Предизборно подкупват пенсионерите, скочи Станишев

Държавата е в разпад, твърди лидерът на БСП
17 апр 2012 20:00,
424
Предизборно подкупват пенсионерите, скочи Станишев
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

Държавата е блокирала и е в разпад, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той обясни, че това си личи от случващото се през последните наколко седмици.

Още по темата

Като пример Станишев даде идеята на Министерство на финансите за инвестиране на средствата от Сребърния фонд.

Миналата седмица опозицията се обедини срещу решението на финансовия министър Симеон Дянков.

Представители на БСП, Синята коалиция и ДПС заявиха, че средствата от Сребърния фонд, който е основен стълб на пенсионната система, не трябва да се пипат.

Станишев припомни и острата реакция на БНБ срещу идеята на Дянков.

Миналата седмица от Българска народна банка излязоха с "безпрецедентно остра", както я определи опозицията, позиция и призоваха финансовия министър да оттегли предложението си.

Станишев днес обясни още, че правителството на ГЕРБ е изхарчило всички средства и с решението за Сребърния фонд "панически търси свеж ресурс".

Лидерът на БСП алармира, че изхарчването на Сребърния фонд ще намали опасно фискалния резерв на страната под всякакъв минимум.

Станишев определи като "подигравка" и планираното от правителството увеличение на пенсиите.

Той обърна внимание на факта, че Министерство на финансите планира да увеличи пенсиите от юли 2013 г,, точно преди изборите.

Според Станишев правителството, което по същество е отменило действието на швейцарското правило, според което пенсиите се индексират ежегодно на базата на 50% от инфлацията и 50% от ръста на осигурителния доход, изведнъж се е сетило за него.

По думите на лидера на левицата ГЕРБ се опитва да подкупи предизборно възрастните хора.

"Това е демагогия", скочи червеният лидер.

Станишев уточни още, че ако швейцарското правило се е спазвало досега, пенсиите са щели да скочат с 20% за 3 години.

Председателят на БСП заяви още, че левицата започва консултации с политически сили, сред които НДСВ и ВМРО, за организиране на подписка за референдум за АЕЦ "Белене".

Сергей Станишев обясни, че партията му се подготвя за дебатите за вота на недоверие срещу правителството заради отказа на ГЕРБ от проекта за втора атомна централа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
0
 
1
 
! Отговори
Странжата преди 11 години
ГЕРБЕРИ -алчни и лъжливи гробари на милата ни родина .На вас тя ви е мела и свидна а само като средство за пелеене на народните пари и за кржбата им.
239
1
 
2
 
! Отговори
facepalm преди 12 години
Станишев уточни още, че ако швейцарското правило се е спазвало досега, пенсиите са щели да скочат с 20% за 3 години... Като е толкова лесно, защо някое от предишните правителства на БСП не го направи?
238
0
 
3
 
! Отговори
БАЙ ГЕНО преди 12 години
ДЪРЖАВАТА БЕШЕ В РАЗПАД И ТЪМНИНА ,КОГАТО УПРАВЛЯВАХА ФАШИСТИТЕ-ХОДЕХМЕ С ЦЪРВУЛИТЕ В КАЛНИТЕ ПЪТИЩА И СИ СВЕТЕХМЕ С ГАЗОВИТЕ ЛАМПИ ! ЯСНО ЛИ ТИ Е ,ФАШИСТЧЕ ?
237
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бях в Гърция една седмица за празниците и по принцип ходя често там.Ако не чета измамните новинарски сайтове бих си помислил, че България е фалирала,а Гърция цъфти.Хората там си живеят нормално и спокойно.Имат всичко. Нека си погледнем скотския живот и още по-скотските заплати и пенсии, каквито има само в Сомалия и Судан. Тогава да плачем на чужд гроб. Откровените лъжи на управляващите,превърнали са ни в сенки на човеци.
236
2
 
2
 
! Отговори
хахо преди 12 години
добре че са многото разни избори, заради които се правят какви ли не полезни подобрения по градовете и селата, повишават се пенсиите, дават се бонуси на 770 000 -те служители, които са държавната ни администрация / в същото време Финландия има 16 900 такива служители/, все хубави работи се случват. А ХИЧ? този перко-педерко горе иска точно това- да сме на хич
235
3
 
7
 
! Отговори
спас преди 12 години
Да Станишев си плати нерешителноста към Симеон и гаджала на предните избори,но да не забравяме че сега този който излапа 8 а до изборите ще станат 12 млрд.суха пара е Тиквата,а не този или онзи подхвърлен на нас и на медиите шаран.Този който в момента *** на него трябва да държим сметка защото той оперира с нашите и на държавата средства.Ако Боко работи с на баща си парите о.к. не ме интересува къде си ги завира но щом са нашите пари даже и той СЛЪНЦЕТО да не се прави на ощипана мома на хорото
234
6
 
