбера, манталитета, на половината хора, които драскат коментари под статиите - мога само едно да кажа: Изключете компютрите, излезте от интернет и никога не влизайте пак. Българите сме просто такива, завистливи - не приемат хора, които са успели или се опитват отстояват мнението си ..
25
3
 
2
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
Съвсем си прав за гробарите!!!!Хубавото е че Воленчо им лиза 2 години та да го видим колко струва
24
0
 
5
 
! Отговори
Do Мечо пух преди 12 години
По твоята логика най-голямата секта и стадо са гробарите, там никой не гласува нищо различно от бащицата?
23
7
 
2
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
БАЙ,БАЙ АТАКА - БАЙ , БАЙ ВОЛЕНЕ ....*** ТАКЪВ
22
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ей,***-докога ще се разправям с глупци бе боже,слез и си прибери вересиите!Шеф ти политическата *** иска а се прави на Васил Иванов Кунчев,но не му се получава поради простата причина,че е една *** и не може да се сравнява с един велик българин като Левси!Тази въпросната мижитурка първо лиза на комунистите,които бяха в коалиция с турците.В следващият епизод подкрепяше банкянската Тиква от партията на МУТРИТЕ милиционери.РЕАЛНО не е направил НИЩО НИКОГА,само лае,лиже