Дянков се обяснява на Драги за Сребърния фонд

Финансовият министър мотивира промените за фонда пред ЕЦБ
Обновена: 18 апр 2012 17:02 | 18 апр 2012 17:02,
111
Дянков се обяснява на Драги за Сребърния фонд
Снимка: БТА

България планира възможност да продаде на Сребърния фонд държавни ценни книжа (ДЦК) за до 600 млн. лв. през 2012 г., или до 30% от активите на фонда, се казва в писмо на финансовия министър Симеон Дянков до председателя на ЕЦБ Марио Драги.

Днес ЕЦБ разпространи становище с което на практика одобри инвестирането на средства от фонда в родни ДЦК, но застана срещу дискриминацията на другите европейските ценни книжа, за които законопроектът за Сребърния фонд предвижда изискване за инвестиционен кредитен рейтинг спрямо липсата на такова изискване за българските ДЦК.

ЕЦБ бе притеснена и че парите на Сребърния фонд ще деформират пазара на ДЦК и ще направят лихвите на него непазарни. В проекта, даден за становище от ЕЦБ е залегнало, че в български ДЦК могат да бъдат инвестирани до 70% от активите на фонда (в размер на около 2,1 млрд. лв.)

В писмото си Дянков уведомява Драги, че има промени в законопроекта, като той вече е внесен за разглеждане в Народното събрание. В случай, че възможността за инвестиции в български ДЦК бъде използвана, тези инвестиции ще бъдат извършени поетапно.

През 2012 г. фондът не може да инвестира повече от 30% от активите си в български ДЦК, като инвестиционното ограничение се увеличава стъпаловидно за всяка следваща година с по 10% до 2017 г.

"Съгласно съществуващата практика в някои държави-членки, като напр. Белгия, за фонда се предвижда да бъдат емитирани специални емисии ДЦК, които ще бъдат нетъргуеми. За нетъргуемите специални емисии ДЦК е възприет подход, при който не се въвежда изискване за присъден инвестиционен клас кредитен рейтинг", уточнява финансовият министър.

Целият материал и още новини за България четете в Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: Сребърен фонд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
14
 
4
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Абе тука все едни капацитети сте се събрали - всички разбиращи от финанси и икономика,от ДКЦ, от бюджети,сребърни фондове.В крайна сметка това са пари за бъдеще време събрани от приватизация така че би било добре да се изкара от тях повече от текущото.Ако вие имате пари ще ги държите ли на 0,2 % лихва ?
39
2
 
4
 
! Отговори
До IQ-то преди 12 години
Хвалипръцко, престани да се размахваш, разчитайки на това, че много малко от хората, пишещи тук, включително и ти, не знаете, че този IQ-тест е измислен, за да се тестват децата дали са ***.Не ми е приятно да го казвам, но точно за това тестът е направен с картинки и фигури, но не и с математически задачи и въпроси за обща култура.Мога да направя само един извод в твоя полза- 143 е данна, че трябва да се потвърди и по друг метод съмнението, че не си ***.От мен толкоооооз.
38
1
 
5
 
! Отговори
gypo преди 12 години
обесете поне един бе страхливци. нямате топки.
37
26
 
19
 
! Отговори
gypo преди 12 години
стойте и гледайте още българи. нещастни *** душици. не само пенсиите ви ще откраднат, златото от зъбите ще ви извадят мутрата и брад дянков защото знаят че не можете да хапет мишоци страхливи. на масата пред бутилката с парцуца сте много велики, псувате, боко щял да ни оправи, политиканствате, заплашвате, поркате като изоглавени а през това време ви работи изодзадзе който ви хване: турци, руснаци, американци, евреопейци, че и сърбите, румънци и гърците и те. смешни сте овчедушни мижетурки.
36
2
 
13
 
! Отговори
ДА преди 12 години
ЗАКОПАХА НИ ОКОНЧАТЕЛНО--НАЙ-УМНИТЕ И ОБРАЗОВАНИ БЪЛГАРИ ДОВЕЛИ НА ВЛАСТ НАЙ........УПРАВНИЦИ..ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ГЛАСУВАЛИ ЗА ГЕРБ!!!
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
29Няма нужда да си защитил две дисертации, за да разбереш колко ти е утънял джоба!Не можеш да убедиш никого, че сме по-добре в резултат на това управление.Няма нужда от професионализъм, за да усещаш свистенето на въздуха в ушите си от шеметния полет надолу.Колко души са безработни от началото на 2012?Това лри е нашето неразбиране?Явно си много велик, щом само ти разбираш и ти е толкова хубаво.На фона на това депутатите ще закупят нови коли?!
34
0
 
24
 
! Отговори
tosh преди 12 години
Между другото и Николай Младенов е еврейн. Което някак си отговаря на въпроса защо все още външен министър.
33
1
 