8
 
! Отговори
кандидат емигрант преди 12 години
Ами Серго вие кво направихте като бяхте на власт, не направихте ли и вие така предизборно, че сега лаеш?!!всички в правителството са един дол дренки....дори да има единици свястни се размиват в мнозинството мерзавци!
233
3
 
3
 
! Отговори
,,LARI,, преди 12 години
BRAVO SERGO.
232
4
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Това не е подкупване, а инвестиция. Колкото пари им дадем да гласуват за нас десет пъти повече ще откраднем.Инвестиция. И то добра. Ние като "бизнесмени" знаем как стоят тези неща, така че Станишев да не ни се меси. Парите са си държавни (т.е. наши) и може да си ги харчим за каквото поискаме.
231
0
 
1
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
до 280Л Когато няма воля - се намират оправдания... а воял няма защото мутрата е комуняряки пордукт от-до... но таквиа са времената - мнгог хора се информират само от официозни медии и друго не им влиза в главите... лесно се лъжат от "спасители" в *** кожи, но вълчи нрав - нагъл,крадлив,безсъвестен- типчино комунярски черти...
230
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Иван Грозни .... Приятел , ти забравяш кой назначи съдийте в ВСС и какви закони и разпоредби си гласуваха преди да се махнат от парламента...И FBI да дойде , пак трудно ще ги осъди . Затова ги съди Господ и Българският народ, на следващите избори ...
229
6
 
0
 
! Отговори
Пенсионер преди 12 години
259, не може на човек да му хрумне да не си плаща осигуровките! Има закон-КСО, по който задължително се отдържа осигуровки-пенсионни и здравни,тотално окрадени и вложени на друго място.По такъв "закон" при Станишев е сложен "таван" на пенсиите- един несправедлив начин парите на не повече от 35-40-хил. хора, да бъдат използвани за други цели, включително за раздаване на почетни пенсии по съмнителни критерии на пиещи и симпатични на "културния" министър лица, некоректни към фондовете.И за асфалт.
228
2
 
0
 
! Отговори
на 274 преди 12 години
Пиши като излезеш от пубертета!
227
3
 
5
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Ако ГЕРБ бяха ситинска опозиция на БСП - този трябваше да търка наровете по зтавоприте и да връща големи суми и да му конфискуват имоти... за това бяха изабрани ГЕРБ за ревизия най-вече на Тройнаталамя, но и на самостоятелните НДСВ години, защо не и КОстоффф.... но уви комуянрите изиграха народа още веднъж... новия проект е КУНЕВА.... дали щес е вържеш НАРОДЕ ???
226
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хммм, това на снимката е една доста гадна гнида. Противна дори.
225
4
 
3
 
! Отговори
mimoza преди 12 години
Sreburniyat fond veche go niama a vsichko drugo e prah i dim Dali shte razberat poveche hora
224
6
 
6
 
! Отговори
Станимишко преди 12 години
Тя държавата е в разпад от 46-та миналия век!
223
2
 
2
 
! Отговори
BG преди 12 години
AAAAAAAAAAAA,,,,,NEKA,,,,SEGA VIE DA GI PLA6TATEW ,,,BOKLYCI.
222
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предизборно подкупват пенсионерите скочи Станишко и . се нахендри на триперясалия Гоцко, който само това чакаше и го зачеса здраво по педерунгелския ***, като си тананикаше: Само дупе дома дошло, само дупе дома дошло! Какво си пееш другарю? запитал все още незадоволения Гей. Ами, една стара партизанска песен с нов текст усмихнал се дяволито Архара и зачепрастил с рога още по-усърдно партийния си другар! Оооооо по-полека, че ще ми обърнеш хастара бе другарю извикал Станишко и забравил за пенсионери, а те горките чакали, чакали да им каже още нещо по въпроса за пенсиите им, но уви, така и не дочакали, защото още на другия ден двамата секс манияци набързо се оженили, вдигнали голяма сватба и аз бях там, и аз ядох и пих без пари!
221
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хипократ = демократичен комунист. Винаги съм си мислел, че няма такъв израз, защото двете идеологии са коренно различни, но в България лицемерието и хамелеонщината в политиката създават прецедент след прецедент. Няма такава държава, която да се основава на и да се управлява чрез толкова много лъжи и манипулации. Ясно е за всички, че управлението е самоцел за БКП-то в демократичната среда (БСП). Думата демокрация губи смисъл в този случай, защото тълкуванието й е уродливо видоизменено.