Предизборно подкупват пенсионерите, скочи Станишев

Държавата е в разпад, твърди лидерът на БСП
17 апр 2012 20:00,
424
Предизборно подкупват пенсионерите, скочи Станишев
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

Държавата е блокирала и е в разпад, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той обясни, че това си личи от случващото се през последните наколко седмици.

Още по темата

Като пример Станишев даде идеята на Министерство на финансите за инвестиране на средствата от Сребърния фонд.

Миналата седмица опозицията се обедини срещу решението на финансовия министър Симеон Дянков.

Представители на БСП, Синята коалиция и ДПС заявиха, че средствата от Сребърния фонд, който е основен стълб на пенсионната система, не трябва да се пипат.

Станишев припомни и острата реакция на БНБ срещу идеята на Дянков.

Миналата седмица от Българска народна банка излязоха с "безпрецедентно остра", както я определи опозицията, позиция и призоваха финансовия министър да оттегли предложението си.

Станишев днес обясни още, че правителството на ГЕРБ е изхарчило всички средства и с решението за Сребърния фонд "панически търси свеж ресурс".

Лидерът на БСП алармира, че изхарчването на Сребърния фонд ще намали опасно фискалния резерв на страната под всякакъв минимум.

Станишев определи като "подигравка" и планираното от правителството увеличение на пенсиите.

Той обърна внимание на факта, че Министерство на финансите планира да увеличи пенсиите от юли 2013 г,, точно преди изборите.

Според Станишев правителството, което по същество е отменило действието на швейцарското правило, според което пенсиите се индексират ежегодно на базата на 50% от инфлацията и 50% от ръста на осигурителния доход, изведнъж се е сетило за него.

По думите на лидера на левицата ГЕРБ се опитва да подкупи предизборно възрастните хора.

"Това е демагогия", скочи червеният лидер.

Станишев уточни още, че ако швейцарското правило се е спазвало досега, пенсиите са щели да скочат с 20% за 3 години.

Председателят на БСП заяви още, че левицата започва консултации с политически сили, сред които НДСВ и ВМРО, за организиране на подписка за референдум за АЕЦ "Белене".

Сергей Станишев обясни, че партията му се подготвя за дебатите за вота на недоверие срещу правителството заради отказа на ГЕРБ от проекта за втора атомна централа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
9
 
! Отговори
само нащи преди 12 години
Да живей,живей кратуня.Искам той да краде през идните години.
159
5
 
17
 
! Отговори
Що е то ? преди 12 години
Обран бостан, няколко ластуна, 5-6 кауна и по средата огромна самодоволна Тиква?
158
11
 
12
 
! Отговори
ГЕРБОушев преди 12 години
До "ПлъхЪ Червен"Ако смяташ, че със пействането на една и съща тъпотия 50 пъти на ден, ще промениш общественото мнение, си във голяма заблуда. Но тъй като си от ТИКВЕНАТА партия ти е простено.. То номера на ШЕФА ТИКВА вече не минава. Българите се събуждат и скоро ще ги подгонят със камъни така както Виденов не успяха !
157
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Леле леле Бойко ще открадне пенсионерките на СтаниКенефШев.!!!
156
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак казвам за всички комунисти гадни. 500 000 000 струва дупката в Белене. Плащаме милиони на банка ПАРИБА където шефка е нашата хубавица Миглена Кунева за една ДУПКА.
155
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев и Орешарски са били способни, събрали, харчили и на Пичагата оставиха 8 млрд и кусур, да харчи и да хленчи що не му оставили 15 - 20 млрд. .. И то без медиен комфорт, харизми, капризми, в тежка коалиция и само 82 депутати от БСП.Все се говори за съдене на бивши управници.Грешка! Щом Прокуратурата и съдебната власт са независими, не да чакат да падне от власт, а да го приберат господинчото още сега, докато не е сътворил повече поразии, на място, с факти и доказателства.
154
11
 