9
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
забравил си "0." пред айкюто си ***. дянков е мръсен *** дошъл да ни ограби и да ни вкара в дългове. заграбените пари за него, лихвите и заемите за поръчителите му - световната банка и сорос. иначе кварталня взломаджия пърдянков ще се обйснява на банкоразбивача драги или просто договарят рекета "мижетурка" който нашето мизерно псе трябва да заплати на батко си драги.
32
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
От *** идва всичкото.
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо Царя не пипна сребърния фонд, а този кърлеж си позволява. Да не му е бащиния. Той бил повече от цар бе.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
IQ 146 - IMBECILE QUADRUPLICATE и номерче 146 за час при психиатър ли означава?
29
1
 
27
 
! Отговори
tosh преди 12 години
Дянков просто изпълява мисията, за която е пратен от еврейските си приятели.Какво лошо има в това?
28
1
 
30
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
IQ 146 ти като не плащаш осигуровки не се мъчи да защитаваш губещи каузи. Дянков не си разбира от занаята, а са го споменали в европейските наръчници като пример за потресаваща и опасна некомпетентност, която е проявил например в Грузия. Оттам го изгонили с камъни. У нас и камъните проплакаха от неговите недомислици. Европа ни прави последна услуга да го озапти, ама луд умора нема, само се поти.
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Усещате ли накъде отиват нещата - обезценяване на лева и хипер-инфлация. Само така може да се изядат и последните останали в държавата пари - спедтяванията на гражданите в банките :(
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички знаят , че Дянков ще опоска парите за пенсии. Тоя е по-лош от Василий ***, който на 100 българи поне остави по един с едно око, а тоя видя у кьоравия едно оченце и го избоде.Каквато идея да изкаже, все едно и също се получава - глад, безработица и мизерия.***, върви си , ти не си българин, тебе не те е родила българска майка, ренегат!И европейската банка му казва,че не е прав, ама то "рупа ли рупа жълти краставици". Недоучено *** на фондация Л.Живкова.Еничарин
25
25
 
6
 
! Отговори
IQ 146 преди 12 години
Тъй като всякакви КОМУНОИДИ се упражняват в плюене по Дянков, НАЙ-ДОБРИЯТ български финансов министър за всички времена, счетох, че е редно, даже наложително, от висотата на IQ-то си, да се намеся. Какво разбираме от депешата на европейските чиновници? Че има опасност лихвите по търговете за ДЦК да ПАДНАТ до нива, изгодни за България и НЕИЗГОДНИ за далавераджиите, които тая чиновническа европейска КРАДЛИВА *** защитава!!! И КОМУНОИДНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ подхващат тая "песен любовна"! Защо така бе, КОМУНОИДИ, защо скачате в защита на далавераджиите кредитори? Или щом са против Дянков, вие с всичко сте съгласни, готови сте и против народа си да се опълчите? Това е по-скоро риторичен въпрос, ние, родолюбивите българи знаем, че КОМУНОИДА за ПАРИ и за да ОТКРАДНЕ, е готов на ЧУТОВНИ ПРЕДАТЕЛСТВА, че е готов и майчиното мляко да си ПРЕДАДЕ! Такива ми ти работи, плювачи на Дянков...
24
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-интересното е, че 95% от тук пишещите хал хабер понятие си нямат от половината думи в статията, какво означават, как да ги обяснят и т.н., но по стар български обичай - всички разбират от всичко и са компетентни. Затова сме най-бедната държава. Целия свят живее на заеми покрай кризата, а ние на гол тумбак чифте пищови...
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
13Никой не се храни от народа с докторската му степен. Става от зле по-зле. Пицата пеше постна. Сега няма пица. Много лъжи и високомерие-безпомощен тарикат, който няма свои мисли в главата си.Дали един финасов министър е добър, дали едно управление е добро, се съди по благосъстоянието на народа.То е 0!Докажете обратното!
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
TQ BALGARIQ E OTISHLA PO DQVOLITE V POSLEDNITE 3 GOD .I MNOGO VODESHTI JURNALISTI PISHAT 4E SME PRED *** NO GO KRIQT OT NARODA TA SEGA SE MA4AT DA NAPRAVQT NESHTO 4E SHTE IM LASNE POREDNATA IZMAMA .
21
0
 
18
 
! Отговори
на 13 преди 12 години
Пропуснал си страстта му към архиологическите ценности и невероятния му цинизъм , надхвърлящ трикратно височината му.Изредените предимства, от тази гледна точка, не винаги правят някого голям специалист. Особено, ако работи под зоркото внимание и напътствие отвъд океана.Лошото е знаеш ли кое?Че голям го вади, че брадвата му не сече на едно място-както би казала българската мъдрост-много лъже.Иначе казано-"*** си с рози накичи, насраното да не личи."-апостров от Радой Ралин.Извинете!