11
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Не защитавам ГЕРБ, ни най малко, но другаря Станишев става смешен..Той ли ще говори за подкупване на пенсионери, той или дружките му от ДПС ще говорят за това какво трябва да се пипа..и ще се обявяват за ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРИТЕСНЕНИ от финансовата политика на правителството...? Тези хора се държат така, сякаш народа губи памет на всеки избори..Нали само преди 3 години бяха на власт те, нима мислят че сме забравили комисионните на Доган, или кражбите *** Овчаров, или недоумиците на Станишев, айде бе!!!
153
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев взе 500 000 000 френска банка да изкопае една дупка в Белене. По-големи крадци от тези *** няма. Справка - фирма Евробилд. В дискотеките в Свищов даваха на вечер по 5000лева з
152
4
 
10
 
! Отговори
Смях преди 12 години
До 226 ПатриотАко Европейските правила са кражби и грабежи, предпочитам да живея в държава без тях.От това което се случва през последните ТРИ години, оставам със впечатлението, че все още има хора във тази държава, който харесват пладнешкия обир който се извършва. ТЕЗИ НИ ГРАБЯТ КАКТО И ТУРЦИ НЕ СА НИ ГРАБИЛИ !!!
151
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Държавата е в разпад, твърди лидерът на БСП "- Колкото и да не го харесвам, тук смятам,че е напълно прав!
150
3
 
8
 
! Отговори
ехооооооооооооо преди 12 години
Къде е Боко,къде е Цвъцко-без тях е скука тук...мъка,мъка....?!!
149
8
 
1
 
! Отговори
Иван преди 12 години
На 17 юли 2009 г салдото е било отрицателно в размер на 202,1 млн. лв. На 31 юли дефицитът достигнал 372,4 млн. лв. Фискалният резерв към края на юли по предварителни оценки намалял с около 500 млн. до 7,7 млрд. лв.Всички приходи изоставали спрямо разчетите с около 16%. Разходите пък изпреварвали с 24 на сто тези от миналата година.Орешарски уточни, че не знаел за юлския дефицит, когато отчитал полугодието в края на мандата.
148
3
 
9
 
! Отговори
ЛУДИЯ СТРАНДЖА преди 12 години
Днес не съм си пил хапчета и затова ще го оближа на ГЕРБ. Не че ме кефят но ми плащат.Тъй като останахме само аз и колегите от четвъри километър цената за пост се повиши. Лошото е че не ни дават да пишем самостоялно, и се налага да пействаме едно и също по 100 пъти на ден.
147
2
 
8
 
! Отговори
Огражден преди 12 години
След 10 г. в учебниците по история ще пише, че Бойкария е създадена през 2009 г., когато Бог се появи с много феерия и блясък, превърна пустинята в райски градини и магистрали, а хората изпрати на дълга екскурзия по чуждите държави да упражняват слугински туризъм.
146
15
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Харесва ли ви или не, ГЕРБ са единствения правилен избор за тези, които мислят за България! Не говоря за тия, които оплакват "доброто" старо време, когато всеки крадеше каквото може, не говоря и за тия, които още ронят сълзи по идеята да сме 16-република на СССР! Искаме да сме в Европа, ще играем по европейските правила!
145
4
 
6
 
! Отговори
хаха преди 12 години
всичко бивши управници,заслужават да бъдат *** по площадите показно за предателство спрямо собственият си народ.тези поне се опитват да направят нещо,но средния ешелон и съдебната система/а и прокуратурата вероятно/ги саботира постоянно.всичко друго е бош лаф работа.добрият комунист е на 2 метра под земята.
144
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам този мишок да ми покаже един човек, който си държи парите на депозит при лихва 0,2 процента на година. Абсолютен шизофреник. Този *** комунист е доста опасен. Не трябва да се допуска до властта.
143
0
 
0
 
! Отговори
Чуденко преди 12 години
Я 200 да си напише ЕГН-то да му направя проверка на лъжливите данни... *** аре бегай при *** да ти даде да си купиш цигари *** смотан!!!
142
5
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Борисов натири с десен прав сибирската мечка и я прати зад полярния кръг... - спести на българския данъкоплатец 20 милиарда лева... - това стига за още три мандата...
141
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Освен гербове и бесепета има още останал някой нормален човек тук.Моля Ви, внимателно с квалификациите!